Reklame for KAGEBOGEN
Reklamelinks markeret med *
Er du også vild med de go’e gamle kager – du ved, banankage, squashkage, chokoladekage og dén slags? Det er jeg.
Klassikerne går man aldrig rigtig galt i byen med, og der er en årsag til, at de bliver ved med at dukke op i nye versioner, fordi der er ‘clicks’ i dem…Jeg tror på, at der også er salg i den slags opskrifter, og derfor har jeg skrevet KAGEBOGEN, der samler alle de kendte bradepande-, form- og skærekager ét sted. Så behøver man ikke lede videre.
I bogen har jeg naturligvis også suppleret med nogle simple, nytænkte opskrifter, der er mindst ligeså nemme at lave som klassikerne, men som alligevel bidrager med noget andet.
Alle bogens kager er bagt med kagemel*, og selvom man sagtens kan anvende almindeligt hvedemel til formålet, så synes jeg du skal vide, hvad kagemel gør ved dit bagværk.
Kagemel* har et lavt proteinindhold og danner ringe glutennet. Det er vigtigt i en kage, da man gerne vil opnå den porøse, svampede og lækre velkendte krumme fra en god skærekage. Kagemel er også genialt til småkager, da kagemelet er med til at sikre en mere sprød småkage fremfor en hård småkage. Makes sense?
Se kagemelet som en del af din ‘værktøjskasse’, der er med til at hjælpe dig, så du opnår de bedst mulige resultater. Jeg bruger stenformalet kagemel fra Skærtoft Mølle, der også tilfører en fantastisk smag til og en lidt dybere nuance til dit bagværk. Lækkert.
Squashkage
Til 12 pers.
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 25-30 min.
Squashkage
200 g brun farin
3 æg str. M/L
1 tsk vaniljesukker
180 g kagemel*
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk stødt ingefær
1½ tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk fint salt
1 mellemstor squash med skræl (ca. 300 g)
75 g valnødder
fintrevet skal fra 1 øko citron
Evt. 1/2 dl solsikkeolie (kan udelades)
Cream cheesefrosting
150 g flormelis
100 g blødt smør
½ tsk vaniljepasta
300 g flødeost (ikke light)
Squashkage: Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Pisk brun farin, æg og vaniljesukker længe i en skål, til det er meget luftigt. Bland kagemel*, kanel, kardemomme, ingefær, bagepulver og natron og sigt det i æggemassen. Tilsæt også salt og rør dejen forsigtigt sammen. Riv squashen groft på et rivejern og vrid overskydende væde fra. Hak valnødderne groft. Tilsæt revet squash, grofthakkede valnødder og fintrevet citronskal til dejen og rør den godt sammen.
Tip: Hvis du ønsker en endnu mere saftig krumme, kan du nu tilsætte 1/2 dl solsikkeolie til dejen. Men jeg selv plejer at udelade det.
Der er to muligheder ifht. hvilken form du vælger at bage i: Fyld dejen i en lille bradepande på ca. 25 x 30 cm, der er beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i den varme ovn i 25-30 minutter. Eller, kom dejen i en rund springform beklædt med bagepapir med en diameter på ca. 20 cm og bag den i 30-35 min.
Køl kagen af i formen.
Frosting: Pisk flormelis sammen med det bløde smør og vaniljepastaen i en skål. Pisk længe, til du har en luftig og meget lys cremet smørcreme. Tilsæt køleskabskold flødeost og pisk hurtigt cremen sammen. Pisk ikke for længe, for så kan cremen godt blive for blød.
Smør frostingen ud over den afkølede kage.
Tip: Drys evt. med guldstøv.
4 reaktioner
Kæreste Annemette,
Tak fordi du så gavmildt deler ud af dine opskrifter! ❤️
Jeg har lige et spørgsmål – kan nødderne udelades, hvis man ikke kan tåle dem ?
Glæder mig helt vildt til bogen kommer !!! ????
Ja sagtens. Det er stadig en lækker kage 🙂
Kan man købe den mel overalt eller?
Ja den kan købes i mange velassorterede supermarkeder. Eller på nettet