I 2017 siger vi “JA”

Jeg har en plan. For hele familien. Vi skal sige “JA” i 2017. JA til alt det man normalt bare per automatik tøver ved og måske siger NEJ til. Og så skal vi samle point, for hver gang vi siger JA og opnår positive resultater for vores familie.

Det er ikke fordi, at vi altid bare siger nej. Men jeg synes, at der generelt godt kunne være lidt mere overskud og positivitet i vores hjem. Lidt mere tid til hinanden – og hvordan finder man det? Måske ved at sige lidt mere JA til de idéer og muligheder, der byder sig i hverdagen. Vi vil i hvert fald gøre et forsøg. Derudover så er det en måde at få lidt mere samarbejdsvilje ind i hverdagen fra mine drenge. De er jo 5 og 8 år gamle, – og derfor er det altså ikke hver gang man foreslår noget for dem, at de siger JA. Det kan tit have andre ideer om, hvad der er vigtigt, end f.eks. når jeg beder dem om at tømme opvaskemaskine. Men fremover, så er aftalen altså at vi siger JA. Og for at få dem med på idéen, så har jeg indført det dér med pointene – for små konkurrencemenensker er de altså (wonder where that came from!).

Et super eksempel er jo den her:

Micky til mig: “Skat skal vi ikke rejse til Maldiverne i år?” – Jeg svarer: Jo da!!!
Mig til Micky: “Betaler du?” Og nu skal han så svare: JA!

Hahahahah – er det ikke en god regel? (Det er naturligvis for sjov. Det er jo ikke helt sådan, den var tænkt…)

… nej spøg til side!

Derimod er det noget ala dette:

Når jeg spørger min kæreste en søndag morgen i januar om ikke “vi skal gå ned til vandet og morgenbade” – så skal han sige JA. Også selvom en tur i det iskolde havvand ikke lige var øverst på ønskelisten som han slog øjnene op.

Og når Hugo-Sander spørger mig, om jeg ikke har lyst til at spille brætspil med ham i løbet af dagen, så skal jeg sige JA (selvom jeg egentlig hellere lige ville få lavet aftensmad)…

Der er mange ting vi skal sige JA til. Alle mulige ting. Og naturligvis kan vi ikke sige JA til alt. Men vi vil virkelig gøre en særlig indsats for at højne positivitetsniveauet i familien. Og jeg tror og håber på, at det på alle måder vil have en skøn virkning.

Og nårh jo – når vi har samlet nok JA’er ind (tror vi fylder en krukke med små vatdutter eller sådan noget) så skal vi naturligvis belønnes. Jeg overvejer at ungerne skal med en tur til Lalandia – det vil de elske.

Vil I være med til at sige mere JA? Kom meget gerne med gode bud på, hvad man kan bede om, som vil kræve et JA!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop