Othellolagkage med friske hindbær

Rødkålssalat med fennikel

img_0202Jeg spurgte for lidt tid siden på min Instagram, om I (mine læsere) var interesseret i, at jeg også deler opskrifter på salater. Fordi jeg er vild med salat og god til at lave det. Svaret var stort set enstemmig: JA TAK! Så vi starter med denne. En af mine yndlings…

Denne lækre rødkålssalat elsker jeg som tilbehør til svinekød. Jeg bruger den gerne til frikadeller, krebinetter eller flæskesteg – ja faktisk gerne som tilbehør til julemenuen. Men hey, du kan naturligvis spise den til lige præcis det, du allerhelst vil 🙂

Den er sprød, saftig, sød og syrlig – og jeg er vild med fennikel i salaten, da det tilfører et let pift af lakrids/anis smag. Og så er den ikke mindst flot og farverig.

Rødkålssalat med fennikel

(nok til 4 pers. som tilbehør til maden)

Du skal bruge:

Salat:
1/4 rødkålshoved i tynde strimler
1/2 fennikel i ultra tynde skiver
2 appelsiner i filetter
1/2 granatæble, kernerne
en håndfuld finthakket persille
2 spsk ristede, afskallede hasselnødder

Dressing:
2 spsk appelsinsaft
1 tsk dijonsennep
1 spsk citronsaft
1 spsk akaciehonning
1 spsk olivenolie
lidt friskkværnet peber

Bland rødkål, appelsin og fennikel i en stor skål. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og hæld det også i skålen . Vend det godt sammen. Drys inden servering med granatæblekerner, friskhakket persille og afskallede hasselnødder.

MUMS!

img_0201

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Othellolagkage med friske hindbær