Step-by-step guide til kransekage

Mit bud på nytårsdessert!

Ikke nok med at jeg (NATURLIGVIS) står for kransekagen til nytårsfesten, så har jeg også lige budt ind med en dessert, som skal serveres for 8 dejlige gæster i morgen aften… Så idag har jeg forberedt is-desserter hele dagen, og jeg måtte jo lige snyde lidt, så I også kan få lov at se, hvordan det færdige resultat skal se ud.

Jeg håber I synes om det færdige resultat – og bær nu over med mig, at jeg ikke har professionelt udstyr til at tage smukke billeder. Jeg er god til at bage, men ikke nødvendigvis god til at tage smukke fotos – det er noget, som jeg normalt lader fotografer om;) Men men, I hope you get the idea…

Desserten består af en lækker sprød og let sej nøddebund, en fløjlsblød passionsfrugtcreme, lækker mild lakridsparfait og til slut et lag brændt marengs.

“Baked Alaska” med lakridsparfait, passionscreme og nøddebund.

12 pers.
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 2 timer
bagetid: 25 min
Frysetid: mindst 3 timer

Lakridsparfait
6 past. æggeblommer
100 g flormelis
2 tsk fint lakridspulver
2 tsk rå lakridspulver
7,5 dl piskefløde

Passionscreme
1 dl passionsfrugtsaft (ca. 10 passionsfrugter)
80 g hvidt sukker
1 æg
2 æggeblommer
10 g maizena
2 spsk vand

Bund med hasselnødder
3 æggehvider
110 g hvidt sukker
125 g hasselnødder

Marengs
6 past. æggehvider
200 g hvidt sukker
200 g flormelis
evt. gul pastafarve

I øvrigt
en gasbrænder
lidt guldstøv

Lakridsparfait: Pisk æggeblommer og  flormelis længe og kraftigt, til det er helt tykt og hvidt. Pisk fløden, der skal være helt kold, til en let og luftig skum. Vend forsigtigt lidt flødeskum i æggesnapsen. Tilsæt begge slags lakridspulver. Vend den resterende flødeskum i ad to omgange. Kom massen i en sprøjtepose og fordel den i en kuppelform med 12 “rum”. Hver kuppel skal være ca. 7 cm i diamater. Sæt isen på frost i mindst 3 timer.

Passionscreme: Halvér passionsfrugterne og passér frugtkødet gennem en sigte for at udskille saften. Kom sukker og passionssaft i en lille gryde og lad det småkoge i 5 minutter. Pisk æg og æggeblommer sammen i en skål og tilsæt maizena opløst i vand. Rør den varme passionslage i og varm det hele op i gryden ved middel varme, til det tykner. Kog cremen igennem ved jævn varme, mens du hele tiden rører godt i cremen, så den ikke brænder på. Lad cremen svale i 5 minutter og rør dernæst smørret i i små bidder. Lad cremen svale og kom den i en sprøjtepose.

Bund med hasselnødder: Pisk hviderne let og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens du pisker kraftigt. Pisk massen helt stiv til en tyk marengs. Blend hasselnødder til grove stykker vend dem i marengsmassen. Fordel massen på et stykke bagepapir i et rektangel på ca 20×30 cm i et tyndt lag. Bag bunden nederst i ovnen ved 165 grader i ca. 25 minutter. Køl bunden helt af og frigør den fra bagepapiret med en skarp kniv. Udstik 12 ens bunde med en rund udstikker på ca. 7 cm (så det svarer til kuplerne i lakridsparfait).

Marengs: Pisk æggehviderne luftige i en skål og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk, indtil det bliver til en sej marengs. Vend forsigtigt flormelissen i til sidst. Pensl evt. indersiden af en sprøjtepose med en lille bitte smule gul pastafarve og kom marengsen i sprøjteposen med stjernetylle.

Placer nøddebundene på hver sin tallkerken. Afsæt en lille klat passionscreme på hver bund og befri parfaiten fra formen. Læg en kuppelformet lakridsparfait på hver bund. Sprøjt lidt marengs op omkring isen, så hele overfladen er dækket til. Brænd overfladen, til den er lysebrun, med en lille gasbrænder. Drys med guldstøv og så er din dessert klar til servering.

IMG_7225

IMG_7232

IMG_7237

3 kommentarer

  • Jannie Christensen

    Fin dessert som vi skal have, men nu da jeg er i gang kan jeg ikke se hvor meget smør der skal i cremen.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Step-by-step guide til kransekage