Jeg bager LIVE igen + online-‘hjemkundskab’ for ungerne

På torsdag gentager jeg den helt enorme succes fra i dag med at bage LIVE på min IG. Det gik over al forventning. Tak for opbakningen.

Torsdag skal vi bage Kardemommesnurrer, – og herunder finder du indkøbslisten. Derudover finder du også indkøbslisten til min Hjemkundskabs-time på fredag fra kl 9-11, hvor jeg underviser børn i alderen 8-14 (yngre børn og voksne er naturligvis også velkomne til at se med) på min IG. Vi skal snakke mere i dybden om hygiejne, gluten, gær, æltning mm – mens vi bager nogle lækre fuldkornsboller med solsikkekerner.

Og ja ja, jeg er skam blevet gjort opmærksom på, at det faktisk hedder madkundskab – men nu er jeg jo hverken lærerinde eller ansat i skolesystemet, – så jeg kalder min undervisning lige det, jeg føler for. Og her hos mig, hvor jeg alligevel står derhjemme, og I andre også står derhjemme, hedder det altså hjemkundskab. So shoot me 😉

Men HUSK…

Lad nu være med at gå ud og handle ind til bagning med mig bare fordi I skal bage. Gør nu jeres indkøb i forbindelse med at I alligevel skulle handle ind, så vi allesammen undgår at gå til købmanden mere end højest nødvendigt. Og lad være med at tage børnene med på indkøb – det er ikke nødvendigt. Det er min holdning, jeg håber I bakker op. Det ville i hvert fald føles meget forkert, hvis jeg pludselig sendte flere tusinde danskere ud på gaden for (igen) at hamstre gær mm., helt uden omtanke for verden omkring dem.

Bag LIVE på torsdag kl 13.00 hos @sweetcakekarma

Indkøb til kardemommesnurrer

350 g smør (ægte smør – ikke blandingsprodukt)
2,5 dl mælk (sød, let, mini eller skummet)
50 g gær (man kan også godt bruge tørgær)
200 g sukker (lyst rørsukker eller hvidt sukker)
3 æg str M
600 g alm hvedemel (helst øko og med mindst 10 g protein pr. 100g)
1 tsk fint salt (alm bordsalt er fint)
1 spsk stødt kardemomme (man kan også bruge 2 spsk kanel, hvis man hellere vil have kanelsnurrer)
2 tsk vaniljesukker (eller 1 tsk vaniljepasta)
1/2 øko citron (ikke et krav)

Kom til Hjemkundskab fredag kl 9-11 hos @annemettevoss

Indkøb til Hjemkundskabstimen

Bemærk: Vi skal IKKE anvende surdej på fredag, men jeg vil snakke lidt om det. Vi skal heller ikke nødvendigvis bruge en røremaskine med dejkrog – i stedet anvender vi en el-pisker med dejkroge, så den skal findes frem fra skabet.

25 g gær (man kan også godt bruge tørgær)
350 g hvedemel (øko, og gerne Manitobahvedemel hvis muligt)
250 g fuldkornshvedemel (øko, og gerne Ølandshvede, hvis muligt)
1 spsk sukker eller 1 tsk honning
1 tsk fint salt (alm bordsalt er fint)
50 g smør (ægte smør)
60 g solsikkekerner

Nogen spørgsmål?

Brug kommentarfeltet herunder…

19 reaktioner

 1. Hvor er det bare fedt fundet på, jeg glæder mig til at følge med på kardemomme snurrerne, hvis det måske bliver gemt så os der ikke har helt fri også kan være med, ville det være ekstra fedt ????

  Og hjemme hos os, hedder det stadig hjemkundskab! 🥒🥦🥕🥔????🎂

 2. Mega fedt initiativ 👌❤️ Tak for det🙏 og dejligt du nævner at man skal handle ind med omtanke, så kan det også være alle de sure damer (og mænd ) gider holde sig væk fra tasterne 🤞🤣😜???? mine børn og jeg vil se frem til torsdag og fredag 👌

 3. Hej. Det lyder det lyder både spændende, hyggeligt, sjovt og lærerigt 🙂. Men…. hvis man nu ikke har en IG profil, kan man så ikke være med?

 4. Kære Annemette.

  Vi er klar til hjemkundskab fredag 🤗

  Kan man mon bruge græskarkerner i stedet for solsikkekerner? 🤔

  Bh. August, Andrea og Malene

 5. Kan man bage uden solsikkekerner på fredag? Kan man ev. bruge sesam i stedet for? Det er nemlig det eneste vi har hjemme, ellers havde vi tilfældigvis alle de rigtige melsorter! Glæder os!

 6. Kan ungerne godt se med kl 9-11 uden og bage med? Tænker at vi vil bage bagefter i dag nemlig.
  Vi bagte Live med dig i går og med 5 børn hjemme alene, var det ikke lige det nemmeste jeg har udsat mig selv for🙈
  Knuz fra Bornholm👍🏻

 7. Kære Annemette.

  Vi glæder os til at deltage kl. 9 – kan man mon bruge græskarkerner i stedet for solsikkefrø?

  Bh. August, Andrea og Malene

 8. Hej Annemette,
  Skal vi måle af, inden det går i gang live? Og følger man dig live på IG? Kh fra en dee aldrig har prøvet det før 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop