Vaniljekranse

Ditte og jeg har været i køkkenet endnu en gang. Vi har lavet de lækreste – nemme – vaniljekranse, så alle kan være med. Vi gider nemlig ikke stå og smutte mandler, så vi har valgt at riste dem let af i ovnen inden i stedet for – og det giver nogle lidt mere “grove” vaniljekranse – smagen er også mere dyb, synes jeg. Se vores video nederst i indlægget.

Vaniljekranse
Ca. 30 stk.

80 g mandler
1 polynesisk vaniljestang
180 g lyst rørsukker
200 g blødt smør
1 æg, str. M/L
250 g hvedemel

Rist mandlerne af i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 8-10 min. Lad dem køle af. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Rør vaniljesukker, sukker og smør godt sammen. Tilsæt ægget. Blend mandlerne til mandelmel med ca. 100 g af hvedemelet. Tilsæt mandelmelet og resten af hvedemelet, og ælt din vaniljemasse glat og ensartet.

Kom vaniljemassen op i en sprøjtepose med en stor stjernetylle, og sprøjt en masse vaniljekranse på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 10-15 min. – de skal være gyldne i farven. Opbevares tørt.

Dekorer med sløjfer for et ekstra jule-hyggeligt look 😉

8 reaktioner

  1. Hej Annemette 🙂
    Du har sikkert fået dette spørgsmål en milliard gange, men jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor mine vaniljekranse splatter helt ud og nærmere bliver til specier efter bagningen. Jeg bager dem på nøjagtig samme måde som din opskrift og jeg bruger samme tyl som du.

    Hvad er hemmeligheden? 😀

  2. Jeg har i år fulgt den her opskrift. Jeg glemte dog mandlerne og de fik lige rigeligt og fik lidt smag af brændte mandler.
    Jeg tog chancen og brugte dem alligevel, jeg har aldrig fået SÅ meget ros for nogle småkager.
    TAK for opskriften!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop