Solskinskage

Opskriften er fra min bog ‘Kagebogen’, som ikke engang er udgivet endnu. Den er faktisk kun på tegnebrættet, men alle billederne er fotograferet og opskriften er skrevet. Så hvorfor ikke lige dele den med jer, så I kan få smag for sagerne. 

(Billederne og opskriften er fra en bog, der kommer til Oktober, Kagebogen. Foto: Stine Christiansen)

Solskinskage – opskrift fra Kagebogen

8 pers.
sværhedsgrad: let
Størrelse: bageform, 23 cm
Arbejdstid: 20 min
Bagetid: 15 + 30 min

Kagedej
75 g smør
2 æg, str M/L
1 æggeblomme
150 g hvidt sukker
120 g kagemel (eller alm. hvedemel)
1 tsk bagepulver
fintrevet skal af 1 øko appelsin

Drys
1 spsk perlesukker
1 spsk hvidt sukker
20 g mandelsplitter

I øvrigt
Flødeskum til servering

Solskinskage: Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Smelt smørret ved lav varme og lad det svale. Pisk æg, æggeblomme og sukker længe til det er helt lyst og luftigt.

Bland mel og bagepulver og sigt det ned i æggesnapsen. Tilsæt det smeltede smør og fintrevet appelsinskal. Vend dejen forsigtigt sammen.

Smør en springform med en diameter på ca. 23 cm og drys med en jævnt lag hvidt sukker. Fordel kagedejen i formen og sæt kagen i ovnen i 10-15 minutter. Tag da kagen ud af ovnen og drys med en blanding af mandelsplitter, sukker og perlesukker. Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den færdig i yderligere 30 min. Lag kagen køle af i formen inden den forsigtigt befries og placeres på et fad.

Server kagen med friskpisket flødeskum.

0/5 (0 Reviews)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop