Marengslagkage med lakrids og bær

Marengslagkage med lakrids og bær

Marengsbunde
5 æggehvider
450 g sukker
2 tsk citronsaft

I øvrigt
7½ dl flødeskum
500 g friske blandede bær
3 spsk sød lakrids sirup
Friske roser

Pisk æggehvider let skummende og pisk 300 g af sukkeret i lidt ad gangen indtil en tyk marengs opnås. Pisk længe og kraftigt til alt sukkeret er opløst. Vend de sidste 150 g sukker i marengsmassen sammen med citronsaften.

Tegn to cirkler på to stykker bagepapir (brug en middagstallerken) og fordel massen i to lige store bunde indenfor cirklerne. Gem et par spiseskefulde marengs til små mini marengs til toppen af kagen.

Bages ca. 1 time ved 115 grader varmluft. Hold øje med bundene, de må ikke tage for megen farve. Tages ud og afkøles på pladen. Vær forsigtig, når bagepapiret tages af, at bundene ikke knækker.

Form et kræmmerhus i bagepapir og fyld det med et par skefulde marengsmasse. Klip et lille hul på ca 5 mm i diameter og afsæt små mini-marengstoppe på en plade med bagepapir. Bages i ca 10-15 min ved 115 grader. Tjek efter om de slipper papiret nemt, så er de færdige.

Pisk fløden til luftigt skum. Rengør bærrene og dup dem tørre.

Læg forsigtigt en marengsbund på et kagefad. Kom et tyndt lag sød lakrids sirup på bunden. Kom helt ud til kanten, så siruppen kan ses når kagen er samlet. Fordel et lag flødeskum henover og kom nogle bær ovenpå fløden.

Kom den anden bund på som låg og fordel et lag flødeskum på toppen. Fordel nogle friske bær og minimarengs henover kagen. Dekorér med friske roser. Serveres straks.

Se en lille instruktionsvideo her🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN