Madpakkeidéer – nu skal vi til det igen…

Reklame for Lidl

Hverdagen er godt i gang, og nu skal vi til det igen… at tænke på madpakker. I sidste uge, da der var skolestart, havde jeg dog sendt mine to ældste drenge hjem til deres far, så det er først nu, at jeg sådan rigtig skal til at være kreativ igen. Det overlod til gengæld lidt tid til at planlægge frem, for jeg kan godt lide at have nogle forskellige ting liggende i gemmerne, som jeg nemt kan komme ned i madkassen, uden at skulle bruge en masse tid på det om morgenen, hvor hele familien alligevel er på den anden ende.

Den helt store overskudsdrøm er, at jeg når – foruden de brødsnurrer jeg bagte for en uge siden – at lave müeslibarer og lave lidt nemme dadelkugler, som jeg kan smide i køleskabet. På den måde er de næste par ugers madkasser jo sikret, og så skal jeg blot lige handle frugt og grønt plus det løse.

Læs også: Hvilken slags madpakke-mor er du?

De store drenge er de eneste i vores familie, der får madkasser med (Luca er heldig at få mad i børnehaven…eller er det i virkeligheden os, der er heldige?), så i denne omgang bliver det til et blogpost fyldt med mine fifs til lækre madpakker til skolebørn.

Jeg håber, I kan bruge det til noget?

madpakkeideer-lidl-annemette-vossx9

madpakkeideer-lidl-annemette-vossx13

Her er hvad mine børn får i deres madpakker:

Alt det her handlede jeg ind som basis for mine børns madpakker, nu hvor skolen igen er startet. De får naturligvis ikke det hele med på én dag. Men her er, hvad de får med i løbet af en uges tid… Og læg lige mærke til hvor meget man egentlig kan få både dansk produceret og økologisk i Lidl. Jeg er vældigt tilfreds med udbuddet.

madpakkeideer-lidl-annemette-vossx1

Udfordringer ifbm. madpakker

Jeg kan ikke give mine børn det samme med, for de er ret uenige om, hvad der er lækkert – så det stiller jo endnu større krav til mig. Fordi jeg vil virkelig gerne have, at de får nogenlunde ens madpakker med, da det gør processen noget nemmere for mig. Men, den ene vil helst have groft brød, salat, frugt og ost. Den anden vil have hvidt brød, snacks og kød. Ja ja, det fremgår vist ret tydeligt, at den ene har sundere præferencer end den anden – men de er altså opdraget ens! Og heldigvis er begge børn jo både sunde, velernærede og aktive børn, så det er da trods alt lykkedes mig, at få ham den ene til at spise lidt mere kød og ham den anden til at guffe lidt grønt.

Og så har jeg fundet frem til de frugter og grøntsager som de begge to kan lide. Så kan det da godt være, at ham den ene, der er vild med ALT grønt må “nøjes” med et mindre udvalg, fordi ham den anden så kan være med. Men det tænker jeg er ok.

Jeg har nogle enkle krav om, hvad der helst hver dag skal indgå i deres madpakker:

En rugbrødsmad med pålæg (så véd jeg at de har fået noget solid kost.)

Noget hjemmebag (brød, boller, müeslibarer eller lign. Et eller andet, der viser dem, at Mor godt gider bruge tid på at lave lækre sager til deres madpakker. – Og inden nogen for præstationsangst, så husk lige, at hjemmebag i min verden ikke er specielt krævende. Hvis du ikke har lyst at bage, så køb dig endelig fra det!)

Frugt & grønt (og gerne meget af det!)

Nødder og lidt sødt (tørret frugt el lign)

Mælkeprodukt (yoghurt, drikkeyoghurt etc.)

madpakkeideer-lidl-annemette-vossx4

madpakkeideer-lidl-annemette-vossx5

madpakkeideer-lidl-annemette-vossx3

Et par enkle tips, som du (måske) kan bruge:

 1. Køb en madkasse med små rum, – der i øvrigt er nem at rengøre. Det gør det nemt at hælde f.eks. nødder i rummet, og det gør det sjovere at pakke. Og børnene kan godt lide at opdage hvad, der gemmer sig i de små rum.
 2. Bag gerne hjemmebag – men lav det i store portioner, der kan fryses. Så får børnene lidt “kærlighed” med på madpakke, og du skal ikke tænke på det mere end hver 14. dag….eller sjældnere.
 3. Køb kun det ind, som du får brugt og som ungerne får spist indenfor overskuelig fremtid. Det smager bedre med friske gulerødder end halvgamle, slatne, bitre gulerødder. Det kan dine børn godt smage.
 4. Hav lidt nemt i baghånden. Du ved, færdigpakkede ting, som gør det let for dig, hvis du selv er stresset og ikke har det store overskud. Figenstænger, müeslibarer, yoghurt etc. Det er måske ikke verdens sundeste eller mest økonomiske løsning at fylde en madkassen op med dén slags – men som mor til tre, så véd jeg, at det kan blive nødvendigt!
 5. Lav en lille tjekliste – ala den jeg har ovenover – ikke med specifikke produkter, men med indhold du gerne vil have skal være i madpakken. Det gør det nemt, når du handler ind, fordi du ikke helt så slavisk SKAL følge en indkøbsliste men derimod overlader lidt plads til kreativitet.
 6. Handl lokalt, dansk og økologisk, hvis muligt. Det giver en bedre mavefornemmelse, når du sender børnene ud af døren, synes jeg!

Hvad prioriterer du, når du smører madpakker?

Hvis du sidder med et godt fif eller nogle gode idéer til lækre madpakker, så skriv det i kommentarfeltet herunder. Fordi det kommer ALLE tilgode her på bloggen. Det er så skønt, når vi kan hjælpe hinanden.

På forhånd tak!

♥ AM

madpakkeideer-lidl-annemette-vossx8

 

5 reaktioner

 1. Nogen gang får mine pastasalat med, eller nudelsalat, eller bulgur salat. Ellers kunne det være sandwich af grov brød

 2. Hej
  Jeg vil egentlig blot anbefale dine brødsnurrer til andre 😁. Min søn kom glad hjem fra skolen i dag, og sagde med det samme at han havde spist heeele madpakken 😁.
  Så tak for opskrift – der bliver bagt 4 dobbelt portion i weekenden 😉

 3. I Lidl har de nogle ret fantastiske brødblandinger. jeg bruger enten den der minder om bondebrød eller den helt mørke (rye) der er til 2 brød i en pose til ca 13 kr. jeg putter een xtra dl vand i (i hele blandingen til 2 brød), så er der brød til 3-4 dage der stadig er frisk indeni. eeelsker de blandinger.
  ind i mellem smider jeg en håndfuld eller 2 mørke chocolate chips i rugbrødsblandingen lige de sidste par omgange i røremaskinen. (det er vigtigt det først er til sidst da chokolade ellers smelter og bliver i et med dejen). så behøver man heller ik tænke på pålæg. Det bliver bare spist med smør på.

 4. Gode fif – tak 🙂

  Mit bedste tip er aftenen før at hælde lidt neutral yougurt over nogle frosne bær i et lille bæger der kan lukkes og evt drys med havregryn/nødder. Det er en markant billigere løsning end købe yoghurter og tager ingen tid – jaja, alt er jo relativt !

 5. Jeg har også en skabelon, jeg følger. Min er:
  Kerner – rugbrød m pålæg + hjemmebag m pålæg
  (Ekstra) Protein – kylling, pølse, drikkeyoghurt etc
  Grønt – 1 slags pr dag, forskelligt hen over ugen
  Frugt – 1 slags pr dag, forskelligt hen over ugen
  Overraskelse – müslibar, pandekage, mørk chokolade, saltmandler etc

  😊😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop