Italiensk marengs smørcreme – Luksus smørcreme

Cremen er super god at smøre kager op med, og så smager den også skønt! Se min “How to”-video længere nede.

Luksus smørcreme med marengsmasse

Nok til opsmøring af én kage
200 g past. æggehvider
250 g hvidt sukker
300 g blødt smør
evt. 1/2 vaniljestang, kornene
evt. pastafarve

Sådan gør du

Kom æggehvider og sukker i en skål over vandbad og varm det op mens du pisker. Temperaturen skal nå 65 grader, hvorefter du fjerner skålen fra vandbadet – kommer sukkerhviden over i en ren skål og pisker videre i godt 10-15 min til marengsmassen er stuetemperatur.

Tilsæt smørret i små bidder under piskning, og fortæt med at piske yderligere et par minutter til du har en blød, cremet marengssmørcreme.
Det er vigtigt at massen er kølet ned, ellers vil smørret “smelte” i marengsen fremfor at blive “optaget” i marengsen.

Tilsæt vaniljekorn, citronsaft, pastafarve eller f.eks. fintblendede friske bær….

Smagstilsætning: Du kan også tilsætte lidt purerede/moste bær, ca. 100 g til cremen. De piskes blot med til sidst.

Jævn creme vs. skilt creme: Hvis cremen skiller lidt under piskning så bevar roen. Hvis cremen er for kold, kan du varme den en lille bitte smule op over vandbad mens du fortsat pisker. Hvis den er for varm kan den sættes på køl lidt og piske igen efterfølgende.

“Tip: Cremen egner sig fint til at fryse ned, så du kan nemt lave større portioner. Tag blot cremen ud af fryseren et par timer før den skal anvendes, og pisk den luftig igen inden brug…”

Summary
Published On
Cook Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 2 Review(s)

16 reaktioner

  1. Hej Annemette.
    Bliver IMBC hård når den står? Jeg havde planer om at smørre den tyndt op i IMBC og dernæst pynte med sprøjtede blomster

  2. Hej Annemette.
    Jeg skal lave en bryllupskage hvor bunden er en brownie og så skal det to mousser ovenpå uden at de adskilles af en bund og kagen afsluttes heller ikke med en bund. Men hun vil gerne have den smurt op med denne type marengs. Ville jeg kunne tage den frosne moussekage og smøre op og så sætte på køl til optøning, uden at der opstår kondens fra kagen som trænger ud af smørcremen, tror du? På forhånd tusinde tak for guidning

    1. Det er et super svært spørgsmål at svare på, fordi kondenseringen også afhænger af den mousse du har anvendt. Jeg ville – hvis jeg var dig – lave en lille test!

  3. Hej Annemette.

    Kan denne smørcreme både bruges til at smøre en kage op? Og til at pynte med, f. Eks. Med sprøjtepose? Lave noget dutter eller blomster eller noget?

    Hilsen kamilla

  4. Tror du der er nok i denne opskrift til at bruge den som et lag mellem to lagkagebunde (ca. 26 cm diameter) samt pynte toppen af kagen (ingen opsmørring dog)?

  5. Hej Annemette.
    Kan jeg smøre en kage op dagen før den skal bruges, og lad den stå i køleskabet til den skal serveres?
    På forhånd tak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN