Vinterhave moussekage

“Denne kage egner sig fantastisk som bryllupskage, festkage, fødselsdagskage eller lign. Men præcis denne er en kage serveret ved et CHANEL-event i februar 2016.” 

Jeg blev bedt om at bage kager til et CHANEL event.. Jeg modtag et mood-board fra Chanel med titlen “Vinterhaven” – og straks var jeg igang med at udtænke et koncept. Jeg følte mig inspireret af:

  • Iskrystaller
  • Regndråber
  • Små spæde skud
  • Franske anemoner
  • Røde læber – Coco Chanels trademark:)
  • Perlekæder – likewise…
  • Farvetema i hvid, pink, grøn, sølv og sort…
CHANEL kagen

Vinterhave moussekage – (eller CHANEL kagen, som I måske husker den som)

15-18 pers. (diameter på kagen: 28 cm)
Sværhedsgrad: svær
Arbejdstid: 4 timer
Køleskabstid: mindst 4 timer

VIGTIGT: Læs opskriften grundigt igennem for at danne dig et overblik inden du går i gang. – Og, nederst på siden kan du se en tegning af hvordan kagen ser ud indvendigt. 

TIP: Lav elementerne i nedenstående rækkefølge:

Lakrids- og hvid chokolademousse
1,5 blad husblas
125 g hvid chokolade
3 dl piskefløde
1 tsk rå lakridsgranulat

Hindbærgelé – kupler
2 blade husblas
1 dl økologisk ufortyndet hindbærsaft

Nøddebund (ala Christianshavnertærte)
100 g hasselnødder
70 g mandler
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
30 g Digestive fuldkornskiks
15 g Mariekiks
100 g æggehvider
200 g lyst rørsukker

Hindbærmousse med lime
4 blade husblas
180 g friske hindbær
80 g lyst rørsukker
2 økologiske lime
3 dl piskefløde

Vaniljemousse med yogurt
6 blade husblas
1/2 god polynesisk vaniljestang (10 g)
80 g lyst rørsukker
4 dl piskefløde
3 dl A38 0,5%

Fyld
500 g friske hindbær
2 spsk sød lakridssirup

Pynt (HUSK nu, at mindre kan også gøre det)
100 g hvid chokolade
perlemorstøv
kageglimmer (både hvid og pink)
citronmelisse
tørrede blomster
bærstøv
100 g marcipan (halvdelen farvet grå og halvdelen rød)
Bladsølv
1 tsk usaltede pistacienødder

Lakrids- og hvid chokolademousse: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak chokoladen groft om kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet sammen med lakridsgranulatet. Rør det sammen til en ensfarvet lakridsfløde. Hæld den meget varme lakridsfløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader).

Hindbærgelé – kupler: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Lun hindbærsaften godt op ved lav varme – den må dog ikke koge. Tag gryden af varmen og tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til saften og rør det sammen. Kom saften i en lille kande eller flaske, som gør det nemt for dig at håndtere, og fordel den i en silikone-kuppelform. Sæt hindbærgeléen på køl (eller i fryseren) i en times tid til de har sat sig og geléen er fast. TIP: Kom dem i fryseren, så er de super nemme at vende ud af formen uden at de går i stykker.

Nøddebund: Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i ca 10 min til de begynder at skalle. Gnid dem fri for løstsiddene skaller. Hak hasselnødder og mandler groft i en minihakker. Blend vaniljesukker, bagepulver, digestivekiks og mariekiks til fint mel i en minihakker. Pisk æggehvider og sukker sammen til en sej masse. Kom både nødder og kiksemel i æggehviderne og rør det hele godt sammen. Fordel dejen i 1 bageform beklædt med bagepapir (diameter 24 cm) og bag den ved 200 grader varmluft i ca 25 min til kagern har sat sig. Lad bunden køle af inden kagen samles.

Hindbærmousse med lime: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kog hindbær, rørsukker og fintrevet limesaft op, og lad det småsimre i 10 min til en tykkere lage. Kom til slut fintrevet limeskal i og tag gryden af varmen. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til hindbærlagen og rør det sammen. Når lagen er ca. 40 grader varm, piskes fløden til let flødeskum. Rør en fjerdedel af flødeskummet sammen med den lune hindbærlage. Vend nu halvdelen af flødeskummet heri og til slut vendes det hele sammen med det resterende flødeskum.

Opbygning af kagen (den indre del): Rengør bageformen (diameter 24 cm) og læg et stykke kageplast ned langs siden. Placer nøddebunden i formen. Drys lidt sød lakridssirup henover bunden. Pisk nu den kolde lakridscreme til en fast mousse med en elpisker og fordel den i et jævnt lag henover bunden. Placer en god håndfuld friske hindbær ned i lakridsmoussen. Glat overfladen lidt. Hæld hindbærmoussen henover og sæt kagen på køl i mindst 2 timer til mousserne har sat sig. Tilbered nu vaniljemoussen.

Vaniljemousse med yogurt: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornen ud. Mas kornene sammen sammen med en smule af rørsukkeret. Lun vaniljesukker, rørsukker og 1 dl piskefløde godt op ved lav varme – den må dog ikke koge. Pisk i mellemtiden de resterende 3 dl piskefløde til flødeskum. Tag gryden af varmen og tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas og rør det sammen. Rør et par dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri. Vend flødeskummet i lidt efter lidt.

Opbygning af kagen (det ydre lag): Anvend nu en springform der er 28 cm i diameter. Læg et stykke kageplast på ca 10 cm i højden ned langs kanten. Befri nu den faste kage fra den anden springfom på de 24 cm, og placer den i midten af den store springform. Hæld den flydende vaniljeousse ned langs kanten og henover toppen af kagen. Bank kagen mod bordet og glat overfladen. Sæt igen kagen på køl i mindst 2 timer, til vaniljemoussen har sat sig. Befri kagen fra kageplast, ved at skære med en skarp kniv langs kanten.

Dekorer efter fri fantasi, men brug gerne billedet som inspiration. Jeg har pyntet med hakket hvid chokolade, der er vendt i perlemorstøv. Derudover har jeg brugt tørrede blomster, sølvstøv, hvide chokolade kupler, hindbærgelé, citronmelisse, pistacienødder, frystetørret hindbær, friske hindbær etc.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN