Rødkålssalat med fennikel

Jeg spurgte for lidt tid siden på min Instagram, om I (mine læsere) var interesseret i, at jeg også deler opskrifter på salater. Fordi jeg er vild med salat og god til at lave det. Svaret var stort set enstemmig: JA TAK! Så vi starter med denne. En af mine yndlings…

Denne lækre rødkålssalat elsker jeg som tilbehør til svinekød. Jeg bruger den gerne til frikadeller, krebinetter eller flæskesteg – ja faktisk gerne som tilbehør til julemenuen. Men hey, du kan naturligvis spise den til lige præcis det, du allerhelst vil 🙂

Den er sprød, saftig, sød og syrlig – og jeg er vild med fennikel i salaten, da det tilfører et let pift af lakrids/anis smag. Og så er den ikke mindst flot og farverig.

Rødkålssalat med fennikel

(nok til 4 pers. som tilbehør til maden)

Du skal bruge:

Salat:
1/4 rødkålshoved i tynde strimler
1/2 fennikel i ultra tynde skiver
2 appelsiner i filetter
1/2 granatæble, kernerne
en håndfuld finthakket persille
2 spsk ristede, afskallede hasselnødder

Dressing:
2 spsk appelsinsaft
1 tsk dijonsennep
1 spsk citronsaft
1 spsk akaciehonning
1 spsk olivenolie
lidt friskkværnet peber

Bland rødkål, appelsin og fennikel i en stor skål. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og hæld det også i skålen . Vend det godt sammen. Drys inden servering med granatæblekerner, friskhakket persille og afskallede hasselnødder.

MUMS!

img_0201

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop