Det går op og ned

Små tærter med pistaciemazarin og hindbær

pistaciemazarinxgramxannemettexvossx6

REKLAME for Gram

Har du noget du skal fejre?

Eller har du bare lyst til, at der skal holdes en sensommerfest, lige her på falderebet inden sommeren går på hæld. Jeg fejrede mit fantastiske samarbejde med GRAM sammen med Kristina og Marie (hhv. fotograf & videomaker), da de hjalp mig med at få både billeder og video i kassen, så I allesammen kan nyde godt af alle mine GRAM-opskrifter. Der kom både flag på bordet og drinks i glassene – I kan tro, at vi hyggede os.

Det er jo ikke alle kager, der kræver, at man får gang i både køleskab, ovn, kogeplade og fryser. Men disse tærter, ja, de kræver sådan set hele møllen. Jeg vil nu ikke mene, at de er specielt svære at lave… men let’s be honest, de er jo heller ikke super simple. Jeg synes nu, at du skal kaste dig ud i projektet, uanset hvor øvet du er – fordi resultatet taler for sig selv. Du vil ikke fortryde dine anstrengelser. Og dine gæster vil være dig evigt taknemmelige 😉

Hvis du vil vide mere om mit valg af køleskab og ovn fra GRAM, så læs med nederst.

Min kærlige – og festlige – opfordring er, at du skal prøve den her opskrift på de skønneste (ja, det er de altså både for øjet og for ganen) små lækre tærter med pistaciemazarin og røde intense hindbær. Faktisk behøver man ikke andet – men du kan godt, hvis du savner lidt snask, servere dem med creme fraiche til. Det kan jeg anbefale fremfor flødeskum eller vaniljecreme. De er nemlig søde nok i sig selv, så den lette syre fra creme fraichen gør sig godt!

pistaciemazarinxgramxannemettexvossx11

pistaciemazarinxgramxannemettexvossx9

Opskrift på små tærter med pistaciemazarin

6 stk.
sværhedsgrad: medium

Mørdej
100 g blødt smør
200 g hvedemel
75 g flormelis
1 æg, str M/L

Pistaciemazarin
100 g pistacienødder
120 g hvidt sukker
120 g ren rå marcipan
125 g blødt smør
2 æg, str M/L

Abrikos gelé
1 dl vand
50 g hvidt sukker
5 tørrede abrikoser (de orange)

Tilbehør og pynt
500 g friske hindbær
økologiske spiselige blomster
Hakkede usaltede pistacienødder
evt. creme fraiche

pistaciemazarinxgramxannemettexvossx5

pistaciemazarinxgramxannemettexvossx8

Sådan laver du pistaciemazarintærterne:

Mørdej: Bland smør, hvedemel og flormelis til det ligner brødkrummer. Saml dejen med ægget. Stop med at ælte så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den i køleskabet i en halv times tid. Lav pistaciemazarinmassen.

pistaciemazarinxgramxannemettexvossx1

Pistaciemazarinmasse: Hak pistacienødderne til groft mel i en minihakker. (Det skal minde om tørt cous cous i konsistensen, hvis det kan hjælpe dig.) Ælt sukker og marcipan sammen. Ælt det bløde smør i af flere omgange til massen er helt ensartet og uden klumper. Ælt æggene i massen ét ad gangen. Tilsæt pistaciemelet og rør dejen rigtigt godt sammen.

Mørdej, fortsat: Udrul mørdejen i et tyndt lag mel og beklæd seks små tærteforme med dejen. Formene måler ca. 8-9 cm i diameter. Tryk dejen godt fast langs kanterne og fjern overskydende dej. (Der vil nok være lidt mørdej til overs, det kan gemmes i en uges tid på køl).

Fyld mazarinmassen i tærtebundene inden de bages. Bag bundene med mazarinfyld ved 190 grader ca. 20-25 min. til tærterne er gyldne på overfladen. (Hold øje med dem, de skal have en mørk karamelgylden farve på toppen, når de er færdige). Tag dem ud af ovnen. Lad tærterne køle af på hovedet på et stykke bagepapir. Når tærterne er kølet lidt af fjernes formene.

pistaciemazarinxgramxannemettexvossx3

TIP: Disse kager har faktisk rigtig godt af at komme en tur i fryseren natten over, inden du dekorer dem med hindbær. Det er blot et tip – ikke et must – men du vil kunne fornemme forskel på resultatet. Mazariner bliver sådan lidt mere “tætte” og faste i konsistensen af, at de lige kommer på frost – jeg synes, det fungerer super godt. 

Abrikosgelé: Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 15 min. Hak de tørrede abrikoser groft. Giv vand, sukker og grofthakkede tørrede abrikoser et opkog. Når sukkeret er opløst tages gryden af varmen og lagen sigtes. Kassér de tørrede abrikoser. Tilsæt den udblødte husblas direkte til den varme abrikoslage og rør det godt sammen. Lad det svale ved stuetemperatur til geléen begynder at tykne let, men stadig er flydende, – det kan godt tage en times tid afhængigt af rumtemperatur.

pistaciemazarinxgramxannemettexvossx4

Pensl de helt kolde tærter på toppen med lidt abrikosgelé. Placer hindbær tæt ovenpå og pensl også ovenpå hindbærrene med abrikosgelé. Drys med hakkede usaltede pistacienødder og dekorer med spiselige blomster. Servér evt. med creme fraiche.

Tærterne kan holde sig et par dage på køl, afhængigt af hvor hurtigt hindbærrene bliver triste. Selve pistaciemazarintærter, uden pynt, kan du lade ligge i fryseren i flere måneder og nemt hive frem, når du får gæster.

Velbekomme.

Pssst: Hvis du er ved at smelte i sommervarmen, så kunne du måske også tænke dig at prøve min opskrift på hjemmelavet islagkage.

pistaciemazarinxgramxannemettexvossx7

pistaciemazarinxgramxannemettexvossx10

Køleskab

Jeg har valgt et fritstående kølefryseskab i hvid. Ærligt, så havde jeg foretrukket et indbygget køleskab, men det var der ganske enkelt ikke plads til i vores køkken i den nye lejlighed. Så det måtte blive det bedste alternativ, som var dette. Det betyder rigtig meget for mig, at mine læsere kan spejle sig i min hverdag og derved tro på, at de også kan lykkes med de opskrifter jeg udgiver, fordi de ikke behøver alverdens mærkeligt bageudstyr og ekstra køleskabsplads. Jeg har kun dette køleskab. Og kun den fryser der “følger med” i skabet. Jeg har ikke andet. Så hvis jeg kan, så kan du også!

Ovn(-e)

Jeg har dog to ovne. Jeg er i tvivl om det er særlig luksus eller om det efterhånden er meget normalt? Anyway, jeg har en almindelig ovn og en kombiovn, der både fungerer som microovn og almindelig ovn, hvis jeg har brug for det. Det er altså super smart, når man, som jeg, skal bage 40 forskellige kager, fordi der skal tages billeder til bøger og diverse fotoshoots. Eller når man skal lave både and og flæskesteg til jul. I ved, de dér øjeblikke, hvor det bare er fedt at have to ovne!

Jeg vil blot sætte et par ord på valget af min ovn. Den er fra GRAMen pyrolyseovn i energiklasse A.

Jeg bager altid på varmluft – af flere årsager. Jeg vil gerne gøre det nemt for mine læsere, så når du bruger en opskrift fra af mine bøger eller en opskrift her på bloggen, jamen så ved du, at du kan regne med, at det er varmluft. Ensrettede opskrifter er for mig vejen frem. Derfor er varmluftfunktionen i min ovn fra GRAM meget vigtig for mig. Ovnen skal simpelthen fordele varmen lige, for at undgå kager og brød, der er brændt i den ene side og helt ubagt i den anden. Det har vi sikkert alle sammen prøvet, eller hvad?! Den her ovn virker.

Derudover så var det vigtigt for mig med en ovn, der har et stort indre rum, så jeg kan få nogle plader med plads til så mange kager ad gangen som muligt. Og jeg ville gerne have en ovn med de dér teleskopudtræk, som den her ovn har. Det gør det meget nemmere at håndtere tunge bageplader mm. Og guderne skal vide, at når man bager 8..10..20 plader bagværk på en dag (hvilket hænder) så kan man sagtens blive træt i armene af at hive plader ind og ud konstant.

 

Følg gerne med: Instagram @annemettevoss / @sweetcakekarma, Facebook eller via e-mail. Du kan købe mine kogebøger på shop.annemettevoss.dk

2 kommentarer

  • Mai

    Kaere Annemette!
    Jeg bliver noedt til at proeve de her taerter. Synes du at hindbaerrene erstattes med anden frugt? Eks nektariner?
    Tak for masser af inspiration!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Annemette

      Ja sagtens. Bare slip fantasien løs. Du kan dog ikke bruge kiwi eller ananas hvis du pensler med gele. Kh

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det går op og ned