Step-by-step guide til kransekage

Skal du også, som jeg, stå for kransekagerne til nytår? Så er det måske en god idé at følge min step-by-step guide til en god klassisk kransekagedej, som vil give dig et fint og vellykket resultat.

Du finder både opskrift og guide til disse helt klassiske kransekager (dog som stjerner, men det bestemmer man jo selv) via min hjemmeside. Der kan du ALTID finde mine opskrifter på diverse bagværk og søde sager… www.annemettevoss.dk 

MEN, naturligvis smider jeg da også lige opskriften og step-by-step ind herunder.

 

Kransekage “Stjerner”

ca. 16 stjerner
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 45 min
frysetid: 30 min
bagetid: 10 min

Kransekage grundopskrift
45 g æggehvider
150 g flormelis
500 g ren rå marcipan

Pynt
100 g flormelis
1 pasteuriseret æggehvide
evt. 1 tsk guldstøv

Rør æggehvider og flormelis sammen til en glasur. Ælt marcipanen blød og tilsæt lidt efter lidt glasuren mens der æltes. Kom kransekagemassen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den i fryseren i 30 min. til den er helt kold.

Udrul kransekagemassen i mellem to stykker bagepapir, der drysses med flormelis. Udstik stjerner med en lille udstikker, der dyppes i vand mellem hver udstikning. Placér stjernerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 190 grader varmluft i ca 10 min til de er gyldne og faste nok til at kunne håndteres uden at brækker i stykker.

Du kan evt. bage med to bageplader under bunden, for at sikre dig, at brødene ikke får for meget varme under bunden – det er et gammelt velkendt husmoderråd.

Lad kransekagerne køle helt af inden de dekoreres med en tyk glasur rørt af pasteuriseret æggehvide og flormelis, som fyldes i et kræmmerhus og lægges på i et kreativt mønster. Drys til slut med lidt guldstøv.

Godt nytår!

Ovenfor ser du lige tips til at forme kræmmerhuset:)

TIP: Er du mere til klassiske kransekagebrød, så kan du finde opskriften her…

IMG_7157
Rør glasuren først.
Jeg bruger altid ODENSE Marcipan – da det bare er den bedste og den kan købes overalt!
Tilsæt glasuren lidt efter lidt.
Det er klistret, men det SKAL altså æltes glat med hænderne. Hav en ren bordplade!
Kom kransekagemassen i fryseren i 30 min.
Udstik stjerner med en våd udstikker.
Placer stjernerne på en bageplade med lidt plads imellem hver.
Kransekagestjernerne bage let gyldne. Køler let af inden de løsnes fra papiret.
Rør en glasur og kom den i kræmmerhus.
Vær kreativ, når du dekorerer dine stjerner.

4 reaktioner

  1. Hej Anne Mette 🙂

    Jeg vil klart prøve denne opskrift, da jeg skal stå for kransekagen for første gang 🙂
    Men hvor mange bærer svare 45g æggehvider ca. Til??

    Venlig hilsen
    Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN