Svampet, saftig, velsmagende…burde være ulovlig! Gulerodskage!

Læste du med i går da jeg gjorde et opråb?! Lær nu at tage det roligt i køkkenet – tag den lidt på slump – right! Lad mig præsentere dig for slumpens dronning – hvis du spørger mig… Gulerodskagen. (Ja ja, jeg sagde slum(p)ens dronning og ikke slummens…)

Det er sådan en kage der kan varieres i et hav at muligheder, men forskelligt fyld, nødder, rosiner, tranebær, kanel, kardemomme, ingefær, gulerødder, rødbeder etc – bare hav det sjovt med opskriften og gør den til din egen. Brug opskriften som en god guideline på mængden af tørstof og væde, og så prøv dig frem…

Gulerodskage med tranebær

10 personer
Sværhedsgrad: Let
Arbejdstid: 20 min
Bagetid: 1 time

Kagedej
250 g sukker
3 æg
2 dl solsikkeolie
200 g hvedemel
2 tsk kanel
1 tsk vanillesukker
½ tsk salt
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
250 g revne gulerødder
50 g hakkede valnødder
50 g hakkede tørrede tranebær

Pynt
200 g flormelis
1 citron, saften og skal

Tænd ovnen på 175 grader.

Pisk sukker og æg hvidt og skummende. Tilsæt olien. Bland hvedemel med kanel, salt, bagepulver og natron, og sigt i dejen. Vend revne gulerødder, valnødder og hakkede tranebær i.

Fordel dejen i en smurt springform på ca. 24 cm. Bag kagen i ca. 1 time. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages den lidt længere tid. Afkøl kagen og pynt med et tykt lag glasur, der røres på flormelis og citronsaft – dekorer med lidt revet citronskal.

Del gerne dine billeder med mig og alle andre på instagram. Take your pick: #annemettevoss #bagelyst #kagekarma #annemettevossblog

God fornøjelse.

Skærmbillede 2015-10-09 kl. 22.27.48Se hvor simpel en lækker gulerodskage kan være… Man behøver ikke nødvendigvis cream cheese frosting og og masse pynt. Bare lyst fed glasur og revet citronskal kan gøre tricket:)

Skærmbillede 2015-10-09 kl. 22.28.55En lidt mere avanceret udgave af gulerodskage fra min bog Bagelyst. Gulerodskage egner sig ret godt som grundkage, hvis man er vild med at lege med fondant. Fondant er utrolig sødt, og kræver derfor lidt modspil af krydderier eller lign. 

Præcis sådan dér, ikke?!
Saft og kraft!

0/5 (0 Reviews)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop