BogForum gone wild!

Gulerodskage med frosting

img_0846Ja, det er en klassisker. Der er ikke så meget andet at sige. But a damn good one!

Her kommer min opskrift, som jeg selv er ret stolt over – den er juicy, sød, krydret og lige præcis så god som en gulerodkage skal være…

Gulerodskage med frosting

8 personer
Sværhedsgrad: Let
Arbejdstid: 20 min
Bagetid: 40 time

Kagedej
150 g sukker
2 æg
1,5 dl solsikkeolie
150 g hvedemel
2 tsk kanel
1 tsk vanillesukker
½ tsk salt
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
150 g revne gulerødder
evt. hakkede valnødder

Frosting
kornene fra 1 vaniljestang
150 g blødt smør
150 g flormelis
200 g philedelphia flødeost

Tænd ovnen på 170 grader.

Gulerodskage: Rør sukker og æg sammen. Tilsæt olien. Bland hvedemel med kanel, salt, bagepulver og natron, og sigt i dejen. Vend revne gulerødder og valnødder i.

Fordel dejen i en smurt springform på ca. 20 cm. Bag kagen i ca. 40-45 min. Mærk efter med en lille kniv, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages den lidt længere tid. Afkøl kagen og pynt med et tykt lag frosting.

Frosting: Pisk vaniljekorn, blødt smør og flormelis hvidt og luftigt – tager ca 5-10 min. Rør flødeosten i til sidst. Kom frostingen i en sprøjtepose med en stjerneylle og afsæt en store roset ovenpå kagen. Drys med lidt kanel.

Velbekomme.

img_0842

img_0844

4 kommentarer

  • Michelle

    Er kagen fryseegnet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Hej
    Har netop bagt denne skønne kage. Den står til afkøling endnu.
    Undrer mig lidt over, hvorfor æg og sukker ikke skal piskes luftigt men blot røres sammen?
    Jeg piskede det for tænkte at det gav lidt volumen? Og så lod jeg gulerødder stå i olien lidt, for til sidst at vende det i dejen. Det synes jeg er nemmere, og man risikerer ikke at ægge/sukker massen skilder.

    Glæder mig til at sætte tænderne i kagen senere 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Opbevares den i køleskabet når cremen er kommet på så det ikke ‘smelter’. Vil nemlig lave den dagen før jeg skal bruge den så.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BogForum gone wild!