Jeg gør status… 2017: udfordringernes år!

Nå.

Jeg retter lige ryggen. Det her bliver måske lidt langt, for Gud, hvor har jeg mange tanker omkring det næste, som jeg vil skrive.

2017 lakker mod enden, og jeg gør status. Var det et godt år? Var det skidt? Ja, hvordan var 2017 egentlig. (Skulle jeg skrive er? Vi er jo, trods alt, stadig i 2017.)

Der er sket meget godt i 2017, men der er også sket nogle ting, som virkelig har udfordret mig i år – og det er jeg sikker på, at I har kunne mærke her på bloggen – måske særligt her på det sidste. Det er utroligt hvordan få meget svære ting virkelig kan overskygge alt det gode, – hvis man lader det.

Jeg har forsøgt at finde et ord, der skal være dækkende for 2017. “Udfordringer” kom jeg fremtil. Altså ordet: Udfordringer! Det er sådan jeg føler at 2017 har været. Fyldt med udfordringer af både den gode og svære slags.

 

Året startede jo fantastisk ud med nyt job som Tv vært på Sådanmark. En kæmpe stor udfordring. Det føles stadig så godt i maven hver eneste dag, at jeg går på arbejde der. Jeg er omgivet af fantastisk dygtige og kompetente kollegaer og jeg møder i min hverdag et helt hav af interessante mennesker med noget på hjerte… Det er utroligt givende at sidde i det job, og jeg drømmer om at lave meget mere af dén slags. Jeg har i hvert fald fundet frem til, at jeg er god til mennesker. God til at imødekomme dem og give dem en god oplevelse i stolen overfor mig når jeg interviewer dem, og dét har givet mig blod på tanden. Så 2018 kommer med 100% sikkerhed til at byde på endnu mere godt sådanmark og forhåbentlig også mere Tv fra min side.

Af andre store øjeblikke kan jeg jo nævne, at min kæreste friede til mig i 2017. Det skete på vores ophold i Sydsverige, og det var helt perfekt. Han fik fremstammet de magiske ord “vil du gifte dig med mig” og jeg fik sagt “ja”. Derfor glæder vi os også ekstra meget til 2018, hvor vi skal fejre bryllup med vores nærmeste. Det bliver skønt. Jeg kommer helt sikkert til, på et senere tidspunkt, at skrive noget om mine tanker og følelser vedr. det faktum, at det jo er anden gang i mit liv, at jeg siger Ja til en mand. Men det bliver ikke lige idag 🙂

Annemette Voss forlovetAnnemette forlovelsesring

Min mellemste søn startede skole i år. Han var så stolt på sin første skoledag og har klaret det simpelthen så fint. Jeg husker hvordan han bare gik direkte hen til skolelederen og gav hånd. Og rystede hånden, – sådan meget insisterende. Det var så kært. Jeg er sådan rigtig stolt – altså fuldstændigt og komplet urokkelig stolt – over, at han er dygtig i skolen og tilmed en sød kammerat. Det betyder meget, at se sine børn klare sig godt og fungere sammen med andre mennesker. Så véd man bare, at man gør et eller andet rigtigt.

I efteråret bekendtgjorde jeg, at jeg fremover er en fast del af Go’Morgen Danmark holdet – som kok i køkkenet (eller kagekone i køkkenet, nok nærmere). Dét er selvsagt en rolle, jeg er ret godt tilfreds med. Jeg ville lyve, hvis jeg ikke sagde, at det er et gevaldigt skulderklap og en anerkendelse af min bagemæssige kunnen at være havnet i det selskab – sammen med kollegaer som Mette Blomsterberg og Nikolas Strangas. Jeg er stolt og opgaven ydmyg.

Efter en lang uvis periode for mine forældre fandt de endelig deres drømmehjem i Slagelse – og det betyder, at de er kommet tættere på os. Det betyder simpelthen SÅ meget, at de nu bor i kørselsafstand – også i hverdagen – for vi kan få meget mere glæde af hinanden. Min ældste dreng er også virkelig mormors dreng, så jeg er sikker på, at han glæder sig over meget snart selv at kunne hoppe på toget og besøge sine bedsteforældre. Jeg har virkelig savnet at have mine forældre i nærheden, selvom de har været gode til at finde tid til os og til at besøge os og tage med på ferier etc. Men særligt med tre børn, er det en kæmpe hjælp at have dem i nærheden, og jeg har også haft brug for et kærligt kram ind i mellem – hvilket nu bliver meget nemmere.

Jeg brugte jo hele 9 dage i Slagelse i midten af November på at istandsætte mine forældres nye hjem. Det føltes bare SÅ godt at gøre noget for dem, og virkelig, for en gangs skyld, give lidt tilbage af al den kærlighed og overskud, som de har udvist mig i årenes løb.

Her kan I se hvordan det blev…

Min virksomhed går godt – og jeg er så glad. Endelig tør jeg sige, at det her skal være min fremtid. Med ro i maven, for nu har jeg bevist i løbet af de sidste par år overfor mig selv og min bankdame, at det hænger sammen. Denne kombination af blogging, tv-jobs og mine kager i form af bøger, opskrifter etc – ja, det er dét, der gør mig glad. I skal vide, at nok er jeg fyldt med selvtillid, men jeg tager aldrig noget for givet. Jeg véd, at man er kun så god som sin sidste opgave, – og derfor lægger jeg meget vægt i, altid at levere et ordentlig output til mine samarbejdspartnere og gode blogposts til jer læsere. Tak for jeres tid og interesse.

Pressebillede Annemette Voss2103

Vi købte en hund i år. Lille Messi Ronaldo Elkjær blev en del af familien i 2017. Han bor i hverdagen hos mine forældre, og vi tager ham, når der er ferier, weekends etc. hvor hverdagen tillader det. Alle der har hund, ved jo præcist hvor positivt et bidrag sådan en lille fis er til hverdagen. Han er Lucas bedste ven og vores alles lille maskot. Jeg fortyder aldrig at vi har købt ham. Det var et af de bedste valg i 2017.

Mit yngste barn, Luca, har virkelig udfordret os på hjemmefronten – men det ser ud til at gå bedre nu. Her kan du læse lidt om dengang, hvor vi seriøst var på sammenbruddets rand… Jeg, som ellers gik rundt og troede, at jeg havde styr på det der med børn og soverytmer,  ja, jeg måtte da lige få syn for sagen da jeg fik Luca. Det skal jeg da lige love for. Ungen sov stort set ikke de første 1,5 år af sit liv. Men nu – ja nu!!! – sover han om natten. Langt om længe – og ved I hvad? Det er nok den bedste nyhed af alle i 2017.

luca messi leger

Når jeg ser op på denne liste af virkeligt positive hændelser i mit liv i 2017, så bør jeg jo være glad. Rigtigt glad. Men alligevel har de sidste par måneder virkelig sat en dæmper på humøret. Men at se, hvordan 2017 faktisk er sprængfyldt med gode sager, giver mig nu alligevel en varm følelse i kroppen – lige her på falderebet.

Jeg har bokset og bokset og bokset med mine følelser vedr. mit privatliv. Jeg vil på mange måder gerne være så åben og ærlig som overhovedet muligt her på bloggen, fordi jeg ganske enkelt mener, at hvis man vil inspirere andre, så skal man turde give og man skal turde åbne op. Jeg mener heller ikke, at svære følelser behøver være private, – fordi jeg tænker, at vi alligevel er mange i samme båd, når alt kommer til alt. Når det er sagt, så er der sket nogle ting, som vedrører mine børns fremtid her på det sidste, som har fået mig til at gå i tænkeboks. Der er grænser for, hvad jeg kan og vil skrive her. Blandt andet derfor har jeg været drænet for energi, og jeg har været rigtigt ked af det. Tingene løser sig jo altid, og det gør de også i mit tilfælde. Så nok har 2017 givet mig nogle gevaldige hak på selvtilliden og et par ar på sjælen (bare at skrive det her, og se det stå på skrift, giver mig en klump i halsen…) – men fandeme nej, om det skal få mig ned med nakken. Næh, jeg går ind i 2018 med hovedet højt.

Jeg håber I vil gøre det samme.

 

 

5 reaktioner

  1. DU ER EN STJERNE. Og ja sku er livet svært nogle gange, eller det at få det hele til at hænge sammen og alt det der følger med. Mén du kæmper for din virksomhed, din passion, dig selv og din familie. Dét er sejt! Meget respekt herfra!

  2. Det er bare herligt at du har opnået så mange af dine drømme. Det er så hyggeligt at læse at det går jer godt. Jeg kæmper selv på 15. år med cancer og er afklaret med vores situation, og forstår virkelig frasen “modgang gør stærk”. Jeg tror at alle på forskellige tidspunkter har noget at kæmpe med, stort eller småt, og at man gør det så godt man kan. Og det gør du også. Fortsæt med at gøre det du gør, for DU GØR DET GODT! Glædelig Jul til dig og din familie. knus Anja 🙂

  3. Smukt og dejligt ærligt indlæg Annemette og igen, det er skønt at læse med I lidt af dine tanker og nyde dine skønne opskrifter og historier.
    Må dit 2018 blive fyldt med fantastiske og viunderlige oplevelser:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop