Kanelbrød opskrift: Hjemmebagt kanelbrød med snasket midte og bamseblød tekstur

Snasket lækkert kanelbrød med glasur

Indeholder reklame for Brødbogen

Kanelbrød. Uhm, det er bare så lækkert. Og det er én af mine (mange) yndlingsopskrifter. Men inden vi kommer til opskriften på kanelbrødet, vil jeg lige sige tak.

Tusind, tusind, tusind tak. Jeg aner simpelthen ikke, hvordan jeg ellers skal sige det – tak føles som sådan et fattigt ord, når jeg virkelig føler, at I (altså mine trofaste læsere og brugere af bloggen) simpelthen er med til at ‘løfte’ mig og min virksomhed igennem denne svære tid, hvor mange små virksomheder – inklusiv min egen – kæmper for at holde hovedet oven vande.

Salget af mine bøger, der i denne tid er gået helt bananas, skyldes jo 100% al den søde og hjertevarme omtale I har givet bøgerne med på vejen på sociale medier og blandt venner og bekendte. TAK. Dagligt er der folk, der skriver til mig, at de har fået anbefalet én af mine bøger af en kollega eller veninde, og at de altså nu simpelthen er nødt til at eje den pågældende bog. Det gælder jo både Lagkagebogen, Brødbogen og Piece of cake. Det er så fantastisk, og det fortjener virkelig et ydmygt tak.

Kanelbrød på rist

Naturligvis er jeg også selv med til at skabe successen, det vil jeg heller ikke underkende – særligt med mine bag-live ‘sessions’ på instagram. I dag bagte vi dette kanelbrød. Og jeg vil fortsat gøre alt i min magt for, at vi skal bage videre sammen i Club Kagekarma, som har vist sig at være det hyggeligste og mest nærværende tiltag, jeg nogensinde har sat gang i. Hvor fungerer det altså bare super godt!

Jeg lovede jer jo opskriften – her får I den. Hvis I synes den er god – og hvis I kunne tænke jer flere af mine gode opskrifter lige ved hånden – så kan I finde mine bøger lige her i min webshop.

Kanelbrød opskrift

Blødt, sødt og perfekt til en kop te eller kaffe.

1 brød
sværhedsgrad: let
hævetid: 45 + 30 minutter
bagetid: 25-30 minutter

Dej

1½ dl sødmælk
25 g gær
1 æg str. M/L
20 g lyst rørsukker
370 g almindeligt hvedemel
70 g smør, smeltet og afkølet
1 tsk fint bordsalt
1 tsk kardemomme

Remonce
100 g brun farin
100 g blødt smør
2 spsk kanel

Æggestrygelse
1 æg
1 spsk vand
1 nip salt

Glasur
150 g flormelis
3-4 spsk kogende vand

Sådan laver du det lækre kanelbrød:

Dej: Lun mælken i en lille gryde, til den er fingervarm (hellere for kold end for varm, for varm mælk slår gærcellerne ihjel, mens kold mælk blot vil kræve længere hævetid) og kom den i en stor skål. Opløs gæren i mælken. Tilsæt æg, sukker og halvdelen af hvedemelet og rør dejen let sammen med en grydeske. Tilsæt resten af hvedemelet, smeltet smør, salt og kardemomme og ælt dejen godt igennem.

Æltning: Ælt enten dejen på røremaskine med dejkrog ved lav hastighed i ca. 4-5 minutter. Eller ælt den ved håndkraft på en let meldrysset bordplade, til den er meget elastisk og har samlet sig. Der skal ikke tilsættes mere mel, selvom dejen føles klistret. Hvis du har problemer med, at dejen hænger fast på fingrene, mens du ælter, så gør dig selv den tjeneste at vaske hænder et par gange undervejs. Det gør processen med æltningen nemmere.

Form dejen til en kugle, læg den i en ren skål, som dækkes til med et fugtigt klæde. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur – det tager ca. 30-45 minutter. Det er egentlig størrelsen, der siger mest omkring dejens hævetid mere end tiden. Så hvis dejen allerede er hævet godt op efter 30 minutter, kan du godt gå videre med det samme.

Drys bordpladen med meget lidt mel og vip dejen ud herpå.

Rul dejen ud til et rektangel, der måler ca. 30 x 40 cm.

Remonce: Rør brun farin, smør og kanel sammen til en cremet, smørbar remonce. Fordel remoncen i et jævnt lag på dejen.

Rul dejen stramt sammen på den lange led, som en roulade. Skær 10-12 stykker a 3-4 cm’s bredde.

Læg stykkerne ned i en brødform (ca. 25-30 cm lang), der er smurt og drysset med mel – eller beklædt med bagepapir. Stykkerne skal stå skiftevis til højre og venstre side i formen og på højkant, så snitsiderne peger ind mod hinanden.

Lad brødet efterhæve i 30 minutter under et klæde som beskrevet i opskriften.

Pensl brødet grundigt på toppen med æggestrygelse, der er rørt sammen af æg, vand og salt.

Varm imens ovnen op til 200 grader varmluft. Bag brødet i den varme ovn i 25-30 minutter, til det er jævnt gyldent på overfladen. Hvis det bliver for mørkt hen mod slutningen af bagningen, dækkes formen til med stanniol de sidste 5-10 minutter af bagetiden. Lad brødet køle helt af på en bagerist.

Glasur: Rør en tyk glasur af flormelis og vand og dekorer brødet.

Kanelbrødet skæres i skiver og nydes med smør.

Jeg håber simpelthen, at du er glad for opskriften, og at dit resultat bliver ligeså godt som mit. Del gerne billeder på IG med #clubkagekarma og #brødbogen, hvis du bager opskriften.

Hvis du synes dette kanelbrød lyder lækkert, så tror jeg måske også, at du vil synes rigtig godt om min vanvittigt populære opskrift på kanelsnegle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN