Solsikkeboller med Ølandshvede

Solsikkeboller med Ølandshvede

Reklamelinks markeret med *

Her er en virkelig nem opskrift på nogle gode solsikkeboller. Du skal bare lige røre dejen sammen, lade den hæve og så skal dejen blot skæres ud og bages. Det bliver næsten ikke nemmere. Ja, jeg vil gå så langt som at sige, at du faktisk kan bage disse boller helt uden at få dej på hænderne. Nemt!

Jeg vil klart anbefale dig, at anvende et bagestål når bollerne skal bages, som vil sikre dig mere luft i bollerne, en flottere afbagning og sprød bund (ikke et must, men en god idé) – læs mere lige her om det bedste bagestål.

Køb dit bagestål lige her*.

Nu véd jeg jo ikke, om du er sådan én, der er særligt vild med at bage brød – men jeg vil da lige udnytte lejligheden til at fortælle dig om min bog Brødbogen. Den har, siden udgivelsen, ligget på flere bestsellerlister, og den gør det virkelig nemt at komme i gang med at bage godt brød. Måske er det noget for dig? I så fald, kan du hoppe ind i min webshop og læse mere om bogen. Du kan også følge hashtagget #brødbogen på instagram, hvor du kan læse om andre brugeres resultater.

Hvis det, du i virkeligheden søgte efter, var en opskrift på solsikkeboller med surdej – jamen så fortvivl ej. Du kan bruge min guide til surdej, og så kan du erstatte A38 med bageklar surdej. Så skal bollerne nok blive gode.

Koldhævede Solsikkeboller med Ølandshvede

10 stk.
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 15 min.
Hævetid: 8-10 timer
Bagetid: 15 min.

Gærdej
10 g gær
6 dl koldt vand
1 dl A38
2 dl solsikkekerner
1 spsk blomsterhonning
300 g ølandshvedemel
15 g havsalt
500 g økologisk hvedemel
+ 1 håndfuld solsikkekerner til at drysse med

Bland det hele rigtig godt sammen i ovenstående rækkefølge – dejen skal kun røres ikke æltes – og stil den i køleskabet i ca. 10 timer, tildækket med et fugtigt viskestykke. Drys bordpladen med lidt mel og vælt dejen ud herpå. Skær derefter bollerne ud, placer dem på et stykke bagepapir. Pensl med lidt vand og drys med solsikkekerner.

Varm ovnen op til den er brandvarm (250 grader) og lad bagepladerne være i ovnen, så de også er varme. Træk forsigtigt bagepapiret med bollerne over på den brandvarme plade og bag dem i ca. 15 min. til de er gyldne og sprøde og lyder hule når du banker let under bunden.

 

Opskriften er udviklet af Annemette Voss Fridthjof. Find altid flere gode opskrifter på annemettevoss.dk

Jeg er rigtig spændt på at høre, hvordan din bagning gik og om dine solsikkeboller blev gode?

Du er altid velkommen til at give feedback her på siden – brug gerne kommentarfeltet herunder. Du er også velkommen til at dele billeder af dit bagværk på IG og facebook, jeg følger gerne med. Du kan altid brug hashtagget #clubkagekarma, når du deler billeder af bagværk bagt udfra mine opskrifter.

0/5 (0 Reviews)

2 reaktioner

  1. Hej Anne-Mette, Jeg er ikke vild med solsikkekerner men elsker græskarkerner og hørfrø. Kan man udskifte med en eller en blanding af dem? Og skal der ligeså meget i som hvis man bruger solsikkekerner?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop