Se min CHANEL-kage :)

Jg løftede jo sløret for i forgårs, at jeg var i fuld gang med at bage kage for Chanel. Og så kunne man måske komme til at tro, at jeg var i gang med det helt store fondant-show, i færd med at skabe en kage, der kunne forveksles med en ægte Chaneltaske eller et makeupbord fyldt med Chanel sager… Ja, jeg har set mange mærkelige bud på, hvordan kager skal se ud – i form af både tasker, makeup-borde og meget andet godt (eller, not so good)…

Fandt det her billede på pinterest - flot! - men ærlig talt, hvem har egentlig sådan RIGTIG lyst til at spise den her kage?
Fandt det her billede på pinterest – flot! – men ærlig talt, hvem har egentlig sådan RIGTIG lyst til at spise den her kage?

Men Nej! Er den tid, hvor en kage skulle ligne en taske, ikke ligesom lidt passé? Det er den i hvert fald i min verden. Og har vi ikke set tusindvis af små cupcakes med logo printet på sukkerpapir – gennemfotograferet og over-postet på Instagram i løbet af de sidste par år? Jeg har i hvert fald selv været med til at levere en del af dén slags – men ikke denne gang.

Så da Eileen (fra Chanel Danmark) kontaktede mig for lidt tid siden for at høre, om ikke jeg ville levere kager til deres event i dag, sagde jeg straks ja – på én betingelse – at kagen måtte ligne en kage. Eller i hvert fald nogen man kan spise:) Jeg ville langt hellere arbejde udfra et tema og nogle inspirationskilder, og så skabe et lille unikt “kunstværk” – helt særligt til dette event. Heldigvis for mig, så var Eileen helt enig og med på ideen. Jeg viste hende et billede af en kage jeg for nylig har lavet med Ditte Julie Jensen til Julie Zangenbergs fødselsdag, for at tjekke op på, om hun kunne godkende “noget i den retning”. Og Eileen var meget begejstret.

Jeg modtag et mood-board fra Chanel med titlen “Vinterhaven” – og straks var jeg igang med at udtænke et koncept.

Mood-Board, som jeg modtag...jeg håber I kan se at jeg har designet en kage, der matcher teamet: Vinterhaven:)
Mood-Board, som jeg modtag pr. mail…jeg håber, I kan se, at jeg har designet en kage, der matcher teamet: Vinterhaven:)

Jeg følte mig inspireret af:

 • Iskrystaller
 • Regndråber
 • Små spæde skud
 • Franske anemoner
 • Røde læber – Coco Chanels trademark:)
 • Perlekæder – likewise…
 • Farvetema i hvid, pink, grøn, sølv og sort…

Og blot til info, så består kagen af følgende (fra yderst til inderst):

 • Yogurt-Pannacotta mousse med vanilje
 • Let hindbærmousse med lime
 • Hvid chokolade- og lakridscreme
 • Hele friske hindbær
 • Sød lakridssirup
 • På en bund af ristede hasselnødder, mandler og sej marengs.

Jeg lover (ama’r) naturligvis at dele opskriften med jer – men nu er jeg altså for træt til at samle mig om at skrive den. Det må blive i morgen eller lørdag.

FullSizeRender 2
Regndråberne er hindbærgelé, perlerne er hvid chokolade, de grå blomster skal forestille “frosne roser”, der er franske anemoner i håndmodelleret marcipan, og de små spæde skud repræsenteres af citronmelisse. Derudover er der drysset med pistacienødder, hvid chokolade som er forstøvet med sølv, pink og klart glimmer, bladsølv, tørrede blomster og frystetørrede samt friske hindbær.

 

Tre styks blev leveret her i dag.
Tre styks blev leveret her i dag.

11 reaktioner

 1. Uhmm….Annemette – hvor ser det lækkert ud. Og ved du hvad – det er sgu lige før at jeg hellere
  vil have en chanel kage end en taske !! Du er simpelthen smadder dygtig

 2. Årh, jeg havde glædet mig til at se resultatet! Jeg blev godt nok lidt overrasket over det første billede – nemlig af tasken. Jeg havde ikke lige forestillet mig at du var gået i den retning, men det var du jo så absolut heller ikke. Meget flot kage – tydelig inspiration!

  1. ha ha, ja jeg kan godt forstå hvis du lige fik kaffen galt i halsen over den der taske-kage… Men præcis, som du troede, så kunne jeg aldrig drømme om at lave sådan en kage:) Tak for din søde tilbagemelding. Knus

 3. Det er nogle dejlige opskrifter du har både her og på din officielle hjemmeside!

  .. og jeg er ked af, at jeg er sådan et nedern menneske, men der er bare en lille stavefejl, som springer i øjnene på mig både her, din bryllupskage og alle de sidder du skriver “yogurt”.. Det staves “yoghurt” på dansk ?? ?? 🙂

  1. Det er helt i orden. Jeg går selv enormt meget op i stavning, så jeg sætter pris på rettelsen. Jeg var faktisk ikke bevist om at det var ændret til enten jogurt eller yoghurt;) Det er da også finurligt, hva? I sin tid, da jeg gik i skole tror jeg nok at man godt måtte skrive yogurt, men jeg kan måske huske forkert… Jeg vil rette det fremover. Kh AM

 4. Hej Annemette – det smukkeste kage ever! har dog et teknisk spørgsmål – hvilken springform bruger du til det sidste lag? for at sikre dig det ikke flyder ud?

  1. Jeg bruger bare en almindelig springform med helt plan bund. Mette Blomsterbergs 28cm er god.

 5. Hej Annemette,
  Helt fantastiske kager du laver – som er til stor inspiration for mig og mange andre!! Elsker at følge med i dit kageunivers. Støber du kagen i en alm. springform med bund? Er det så ikke svært at få kagen sat over på et fad? Jeg plejer nemlig altid at støbe min kage på det fad den skal serveres på, dog synes den flydende mousse, har tendens til enten at flyde for meget ud under, eller også er den blevet lidt for tyk og danner for mange bobler rundt langs side, og det kan mit øje slet ikke klare 🙂 HA HA
  Endnu en gang 1000 tak for altid skøn inspiration og fantastisk opskrifter!
  Mvh Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN