Billeder og anbefalinger fra vores skiferie i Norge med børn

Reklame for Storefjell Resort hotel og europcar

Vi har nu i en uge opholdt os i Norge – langt væk fra hverdagen. Vi har tusset rundt i uldsokker og skiundertøj, drukket varm kakao i rigelige mængder, vi har indåndet den frostklare luft og slikket sol, når den skinnede på vores næsetipper. Det er præcis den slags ferie, vi har haft brug for.


Nu er det så slut, og i morgen tidlig sætter vi os ud i bilen igen og kører hjemad. Forude venter en travl arbejdsuge (eller helt generelt bare en travl tid) for både Micky og jeg. Men inden da, så vil jeg lige fortælle om vores tur.

Vi blev anbefalet det her super hyggelige, familiedrevne og uprætentiøse hotel, Storefjell. Min bedste veninde, som nogen måske husker, er norsk, så det er ærligt talt ret genialt, når man lige står og mangler de bedste rejsetips til skiferie i Norge med børn. She knows! Jeg har fået rabat, derfor ‘reklame’ på det hele.


Vi tog Mutti med, så vi havde et ekstra sæt hænder til børnene, og naturligvis også for hyggens skyld. Efterhånden så tror jeg drengene er så vant til, at mormor er med på alle ferier, at de snart ikke kan forestille sig en ferie uden hende.

Fordi vi er 6 personer på tur, så kunne vores egen bil ikke løse vores behov for transport. Vi havde også set på muligheden for fly, tog eller bus, men de forskellige connections var SÅ ringe, at det nærmest var umuligt at få det til at hænge sammen. For slet ikke at nævne hvor dyrt det ville blive at få os alle 6 afsted. Så vi endte med at køre herop i en minibus med plads til 9 (fandt den hos Europcar). Det er skide smart, nemt, hyggeligt og dejligt ukompliceret at køre til Norge. Og når man lejer en minibus, hvor der er masser af ekstra plads, så er det jo (mindst!) ligeså lækkert som at flyve på businessclass… altså lige bortset fra udeblivelsen af bobler og juice, men det kan vi heldigvis selv klare!

Det tog os ca. 11 timer at køre herop med flere stop undervejs. Fordi der var så meget plads i bilen, så havde ungerne også dyner med og ekstra plads at hygge sig på. Og der var mere end rigelig plads til baggagen i det enorme baggagerum.


Hotellet er alt det, vi drømte om. Det er hyggeligt og autentisk, og man kan mærke, at de ansatte sætter en stolthed i deres arbejde. Børnene har øvet sig i at stå på ski på børnebakken, og så snart de følte sig sikre nok, så har de været med på de store pister hele dagen (til benene var trætte og føles som gelé). Hver dag har vi badet i svømmehallen, hvor der er både indendørs og udendørs spapool, stort badebassin og en vandrutsjebane – og efter aftensmaden kan I nok forestille jer at der er meldt ‘udsolgt’ hos alle tre poder. Skiferie er simpelthen det fedeste med børn!

Hvis du selv overvejer ferie i Norge med børn, så kan jeg anbefale Storefjell resort hotel, hvis det du søger, er et familievenligt hotel, plads på pisterne, et lille roligt område og god mad! Jeg véd at i uge 8 og 9 er der mere ‘run på’ hotellet end her i uge 7. Uge 8/9 er nordmændenes egen vinterferie, og derfor skal man også forvente flere gæster på pisterne. Uge 7 har været luksus for os, da vi har haft det hele for os selv – næsten.

Men uanset hvornår du planlægger en skiferie, så synes jeg at Norge er et dejligt sted med børn. Det er ikke så langt væk, børnene forstår sproget, pisterne er ikke så voldsomt lange og der er generelt lidt færre mennesker end hvis man tager ned til Alperne.

Jeg er simpelthen så glad for, at vi endelig kom afsted. Det er 16 år siden jeg sidst stod på ski, så det har været helt utroligt dejligt at mærke sneen under skiene igen. At få lov at stå ned ad bakken med min lille knægt på knap fire mellem benene og høre hans hvin og se hans begejstrede smil og lys i øjnene, jamen, det er magisk og bare tanken gør mig lykkelig helt ud i lilletåen.

Og samtidig se hvordan de to store drenge har påtaget sig ansvaret for både sig selv, alt deres udstyr etc OG deres rolle som gode, kærlige storebrødre er sgu rørende. Jeg er simpelthen blevet fyldt op af gode energier og glæde på den her tur. Ja, og det er altså på trods af at jeg brugte de første tre timer på at skændes med Micky i bilen på vej igennem Sverige (vi var trætte, til vores eget forsvar).

Jeg har kun én ting tilbage at tilføje, og det er, at livet som træt mor, der er udkørt og øm kroppen efter 6 dage på ski, sådan set er ret fantastisk.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop