Toasted chamallows mini ice-cream

Sponsoreret af og udviklet for HARIBO 🙂

Hvad er egentlig bedre en lejerbålsstemning og ristede skumfiduser på en lun sommeraften?

Og hvad kan egentlig stikke følelsen af den allerførste bid is i sæsonen mens forårssolen kysser næsetippen?

Ikke meget, i min verden. Men hvorfor nøjes med det ene og ikke få begge dele i ét? Nu kan du kombinere de to oplevelser med denne opskrift på en rigtig lækker – for ikke at sige super nem – omgang flødeis med ristede skumfiduser, hasselnød og masser af lejrbålsstemning på en lun forårdag…

IMG_5699

Her er min opskrift på is med skumfiduser

Toasted chamallows mini ice-cream
(eller bare: Super nem hjemmelavet is med smag af ristede skumfiduser)

Har du prøvet at riste skumfiduser over bål og efterfølgende mase dem sammen mellem to mariekiks – for så at sætte tænderne i og bare nyde den bløde, seje fidusmasse, der klister dejligt til læberne? Jeg elsker det. Derfor har jeg eksperimenteret med at lave skumfidus-is på ristede skumfiduser.

Mit mål var at komme op med en opskrift, der var både nem, hurtig at lave og som bare smager skønt. Så jeg har researchet og læst mig igennem et utal af skumfidus-is-opskrifter på nettet. Men det hele blev lidt for besværligt. Jeg håber I synes om min nemme version.

Iscreme
1 dl hasselnødder
90 g HARIBO chamallows minis (skal ristes)
1 dåse kondenseret, sødet mælk
7 dl piskefløde
30 g HARIBO chamallows minis (skal ikke ristes)
et nip fint salt

Tilbehør
isvafler
100 g god mørk chokolade
lidt sukkerpynt

Rist hasselnødderne på en bradepande i 10 min ved 200 grader til hinderne kan gnides af. Køl dem af og hak dem groft. Fordel de 90 g skumfiduser på en bageplade beklædt med bagepapir, der er sprayet med lidt sprayfedt. Rist dem gyldne i ca 3-4 min ved 200 grader (med grill effekt) i en forvarmet ovn. Hold godt øje med dem – de bliver hurtigt mørke, og der kan gå ild i dem, hvis du ikke er opmærksom.

Lad de ristede skumfiduser køle af, og skrab dem dernæst af bagepapiret og kom dem i en skål. Rør dem sammen med den kondenserede mælk og blend det med en stavblender til en grov, sej og klistret masse. Tilføj de hakkede hasselnødder og de 30 g chamallows minis og et nip fint salt og rør det sammen.

Pisk fløden til flødeskum og vend den sammen med skumfidusmassen ad et par omgange. Kom iscremen i en tætsluttende beholder og kom den i fryseren i ca. 5 timer til isen er gennemfrossen.

Serveres i isvafler der er overtrukket med smeltet mørk chokolade og drysset med sukkerpynt. Præcis som alle børn vil elske det.

Tip: Isen er ret sød – det siger sig selv med alle de skumfiduser. Så hvis du gerne vil gøre den mere “voksen” i smagen, kan du tilsætte hakket mørk chokolade, frysetørrede hindbær eller vælge at holde lidt igen med den kondenserede mælk.

IMG_5449

Sådan skal de ristede skumfiduser se ud, når de kommer ud af ovnen.

IMG_5704

IMG_5693

0/5 (0 Reviews)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop