Skøn dag under solen - billeder og hygge

Grovboller med hampefrø

IMG_7396Hamp er en superfood. Jeg har fået fingrene i noget hampemel og i hampefrø. Det er rimelig nemt at få fat i – de forhandler det i flere af de store supermarkedskæder, men ellers så er helsekostbutikken et godt sted at starte.

Hamp er utrolig sundt og fyldt med protein. Derfor mætter det rigtig godt, og det smager i øvrigt skønt! Du kan læse mere om hamp på nettet, hvis det har din interesse.

IMG_7397

Opskrift på nemme, hurtigt boller med hampemel og hampefrø. 

50 g gær
5 dl koldt vand
1 dl appelsinjuice
425 g hvedemel
60 g groft hampemel
180 g grahamsmel
1 stor spsk maldon havsalt
60 g hampefrø
60 g solsikkekerner
2 spsk olivenolie

Rør gær, vand, appelsinjuice sammen. Tilsæt hvedemel, hampemel, grahamsmel og salt og ælt dejen igennem på maskine ved fuld kraft i ca 15 min til den slipper skålen sider og har formet sog som en klump omkring krogen. Tilsæt hampefrø, solsikkekerner og olivenolie og rør dejen sammen  et minuts tid på maskinen ved lav hastighed. Stil dejen til hævning under klæde i ca 30 min. et svalt sted.

Drys mel på bordpladen. Hæld dejen ud herpå og skær den i 20 mindre ensartede stykker. Placer stykkerne på en bageplade, der er smurt i lidt olivenolie. Stil til hævning under klæde i yderligere 30 min.

Forvarm i mellemtiden ovnen til 230 grader. Bag bollerne midt i ovnen i ca 25 min til de er let gyldne og sprøde i overfladen. Fjern fra bagepladen og las køle af på rist.

De smager skønt både som morgenmad med ost, smør eller chokoladepålæg – men er også rigtigt gode som sandwichbrød.

Velbekomme.

IMG_7402

IMG_7400

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skøn dag under solen - billeder og hygge