Mine tips til Bagedyst-ansøgning!

Jeg får rigtigt mange henvendelser i disse dage, hvor Den store bagedyst løber over skærmen, der går på, hvordan man bedst ansøger om at medvirke i Den store bagedyst. I vil gerne have de gode råd til, hvad der skal lægges vægt på, hvilket type billede I skal vedhæfte og hvilke historier, der er bedst.

Jeg ved det naturligvis ikke – eftersom det ikke er mig, der bestemmer. Men jeg kan da fortælle jer, hvad jeg selv lagde vægt på dengang jeg søgte om at deltage i Den store bagedyst 2013. Og det gik jo som det gjorde – jeg kom med, og jeg vandt. 🙂

Jeg har besvaret de samme spørgsmål, som du vil møde i ansøgningsskemaet herunder – og beskrevet hvad jeg ville lægge vægt på:)

Først kommer der en række standard spørgsmål, mht alder, bopæl, job etc…dem vil jeg ikke dykke ned i… men, here goes:

Hvilke andre fritidsinteresser har du?

Det er jo ikke afgørende, hvad du interesserer dig for – men her skal du ikke skrive bagning, for det ved de godt! – det er nok en god idé at være ærlig og grave lidt i hukommelsen efter dine interesser. Fordi jo mere du rummer som person – jo flere historier kan fortælles på TV. Så fremhæv dine fritidsinteresser – og gerne de sjove af dem. Ala: Jeg er vild med at fotografere arkitektur (mig!)/jeg er vild med at ride og passe heste (Liv!)/jeg er vild med at rejse og tage min cykel ud i verden (Tobias).

Hvor længe har du bagt?

Det er jo ligemeget. Det er mere vigtigt hvorfor du har bagt i 40 år eller i 4 måneder. DR vil bare kende deres deltagere og forstå om du har et laaaangt repertoire af bageopskrifter med i hukommelsen eller om du er mere “grøn” på det område.

Hvem har lært dig at bage?

Gemmer der sig mon en god historie her? Jeg lærte jo at bage af mine bedstemødre – og I kan slet ikke forstå hvor meget suppe, der er kogt på dén historie 😉

Hvorfor kan du godt lide at bage?

Her har du mulighed for at fortælle mere om dig selv. Så lad være med at skrive “Fordi det er sjovt!”. DR vil vide HVORFOR du synes det er sjovt. Er det mon fordi du godt kan lide at få ros og anerkendelse? Eller er det fordi du gennem bagningen udlever din skabertrang. Eller måske fordi du har tabt 80 kg og nu endelig kan bage kage med god samvittighed. Hvad ved jeg. Bare være ærlig!

Hvor ofte bager du?

Igen, vær ærlig og lad være at overtænke det. Det er bestemt ikke mere godt at bage hele tiden end det er at bage ind imellem. DR vil bare forstå, hvem du er. Så hvis du bager én gang hvert halve år – så er det det du skriver.

Hvor bredt er dit bagerepetoire?

Bingo. Skrev jeg det ikke lige ovenfor? De vil vide hvor erfaren du er. Og igen, vær ærlig. Den du er, er din styrke. Det vil sige, at den viden du ikke har kan bestemt også være din styrke i forhold til at blive castet til Den store bagedyst.

Hvad er din erfaring med: småkager, brød, tærter, konditorkager, kager?

Det ved kun du. Hvis du ærlig talt kun har erfaring med at spise konditorkager – og aldrig bagt dem, så skriver du det.

Har du en kage som er kendetegnende for dig?

Her har du muligheden for rigtigt at indvie DR i, hvem du er. Fortæl fortæl. Er der en kage, som du ALTID spiser hver søndag eftermiddag. Eller en kage du bager, HVER gang du skal have gæster. Eller er den en kage, som du ALDRIG har turdet bage, men som du derfor ALTID må købe, når du ser den i bagemontren? Er du særligt sød som marengs eller er du mere tør som en kiks? Du må gerne være lidt sjov, hvis det falder dig naturligt.

Hvad gør den speciel? Hvordan er den blevet din særlige kage? Hvad er historien omkring den?

De vil bare have dig til at uddybe ovenstående.

Hvorfor vil du gerne deltage i “Den store bagedyst”?

Er det fordi du vil vinde? Er det fordi du vil ændre dit liv og starte en bagebusisness op? Er det fordi du kan lide en udfordring. Er det fordi din mor har meldt dig?! Hvorfor?

Hvem er din favoritdeltager fra tidligere programmer og hvorfor?

Her skriver du Annemette Voss. Fordi hun er VERDENS BEDSTE og SØDESTE på alle måder. Både til at bage og til alt andet her i livet. Punktum. 😉 (Nej det er pjat, – vær ærlig. Måske er der en deltager, du har kunne spejle dig i – så skriver du det!)

Er du medlem af bageklubber, og/eller har du en blog? (Hvis ja, angiv venligst hvilke)

Det ved du!

Har du taget kurser/uddannet dig indenfor madlavning eller bagning? (Hvis ja, angiv venligst detaljer og dato)

Det ved du!

Har du nogensinde arbejdet professionelt med madlavning eller bagning? (Hvis ja, angiv venligst detaljer og dato)

Det ved du. Men husk nu, at det altså ikke nødvendigvis er dårligt hvis du INGEN erfaring har med bagning forud for din deltagelse.

Hvad drømmer du at opnå i livet?

Se, det var et stort spørgsmål! De vil vide hvilken type du er. Er du sådan én, der virkelig bare gerne vil vågne op hver morgen med et smil på læben – og som ingen store ambitioner om økonomisk formåen har. Eller er du typen, der har rundsave på albuerne, og som hellere vil vågne op lykkelig én gang om året, men til gengæld vælte dig i penge og opmærksomhed. Eller er du typen, der drømmer om at få 10 børn sammen med den samme mand, for hvem det eneste vigtige opnåedelige i livet er kærligheden?! Hvem er du? Hvad vil du med livet? Du skal være helt åben, ærlig og gennemsigtig. Det virker bedst.

Hvad synes du har været din største bedrift indtil nu?

Dine børn? Dit ægteskab? En guldmedalje ved OL? Din virksomhed? Dit studie? At overkomme en sygdom? Åben op for hvem du er – hvad der gemmer sig inde i dig. Og husk at begrunde dine ord.

Har du tidligere været på TV? (Hvis ja, angiv venligst detaljer)

Det ved du.

Har du indenfor et halvt år meldt dig til andre TV programmer? (Hvis ja, angiv venligst hvilke)

Det ved kun du.

Har du været dømt for kriminalitet? (Hvis ja, angiv venligst detaljer)

Det er SÅ vigtigt at du er ærlig. Det kan jo godt være, at du har været dømt for butikstyveri som 18 årig, men SLET SLET ikke er der mere. Bare vær ærlig.

Andet du gerne vil tilføje?

Jeg synes med 100% sikkerhed at du skal bruge dette felt. Giv lige din helt korte og præcise beskrivelse af, HVORFOR de skal vælge dig! Jeg kan huske, at jeg sagde til castingen – lige inden jeg skulle ud af døren – “Jeg giver jer de flotteste billeder, de bedste historier og de mest fantastiske kager”… Ikke at jeg vidste, hvorvidt jeg kunne leve op til de ord – men min intention var der.

Søg om at medvirke i Den store bagedyst her.

Eller: Læs om Dittes tanker om Den store bagedyst her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN