I år bliver det helt crazy på Kreative Dage

Jeg deltager igen i år – 5. år i træk – som udstiller på Kreative Dage – nordens suverænt største kreative messe.

Det bliver meget – meget – sjovt og også særdeles hektisk og en smule crazy i år. Hvorfor? Lad mig lige starte med at fortælle jer historien…

Jeg blev taget med storm.

Første gang var ét år efter, at jeg havde vundet Den store bagedyst 2013. Jeg husker det stadig, som var det i går. Det var vanvittigt. Jeg var blevet inviteret til at deltage med en stand og komme og afholde foredrag på scenen. Det var i oktober 2014, jeg havde lige udgivet min første bog, Bagelyst, og jeg var faktisk et sted i min karriere, hvor jeg var meget i tvivl om, hvorvidt jeg skulle gå tilbage til arkitektfaget, eller om jeg skulle kæmpe for at skabe en karriere med afsæt i alt det, jeg havde “vundet” ved at medvirke i Den store bagedyst.

Jeg var et sted, hvor det pludselig var ret tydeligt for mig, at nu var der kommet en ny bagedystvinder – Tobias Hamann – og han ville gå ud og lave alle de events, som jeg ellers havde tjent mine penge på det første år efter Bagedysten. Så det stod ret klart, at jeg skulle finde noget nyt vand at hælde på møllen, hvis jeg ville holde gang i min business.

Jeg blev næsten bogstavelig talt væltet bagover af mængden af kreative bageentusiaster, der trofast havde fulgt med i bagedysten, mens den rullede over skærmen året forinden. Folk, der var kommet på messen for at sige tillykke med min succes og ville hilse på og bruge deres hårdt optjente penge på min nye bog. Naturligvis var det ikke alle, der havde heppet på mig i dysten, men alle var bare så søde og opbakningen var enorm. Det var i virkeligheden nok min deltagelse på Kreative Dage i 2014, der virkelig gjorde det klart for mig, at det dér kagebagningssjov skulle jeg måske lige holde fast i – fordi det ku’ noget. Fordi jeg kunne noget.

Jeg opdagede i øvrigt, at jeg var god til at møde folk. I øjenhøjde. I véd på den måde, hvor man – selvom man har travlt med alt muligt andet – tager sig tid til at se fremmede mennesker i øjnene og høre deres historie. Lytte. Jeg opdagede, at jeg virkelig godt kunne lide det som nærværet med alle de her kreative mennesker på min stand gav mig. Siden da har Kreative Dage været en tilbagevendende happening i min kalender hvert år, som jeg glæder mig til hele året.

Dengang, den allerførste gang, havde jeg medbragt min mor, Marie (marieduved) og 100 Bagelyst-bøger, der var udsolgt allerede fredag eftermiddag. Så lørdag morgen var ejeren af Bog&Ide i Odense så sød at medbringe alle de bøger, som hun havde liggende på lager til mig. Så på den måde fik vi fat i godt og vel 50 bøger mere. Det giver sig selv – de blev også udsolgt, hurtigt. Så lørdag aften fik vi fat i en taxa, der kørte 200 sponsorbøger fra OBHs lager på Sjælland til Fredericia, og de bøger kunne jeg så få lov at sælge på messen. Det var ikke Bagelyst, men det var da – trods alt – en bagebog, som jeg havde udviklet i samarbejde med OBH Nordica. Og vi gik hjem tomhændede omend meget rigere på erfaringer og glæde. Og naturligvis var det også en økonomisk “gave” for min forretning at deltage det år. Det var en fantastisk oplevelse, som jeg aldrig glemmer.

Videoen herunder er fra det første år jeg var afsted.

Her startede Kagemagi

I 2015, det år hvor skønne Liv Martine vandt Den store bagedyst, havde jeg et spirende venskab til Ditte Julie Jensen. Hun var ret uventet lige blevet sendt ud af bagedysten i semifinalen, og jeg tænkte, at det ville være både fedt for hende og for mig, at hun tog med på messen. Jeg synes det var vildt synd for hende, at hun ikke var kommet i finalen, fordi jeg følte, at hun havde fortjent det, og det nagede mig, at hun gik rundt og var ked af det. (Jeg synes i øvrigt stadig, at hun havde fortjent den finaleplads…). Jeg vidste hvilket selvtillidsboost, det ville være for hende at komme med over på Kreative Dage og møde alle de søde mennesker, og jeg tænkte, at det ville være fedt at have hende med som “giraffen” på min stand, I véd. Det ville helt sikkert tiltrække lidt opmærksomhed, at hun var med. Et win-win for os begge.

Det blev til startskuddet til vores fælles eventyr. Vi havde det helt enormt sjovt, og vi var begge enige om, at vi ville indlede at samarbejde, der senere kom til at gå under navnet Kagemagi. Det blev til en youtube kanal og en bog i samme navn. Havde det ikke været for vores oplevelse på Kreative Dage 2015, så tror jeg aldrig at Kagemagi-universet var opstået.

I 2016 og 2017 tog vi derover sammen. Altså Ditte og jeg, som Kagemagi. Første gang med vores to små nyfødte drenge på hhv 4 og 5 måneder, da messen gik af stablen og vores fælles bogbaby med navnet, Kagemagi. Vi solgte helt vildt mange bøger, og vi var bare så ekstremt glade og ramt af eufori over vores blomstrende samarbejde. I 2017 havde vi begge udgivet nye bøger, dog som selvstændige projekter. Men det gjorde nu ikke sammenholdet mindre. Det var igen fantastisk sjovt og vi fik delt smagsprøver ud i hobetal og snakket med de besøgende, fik taget selfies med gud-og-hver-mand og havde det bare fedt! Det er nu et år siden, og tiden er igen kommet til at pakke bøger, kager og andet habengut ned og sætte kursen mod Fredericia…

Jeg skal måske lige tilføje, som en slags fodnote, at Kagemagi ikke længere er et samarbejde vi praktiserer. Men det ændrer bestemt ikke ved, hvor fedt det var mens det stod på, og hvordan ideen opstod.

Nu er jeg “on my own” igen – og jeg glæder mig!

I år finder I mig “alene” på standen, dog sammen med min mor, der er en vital del af min virksomhed og driften af hele webshoppen.

Jeg har dog, på trods af at jeg bare er mig selv, ikke ligget på den lade side i år hvad angår bøger, – heldigvis – så jeg medbringer hele tre nye bogtitler, og jeg satser da på et godt salg. Udover mine tre nyheder Lagkagebogen, Piece of cake og Julebag så medbringer jeg også gamle kendinge som Konfekt, Kagekarma og Sjove fester for børn. Så der bør være noget på standen for enhver smag.

Ja, det kan godt være, at jeg kommer til at løbe dobbelt så stærkt i år på Kreative Dage fordi det kun er mig og min mor, der styrer biksen. Det kan også godt være, at omsætningen bliver mindre (who knows) fordi vi ikke kan nå at snakke med alle og være tre steder på én gang, når vi nu kun er to personer. Men til gengæld er der også noget dejligt i, at jeg i år kan fokusere på det, der optager mig for tiden. Jeg kan gøre det på min måde, med det foredrag jeg har lyst til på scenen og jeg behøver ikke rette mig selv ind efter en anden persons måde at gøre og mene. Jeg kan bare være mig på standen, and that’s what you’ll get. Det føles fuldstændigt rigtigt.

Jeg har brugt det sidste halve år på virkelig at søge ind til kernen af, hvem det er, jeg er, og hvad det er, jeg gerne vil have ud af livet og ud af min forretning. Hvad er det jeg gerne vil dele, hvordan vil jeg brande mig selv, hvad vil jeg gerne huskes for. Alle sådan nogle tanker har jeg bakset med – meget endda. Jeg er blevet så meget mere bevidst omkring, at jeg skal tilbage på det spor, der er mit. Sporet, der handler om nærvær og ro – fremfor at blive set og hørt. Det handler om at tage sig tid til de besøgende, der kommer på min stand og om at dele bageglæden. Det skal ikke være en stand, hvor jeg står og fører mig frem for gæsterne. Det skal være en stand, hvor man kommer hen og er sammen med mig. Hvor vi har det sjovt.

I må ikke misforstå mig, – jeg kan godt lide at blive set og hørt. Jeg kan godt lide at have “en stemme”. Men jeg vil bare gerne bruge den stemme til det rigtige. Til det, der føles rigtigt for mig.

Derfor kommer mit foredrag i år på scenen også til at handle om noget helt nyt. Jeg har valgt at navngive det: “Boost din drivkraft – kageglæde og selvglæde”.  Det handler om, netop hvordan man skal være opmærksom på, hvor langt man i virkeligheden kan komme, hvis man ser mulighederne, når de dukker op, samtidig med at man dyrker kærligheden til sig selv. At man lever med selvglæde – uden at være selvglad i negativ forståelse. Jeg glæder mig til foredraget. Det bliver fedt at tale om noget nyt, at kunne mærke at jeg har flyttet mig.

Det er 10 års jubilæum

Kreative Dage messen fylder 10 år i år. Derfor er der naturligvis fra messearrangørens side slået et endnu større brød op. Så det bliver helt crazy. Og vi (min mor og jeg) kommer til at løbe hurtigere end nogensinde før, da jeg som sagt kommer med hele tre nye bogtitler. Jeg véd allerede nu, at mit håndled skal lægges på is hver aften, fordi det faktisk godt kan give betændelse i leddet at signere alle de bøger…haha, pyha jeg har det hårdt, hva?! 😉 Men jeg glæder mig vanvittigt meget. Jeg ser frem til at hilse på alle jer søde mennesker, der kigger forbi og jeg ser frem til at mærke stemningen og den gode vibe, der altid er på messen.

Vi ses på Kreative Dage 2018.

 

2 reaktioner

  1. Hvis jeg får tid, kommer jeg forbi og hilser på 😀. Jeg hjælper nemlig på en anden stand – der absolut ikke har noget med bagning at gøre 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop