Klassisk banankage opskrift med økologisk pålægschokolade

REKLAME for økologisk pålægschokolade fra Økoladen – så bliver det ikke bedre 😉

Der findes et væld af forskellige opskrifter på banankage – nogle med chokolade i dejen, nogle med nødder, nogle med chokoladecreme på toppen osv. Jeg har selv et par forskellige opskrifter, som jeg bliver ved med at vende tilbage til – og de smager ret forskelligt, men må alle klassificeres som banankage opskrifter.

Denne opskrift er helt klassisk og har den gode skærefaste krumme, der smuldrer og brækker fra hinanden mellem fingrene. Den er ikke klæg og tung. Den smager dejligt sødt og så må jeg jo bare konstatere, at det er nemt at dekorere med god økologisk pålægschokolade. Så er pynten klaret på nul-komma-dut. (Og dét kan vi lide!)

Nå men, lad os komme tilbage til det, som det handler om… Her kommer den, – opskriften på lækker smagfuld klassisk banankage.

Klassisk banankage opskrift 3

Klassisk banankage opskrift med pålægschokolade som topping

1 kage – i en brødform á ca 25 cm
nok til ca 6-8 pers.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: ca 20 min
bagetid: ca 50 min

Prøv også min opskrift på Banankage med nødder og karameltopping (ala drømmekage)

Dej til banankage

120 g smør
1 polynesisk vaniljestang
175 g lyst rørsukker
3 æg, str M/L
140 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 moden banan
+ 10 skiver økologisk pålægschokolade til toppen

Sådan laver du en klassisk banankage (der er grundig step-by-step guide i billeder herunder):

Start med at smelte smørret ved lav varme og sæt det til side mens resten af kagen tilberedes. Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt kornene ud og mas dem sammen med en smule af sukkeret. Kasser den tomme vaniljestang. Pisk vaniljesukker, sukker og æg til en cremet og luftig æggesnaps. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Vend dejen sammen mens det let afkølede smør tilsættes i en stråle. Mos bananen og vend den i til slut.

Smør og drys en brødform med mel. Formen skal være ca 10 x 25 cm – men du kan også bage i en springform på ca 23 cm i diameter. Fordel dejen i formen og bag kagen ved 175 grader varmluft i ca 50 min. Tjek om kagen er gennembagt vd at stikke ned i midten af kagen med en lille skarp kniv – hvis der hænger dej ved skal kagen have et par minutter mere.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i ca 20 min. Vip den ud af formen og placer den på et fad. Læg skiver af god mørk økologisk pålægschokolade (jeg bruger den fra Økoladen) på toppen af kagen. Lad det langsomt smelte pga. varmen fra den stadig lune banankage.

Skær ud, server og nyd mens den stadig er lun.

Pssst: Du kan købe økologisk pålægschokolade på Økoladens hjemmeside. Og du kan i øvrigt også finde den flere steder i dagligvarehandlen.

Klassisk banankage opskrift 12

Step by step guide til banankage

Klassisk banankage opskrift 19

Klassisk banankage opskrift 18

Klassisk banankage opskrift 17

Klassisk banankage opskrift 16

Husk at anvende modne, bløde bananer.

Klassisk banankage opskrift 15

Klassisk banankage opskrift 14

Klassisk banankage opskrift 13

Så skal kagen i ovnen…

Klassisk banankage opskrift 11

Læg chokoladen ovenpå den lune kage…

Klassisk banankage opskrift 10

Klassisk banankage opskrift 9

Klassisk banankage opskrift 8

Lad lige chokoladen smelte inden den skæres ud og nydes…

Klassisk banankage opskrift 4 Klassisk banankage opskrift 2

Ungerne elsker den også…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop