Vaniljekranse

Ditte og jeg har været i køkkenet endnu en gang. Vi har lavet de lækreste – nemme – vaniljekranse, så alle kan være med. Vi gider nemlig ikke stå og smutte mandler, så vi har valgt at riste dem let af i ovnen inden i stedet for – og det giver nogle lidt mere “grove” vaniljekranse – smagen er også mere dyb, synes jeg. Se vores video nederst i indlægget.

Vaniljekranse
Ca. 30 stk.

80 g mandler
1 polynesisk vaniljestang
180 g lyst rørsukker
200 g blødt smør
1 æg, str. M/L
250 g hvedemel

Rist mandlerne af i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 8-10 min. Lad dem køle af. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Rør vaniljesukker, sukker og smør godt sammen. Tilsæt ægget. Blend mandlerne til mandelmel med ca. 100 g af hvedemelet. Tilsæt mandelmelet og resten af hvedemelet, og ælt din vaniljemasse glat og ensartet.

Kom vaniljemassen op i en sprøjtepose med en stor stjernetylle, og sprøjt en masse vaniljekranse på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 10-15 min. – de skal være gyldne i farven. Opbevares tørt.

Dekorer med sløjfer for et ekstra jule-hyggeligt look 😉

8 reaktioner

  1. Hej Annemette 🙂
    Du har sikkert fået dette spørgsmål en milliard gange, men jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor mine vaniljekranse splatter helt ud og nærmere bliver til specier efter bagningen. Jeg bager dem på nøjagtig samme måde som din opskrift og jeg bruger samme tyl som du.

    Hvad er hemmeligheden? 😀

  2. Jeg har i år fulgt den her opskrift. Jeg glemte dog mandlerne og de fik lige rigeligt og fik lidt smag af brændte mandler.
    Jeg tog chancen og brugte dem alligevel, jeg har aldrig fået SÅ meget ros for nogle småkager.
    TAK for opskriften!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN