Tre kvinder og en baby – på tur…

Egentlig er vi jo kun to kvinder – og en baby. Troede jeg! Eftersom jeg har inviteret min mor med til Tyskland på juletur, sammen med Luca og jeg. Men da vi drog fra København her til morgen, blev jeg hurtigt klar over, at vi faktisk er tre. Der er mig, naturligvis, der er min søde, overskudagtige, kærlige mor, – og så har min mor simpelthen også taget sin “stedfortræder” med – i form af sin indre angstprovokerede pensionist-turist, der ikke magter de helt store udfordringer. 😉

Min mor er kun 57 år gammel – hun ser skide godt ud, er altid frisk og frejdig, og kan klare det meste – en rigtigt super mama – på ingen måde en gammel træt pensionist, bevares! Men hun opfører sig altså nogen gange lidt som om. Her gik jeg og troede, at jeg skulle have en babysitter med på turen, der kunne give en hjælpende hånd (hvilket hun jo også gør) – men jeg har sandelig også fået min sag for – for gud forbyde, at vi skal gå i raskt tempo for at nå toget med kuffertoppakning og baby på slæb. NEJ! nej nej nej. Vi skal helst have GOD tid, for den unge dame kan ikke kapere noget der tangerer en stram tidsplan. Så dét har jeg heldigvis også sørget for at der er masser af – altså tid i planen.

I vores familie har vi noget, som vi kalder “Olsen-genet”. Min mors pigenavn er Olsen – og det stammer derfra – fra min Morfar. “Olsen-genet” er det gen, der gør, at vi allesammen helst vil have kontrollen. Et kontrol-gen, hvis jeg skal være helt ærlig. Et pisse irriterende kontrol-gen…hah! Jeg kender det selv, og har det i nogen grad. Derfor er det også helt perfekt, at det er mig (moi – me – MIG!), der har styr på vores lille Tysklandstur. Det vil sige billetter, flytider, togtider, hotel, biludlejning etc. Så, i denne omgang er det altså min kære kontrol-mama der bliver udfordret. Men hun klarer det nu meget godt. Hun har lovet mig “at hun bare følger med”…

Men når alt det nu er sagt, så må jeg alligevel indrømme, at hun har styr på sagerne. For heldigvis havde jeg min top-tjekkede-I-know-it-all-og-har-styr-på-mit-shit-mor med – ellers var jeg endt på det helt forkerte fly. Yes, den er sgu god nok. Jeg var i hvert fald på vej ud i den helt gale ende af lufthavnen her til morgen, hvis det ikke lige havde været for min kære mor, der råbte vagt i geværet – “Stop, stop!…B6, Annemette!!!! ikke A7” (Jeg protesterede endda i første omgang – men måtte give mig – hun havde jo ret!)

Og for lige at sætte det hele i et positivt lys – så kan jeg bare sige, at det er utroligt dejligt og belejligt at have min “halv-gamle” mor med. Af en helt særlig grund. For hun sympatiserer nemlig med alle mine post-graviditets skavanker. Så når jeg går rundt og klager over ondt i lænden, ondt i nakken, ondt i bækkenet etc – så følger hun sødt op med at have ondt i sin tå, ondt i sin nakke og ondt i armen. Så på den måde har vi ligesom “fundet takten”. Ikke for langsomt, ikke for hurtigt.

I morgen skriver jeg noget mere om alle vores (forhåbentlige gode) oplevelser her i Tyskland.

img_1377 img_1364

Dette indlæg er nu ikke en annonce – men for at være på den sikre side vil jeg alligevel lige skrive, at min tur til Tyskland er i samarbejde med Tysk Turist Information.

2 reaktioner

  1. ?? åååh det er så skønt at læse – kender det så godt ? Glæder mig til at høre om du finderven opskrift i det tyske ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop