Jeg spurgte for lidt tid siden på min Instagram, om I (mine læsere) var interesseret i, at jeg også deler opskrifter på salater. Fordi jeg er vild med salat og god til at lave det. Svaret var stort set enstemmig: JA TAK! Så vi starter med denne. En af mine yndlings…
Denne lækre rødkålssalat elsker jeg som tilbehør til svinekød. Jeg bruger den gerne til frikadeller, krebinetter eller flæskesteg – ja faktisk gerne som tilbehør til julemenuen. Men hey, du kan naturligvis spise den til lige præcis det, du allerhelst vil 🙂
Den er sprød, saftig, sød og syrlig – og jeg er vild med fennikel i salaten, da det tilfører et let pift af lakrids/anis smag. Og så er den ikke mindst flot og farverig.
Rødkålssalat med fennikel
(nok til 4 pers. som tilbehør til maden)
Du skal bruge:
Salat:
1/4 rødkålshoved i tynde strimler
1/2 fennikel i ultra tynde skiver
2 appelsiner i filetter
1/2 granatæble, kernerne
en håndfuld finthakket persille
2 spsk ristede, afskallede hasselnødder
Dressing:
2 spsk appelsinsaft
1 tsk dijonsennep
1 spsk citronsaft
1 spsk akaciehonning
1 spsk olivenolie
lidt friskkværnet peber
Bland rødkål, appelsin og fennikel i en stor skål. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og hæld det også i skålen . Vend det godt sammen. Drys inden servering med granatæblekerner, friskhakket persille og afskallede hasselnødder.
MUMS!