Den store bagedyst skuffer mig!

Jeg har virkelig været i tvivl om, hvorvidt jeg skulle skrive det her. Men idag stod jeg og snakkede med nogle kvinder, og flere af dem sagde det samme: “Bagedysten 2016 skuffer. Øv.” – men ingen af dem turde rigtigt sige det højt. Det var sådan lidt ud mellem tænderne, at de udtrykte deres frustration over det manglende niveau i dette års udgave af Den store bagedyst. Men det er sgu da noget fjolleri. Jeg synes, det er okay at sige, at man er skuffet. Det er ikke lig med at sige, at man ikke har respekt for dette års deltagere. For det har jeg. Stor respekt endda.

Jeg véd da om nogen, hvor vanvittigt det er, at træde ind i det bagetelt og sætte sig selv på “prøve” mens hele Danmark ser på. Det fortjener et applaus, alene af den grund. At de tør. Så tak for at I alle sammen (deltagerne årgang 2016) sætter det hele på spil hver onsdag og underholder os andre, mens vi sidder herhjemme i sofaen og gnasker lakridssnører og drikker te – i ro og mag – uden at være til skue for hele DK.

På den ene side er jeg tilfreds med dette udgave af Den store bagedyst – særligt fordi vi er “tilbage i øjenhøjde” med danskerne. Sidste sæson var bundniveauet simpelthen SÅ HØJT! Måske for højt. Der er jo tale om amatørbagere – og derfor er det jo helt ok at de faktisk er amatører. Og der er i hvert fald også lagt vægt på, at det er nogle sjove og inspirerende typer, der er castet til dette års program. Og det gør det jo – alt andet lige – spændende at følge. (Og må jeg lige sige – DEJLIGT at der er flere mænd med. De var dårligt nok repræsenteret sidste sæson).

På den anden side må jeg sige, at jeg er lidt skuffet. Jeg ved nemlig også hvor lang forberedelsestid deltagerne har haft og får. Jeg ved, at der er høje forventninger til deltagerne, og at de kender opgaverne i god tid (altså ikke den hemmelige udfordring – den ER hemmelig). Men altså – de har haft mulighed for at forberede sig, og derfor skuffer det mig, da de i sidste uge skulle lave cheesecakes, at det virker som om den ene deltager efter den anden bare tager lidt let på opgaven og sløser sig til et kun nogenlunde resultat. Og dem der løste opgaven pænt og flot, virkede derfor nærmest urørlige i konkurrencen. Her taler jeg særligt om Jesper og Sune, der vist stikker lidt af ifht. de andre. Faktisk er jeg også vild med Inge. Hende den ældre dame, der TYDELIGVIS kan bage. Hende skal vi holde øje med. Hun er dygtig. Jeg er tvivl om, hvorvidt hun er typen til fin-nusseri og æstetik, men hun kan virkelig noget. Det er tydeligt at se.

Jeg glæder mig dog stadig – som et lille barn – hver onsdag, hvor der er Den store bagedyst. Det er bare SÅ hyggeligt, om mon ikke at deltagerne kommer igen? Jeg tror at de meget snart “stepper up” og hæver niveauet. Og jeg glæder mig til at følge med.

Hvad synes I? Må man være skuffet?

skaermbillede-2016-09-27-kl-21-05-31

skaermbillede-2016-09-27-kl-21-04-21

skaermbillede-2016-09-27-kl-21-03-50

 

21 reaktioner

 1. Jeg er enig med dig på flere punkter. Selvfølgelig ved jeg ikke hvordan det er, netop at befinde sig i feltet, men sammenligner jeg de tidligere års ‘bagedyst’, så følger jeg at der mangler. Det kan dog stadig nå, at komme, da vi forhåbentlig vil se udviklinger i programmet. Jeg mangler bare den spænding, jeg oplevet tidligere.
  Det skal dog siges, det er et fedt program og de gør deres bedste 🙂

 2. Jeg er enig. Jeg troede faktisk ikke at man måtte medbringe så mange færdiglavet produkter. Her tænker jeg især på fondant og marcipan.

 3. Sjovt du kommer med dette indlæg, for tænkte det samme. Synes virkelig at man mangler en dig / Ditte / Tobias / Liv.. Synes det er ærgerligt. Meeeen jeg ser det jo alligevel i håb om at der er nogle der tager røven på mig ??

 4. Når man ikke har lyst til at kaste sig ud i nogen af opskrifterne, ja- så synes jeg der er noget galt. Så helt enig – både i det fede ved at niveauet er bragt lidt ned igen, men også i at niveauet er bragt liiidt for langt ned:-)

 5. Jeg er nok mest enig ? Men på en måde er det meget godt, at der ikke er en eller to der bare levere det ene mesterværk efter det andet og man onsdag efter onsdag siger “det er helt sikkert ham eller hende der vinder” det gør det lidt mere spændende…. MEN jeg savner kager der sparker r… når de laver mesterværker, skal vi herhjemme tabe kæben lidt som tidligere deltager gang på gang har gjort… savner pynt, finurligheder (der lykkes), æstetik… WAUW effekten er slet ikke rigtig til stede. Men sjove og skønne personligheder som min datter og jeg troligt følger hver onsdag…

 6. Jeg er enig med dig man kan da ikke aflevere opgaven så det flyder “ud af formen ” især når man har tid imellem hver udsendelse til at øve. Hvilket nogle har gjort.

 7. Jeg må indrømme, at jeg også er skuffet over programmet i år. Generelt et lavt niveau, og så synes jeg personligt, at der mangler nogen personligheder som skiller sig ud og gør at man binder sig lidt til dem. Jeg føler generelt, at det er en meget glad oplevelse i år… Men jeg ser det stadig, for det er jo trods alt bagedysten!

 8. Enig! Aldrig har der været så mange totalt mislykkede kager. Kan ikke forstå det kan ske, når det kommer til mesterværkerne. Dem skulle de jo gerne have øvet sig på igen og igen?

 9. Jeg er også skuffet i år – indtil videre i hvert fald. Men jeg glæder mig stadig til at se det, også lidt i håb om at det bliver bedre 🙂

 10. Jeg er helt enig. Jeg er lidt skuffet. Selvfølgelig kan man have en dårlig dag og være stresset over kameraerne, men jeg har helt ærligt tænk hvor dårlige ansøgere har der lige været siden den og den er kommet videre?
  Håber det bliver bedre i de næste par afsnit.

 11. Enig! Syntes det værste var at se alle medbragte remedier til at gøre kagerne flottere. De skal repræsenteret dem i Danmark, der er bedre til at bage, end vi andre hjemmenussere. Er så skuffet over hjemmebragt chokoladeæg, marcipan og fondant!

 12. Jeg er sjovt nok også fuldstændig enig. Både i at man skal have stor respekt for deltagerne og deres mod og gejst i programmet. Det må ikke være let at stille sig op til sådan et program, hvor man så skal bedømmes på sine kage-færdigheder, (og personlighed, hvert fald af medierne og hele Danmark). Alligevel har jeg følt mig lidt skuffet. Jeg har altid hentet meget inspiration i smagene og de forskellige udseende af kager i programmerne, og nærmest ikke kunne vente til selv at kreere her hjemme. Men ikke endnu. Håber dog det kommer 🙂
  Ha en rigtig god dag

 13. Om ikke andet, så kan man da sige at der er plads til forbedringer ? Personligt undrede det mig meget at flere havde medbragt “halvfærdig” pynt til Bagedysten i form af fondant og marcipan. Hvis man har set tidligere sæsoner, kan man da ikke være i tvivl om dommernes holdning til disse produkter. Omvendt synes jeg at det er godt at niveauet ligner noget som helt almindelige bageglade danskere kan finde ud af at stå med derhjemme frem for at det bli’r en opvisning i hvem der kan finde ud af at bruge aldrig-før-set mærkelige ingredienser og teknikker ?

 14. Enig. Glæder mig til at se hvordan det udvikler sig, men starten var skuffende. Én ting er at niveauet i gennemsnit har været lavere, noget helt andet er, at det virker dovent og uforberedt når flere deltagere kommenterer, at de ikke havde afprøvet deres opskrifter på mesterværket hjemmefra. Det gjorde mig lidt æv, for så bliver det nogle kedelige ting man kan falde på. Vil jo gerne se at det også går dem godt og at de udvikler sig :)! Så jeg håber på noget mere engagement og forberedelse – så hul i at startniveauet ikke er så højt, bare det bliver bedre!

 15. Jeg er også rimelig skuffet. Det irriterer mig bl.a. at der er flere personer der igen og igen afleverer kager der flyder ud af formen. Selvfølgelig kan der altid gå noget galt, men det virker ærlig talt som om at de ikke har øvet sig der hjemme fra, i hvert fald ikke med den tidsbegrænsning som der er i programmerne. Når jeg siger de, mener jeg selvfølgelig ikke dem alle sammen, men der nogle stykker som skuffer. Jeg håber også at niveauet hæver sig, så vi får lov til at se flere flotte kager, uden købemarcipan og fondant.

 16. De er næsten kun lige startet på sæsonen, så de starter vel fra det nemme og går så op i det sværere sådan er det vel altid i sådan nogle ting ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN