Solskinskage

Opskriften er fra min bog ‘Kagebogen’, som ikke engang er udgivet endnu. Den er faktisk kun på tegnebrættet, men alle billederne er fotograferet og opskriften er skrevet. Så hvorfor ikke lige dele den med jer, så I kan få smag for sagerne. 

(Billederne og opskriften er fra en bog, der kommer til Oktober, Kagebogen. Foto: Stine Christiansen)

Solskinskage – opskrift fra Kagebogen

8 pers.
sværhedsgrad: let
Størrelse: bageform, 23 cm
Arbejdstid: 20 min
Bagetid: 15 + 30 min

Kagedej
75 g smør
2 æg, str M/L
1 æggeblomme
150 g hvidt sukker
120 g kagemel (eller alm. hvedemel)
1 tsk bagepulver
fintrevet skal af 1 øko appelsin

Drys
1 spsk perlesukker
1 spsk hvidt sukker
20 g mandelsplitter

I øvrigt
Flødeskum til servering

Solskinskage: Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Smelt smørret ved lav varme og lad det svale. Pisk æg, æggeblomme og sukker længe til det er helt lyst og luftigt.

Bland mel og bagepulver og sigt det ned i æggesnapsen. Tilsæt det smeltede smør og fintrevet appelsinskal. Vend dejen forsigtigt sammen.

Smør en springform med en diameter på ca. 23 cm og drys med en jævnt lag hvidt sukker. Fordel kagedejen i formen og sæt kagen i ovnen i 10-15 minutter. Tag da kagen ud af ovnen og drys med en blanding af mandelsplitter, sukker og perlesukker. Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den færdig i yderligere 30 min. Lag kagen køle af i formen inden den forsigtigt befries og placeres på et fad.

Server kagen med friskpisket flødeskum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN