Hvor meget tjener jeg egentlig?

Er det et tabu at snakke om økonomi? Ja, ik? Det synes jeg.

Men jeg har grublet meget over, hvorfor egentlig…

Det handler vel om, at på den ene side vil vi helst ikke prale for meget, så jantelovsdanskerne kan komme efter os, og på den anden side har vi heller ikke lyst til at indrømme, at vores økonomi måske slet ikke er så fantastisk, som vi godt gad. Eller hvad?

Jeg véd, at det umiddelbart kan føles meget grænseoverskridende for mig at fortælle, hvad jeg egentlig tjener. Af både den ene og den anden årsag.

Jeg føler, at jeg både skal undskylde for, at jeg ikke har en opsparing (det er sgu ikke lige lykkedes mig med skilsmisse, und alles) – og samtidig er jeg først begyndt at spare op til pension som 33-årig, hvilket vil sige for 2 år siden. På den anden side er jeg mega stolt over, at jeg siden 2013 ikke har kostet samfundet en krone (foruden barsel). Jeg har tjent mine egne penge, og jeg har skabt arbejdspladser til andre. At jeg så ikke har tjent lige så meget, som jeg drømte om hele tiden, ja, det må jo stå for egen regning. Måske skulle jeg have været bedre til at strukturere min økonomi og ikke træffe hurtige, lette beslutninger – måske skulle jeg ha’ truffet nogle mere velovervejede og fornuftige valg.

Men sådan er jeg ikke altid.

Jeg er ret impulsiv, og jeg ser absolut ingen grund til at gemme penge på en konto, så mine børn en dag kan arve dem, eller spare og spare for at kunne leve et federe liv, når jeg bliver gammel. Jeg vil faktisk hellere leve et fedt liv lige nu, mens børnene er små, og vi stadig har mulighed for at bruge pengene på dem, når vi rejser på ferier, – ja, og faktisk også på goder i hverdagen.

Det betyder ikke, at vi ikke gerne vil spare op. Det vil vi. Og vi håber, at vi i år kan begynde at sætte penge fra, så vi indenfor overskuelig fremtid kan købe eller bygge vores eget hus. Det ved I. Vi håber inderligt, at det kan lade sig gøre.

Let’s get to it…

Nå men, jeg sagde jo, at jeg synes det var grænseoverskridende at fortælle, hvad jeg tjener. Men, faktisk så har jeg lyst til det, fordi jeg oplever rigtigt mange mennesker på min vej, der har et HELT VILDT forskruet billede af, hvad det egentlig vil sige at være forfatter/blogger/tv-vært eller at have vundet den store bagedyst, for den sags skyld. Det er altså ikke noget, man sådan lige bliver rig af – ikke sådan uden videre. (Det var det i hvert fald ikke dengang jeg vandt. Dengang fandtes instagram selvfølgelig heller ikke på samme plan som i dag 😉 )

Jeg har i de sidste 5 år, siden jeg startede min virksomhed, tjent godt og vel 2,1 mio kroner i alt i min enkeltmandsvirksomhed. Det vil sige penge, som jeg har kunne trække ud til mig selv. Vi snakker overskud – ikke omsætning, og det gør mig stolt, fordi det er sgu da en ret god årsløn, egentlig. Altså 420.000 om året – I snit, that is. At det så har fordelt sig sådan, at jeg det ene år tjente 170.000 kr i overskud og et andet år tjente 800.000 kr, ja, det viser lidt om, hvor svært det kan være, at være selvstændig. Det kræver vanvittig god planlægning at være selvstændig – og det har jeg ikke altid været god til.

Jeg har sandelig også prøvet at skylde Skat penge – mange penge faktisk – fordi jeg lige havde glemt, at man skal betale moms. Hvad kan jeg sige? – jeg lyder sgu dummere end jeg er, men jeg undskylder mig med, at det alt sammen var noget, der foregik i en tid, hvor jeg var lidt omtumlet og rundt på gulvet.

I år har jeg stiftet nyt selskab

I år har jeg stiftet et IVS. For at holde bedre styr på min økonomi. På den måde kan jeg ikke længere blande min privatøkonomi sammen med min virksomheds, og det er så rart. Det kom også i forbindelse med etableringen af Beautyforce Denmark, der krævede, at jeg investerede. På den måde gav det hele bare god mening. Nu giver jeg mig selv en god løn – og så må vores familie leve for den sammen med min mands. Vi skal ikke klage – vi har det godt, og vi har mulighed for at udleve vores drømme i hverdagen og samtidig købe en god ferie i ny og næ til os alle fem. Faktisk udlever jeg hver dag det liv, som jeg altid har håbet på…

I véd måske, at jeg har udgivet en del bøger – det er blevet til 13 styk, – reelle bøger (ikke e-bøger og hæfter) i løbet af 5 år – og mange tror, fejlagtigt, at det er en god forretning at lave bøger. Det er det ikke nødvendigvis. Jeg laver bøger, fordi jeg slet ikke kan lade være. Ikke for at blive rig. Bøgerne er verdens bedste visitkort, og de holder mig kreativ og i gang – det elsker jeg. Jeg udgiver, skriver og udtænker alle mine bogprojekter fordi det er så mega fedt at udleve min skabertrang – og ind i mellem, ja, så er jeg heldig, at en bog også giver et godt udbytte. Nogle bøger har jeg tjent ca. 180.000 kr på og andre bøger har jeg tjent 10.000 kr på. Men arbejdsindsatsen er den samme – hver gang. Man bliver sikkert meget rigere af e-bøger (men det er bare ikke mig!) – e-bøger er lidt kedelige i min verden, jeg er nok gammeldags og vil gerne selv holde en bog i hænderne, og mærke duften fra trykkeriet. Jeg vil gerne kunne se hvilke sider, der er allermest fedtede, for at afsløre hvilke opskrifter, der har givet mest ‘kærlighed’ tilbage.

Måske er det fjollet at indvie jer i min økonomi. Men jeg havde sådan lyst til bare at lægge kortene på bordet.

Jeg drømmer da om at tjene ‘boksen’ – jeg mener, hvorfor ikke? Jeg drømmer da også om at vinde 400 millioner i Lotto. Naturligvis. Men vigtigst af alt, så værdsætter jeg det liv jeg har – jeg værdsætter den hverdag jeg har skabt for min familie sammen med Micky – det liv vi udlever hver dag.

Og jeg tror på fremtiden. Jeg tror på, at jeg igennem mit liv vil kunne gøre præcis det, som jeg har gjort de sidste 5 år – skabe en økonomi for mig selv på baggrund af min egen indsats. Ligesom mine forældre har gjort hele deres liv. Jeg ønsker ikke at være ansat og jeg ønsker ikke at være afhængig af staten. Jeg ønsker, at jeg kan drive min virksomhed og skabe endnu mere arbejde for andre, præcis som jeg har gjort de sidste par år. Jeg drømmer om at Beautyforce Denmark skal kunne løbe rundt og skabe en slags “rugbrødsindtægt”, der bare tikker ind og lægger en sund bund i min hverdag. Og jeg drømmer om at lave en bestseller af en bagebog – altså sådan en RIGTIG bestseller, der sælger 4+ oplag (hvilket er ret svært).

Men vi får se. Ingen kan spå om fremtiden – det tror jeg i hvert fald ikke på.

Nå men, det var det. Et indblik i mit liv. Min økonomi. Og nej, det er ikke privat for mig – det er heller ikke personligt – det er bare tal, der på ingen måde definerer hvem jeg er som menneske. Derfor føler jeg heller ikke, at det er farligt at fortælle om.

God aften ♥

 

 

(Var det spændende indhold? Eller irrelevant for dig?)

 

23 reaktioner

 1. Synes det er mega fedt den måde du har kravlet op ad stigen og bare kæmpet..
  Tænker det nok skal lykkes at nå op i toppen.. Du har et drive der smitter 🤗 og nej du har bestemt ikke tjent meget, et snit på 35000 kr hvor du selv skal indbetale pension, feriepenge og forsikringer, du har knoklet for dine penge, og er sikker på du får en fremragende forretning med dit nye produkt.. Det er ihvertfald noget jeg skal prøve.. God påske

 2. Jeg syntes det var dejligt og se at der er nogen som kan noget andet end kjoler, sko, tasker, børn eller reklamere for lunarway! (Det faktisk første gang jeg har læst et opslag skrevet af en blogger). Det er så skønt og læse noget hvor man kan relatere, føle sig opløftet, noget hvor man kan se at bare fordi i er kendte ansigter ud ad til, så kan i også ramle ind i svære tider. Yder mere var det rart at læse noget “hjernelæsning” kalder jeg det og ikke alt det teenage plader. Tak, jeg læser gerne med igen en anden gang.

 3. Jeg synes det er dejligt inspirerende at læse sådan et indlæg, især når man selv er selvstændig og driver en enkeltmandsvirksomhed – for der er man jo lidt alene med alle sine tanker 😉 super fedt indlæg;)

 4. Sådanne et indlæg som dette er lige præcis det der adskiller dig fra de andre blogger – altså på den der mega nice opturs måde. Du er ikke bare se mig, se mit chanel eller #burgerframash agtig. Du har jord under neglene, en spader er en spade og din blog er ligeså meget en del af dig som din arm. Den er ikke kun et arbejdsværktøj skabt til at tjene penge. Den er virkelig og den er ægte. Så tak for dig og fortsat giga opturs påske til dig og din.

 5. Tak for dette indlæg. Jeg elsker det. Du gør det så godt og fortjener hver en krone! Lad os løfte hinanden – hjælpe hinanden til bedre velstand end blot at misunde/hade dem, der knokler røven ud af bukserne og får indkomst herefter ❤

 6. Hej Annemette
  Du fortæller at du har skrevet 13 bøger på 5 år. Det er bare virkelig flot og rigtig mange. Jeg har flere af dine bøger, men kunne godt tænke mig af vide hvad alle dine bøger hedder. Hvor finder jeg en oversigt over de 13 bøger?

 7. Tak for dig, Annemette 😊
  Din løn er dig vel undt. Du har jo selv tjent dem. Jeg har selv været selvstændig og ved hvor udfordrende det nogen gange kan være. Jeg kunne ikke i det lange løb. Vi er alle forskellige, og jeg egner mig åbenbart mest til at være ansat med løn under ferie, pension og hvad der ellers er med 😂
  Desuden så er din løn ikke tabu. Det er din og ikke andet. Fx er det også tabu at min mand er slagterimedarbejder – og han tjener ca det samme som dig om året. 🤷🏻‍♀️
  Så fårk janteloven. Det er dine penge og du har selv tjent dem.
  Mange knus M

 8. Super indlæg og drøninteressant. Underligt der er så meget tabu omkring løn, det er jo bare et tal, ik’? Men det kan være meget sårbart at dele med andre. Man skal være klar til at udsætte sig for enten misundelse eller kommentarer som: “Nå, tjener du ikke mere?” Og så er der os andre for hvem det nemlig bare er et tal.

 9. Annemette for dælen, jeg syntes du er mega sej, du har et drive uden lige, du kan andet end sko tøj sminke og botox, du er et smukt menneske. ❤👍👍

 10. Hallefuckingluja!!!!!! Jæp!!! Lad os fyre lortet af og nyde hver eneste dag, med livets muligheder for goder(gerne i luxus afdelingen:):) Herhjemme har vi en samlet årsindkomst på 1.1 mill og vi bruger hver en krone. Skylder lidt på hus, men er gældfri ellers. Vi lever fandme godt med vores børn og vi har det for fedt med at leve godt!!!!
  Tak for dit måske bedste indlæg ever😍🤗

 11. Sejt indlæg. Tallene er såmænd også ligegyldige. Halvdelen snupper skattefar, og uanset hvad, skal vi – som du siger – herfra uden en rød reje. Ingen grund til at spare op til ungerne kan arve. Hvis vi har lært dem alt mens de var små, skal de nok klare sig, når de bliver store. 🙂
  Fortsat god påske.

 12. Hej Anne Mette
  Hvor er det dejligt at du deler!

  Jeg kan fortælle en historie (også fra de virkelige liv).
  Jeg er voksen kontorelev, og jeg bliver ofte spurgt af mine kollegaer “nååår, hvad tjener man som elev…?” De får altid et svar. Så smiler jeg altid tilbage og siger “hvad med dig, hvad tjener man som XX?” Herefter fælger følgende muligheder: tavshed, emneskift eller en eller anden lam undskyldning med Et fjoget grin. De vil gern fortælle at de er steget et eller to løntrin ved seneste lønforhandling, men de siger sldig det eksakte tal. Spøjst ikke!
  – jeg har fået spørgsmålet af 8-10 kollegaer uafhængig af hindenen. Men ved endnu ikke hvad de får.
  I bund og grund er jeg jo lige glad, men det er mere den der med, at hvis jeg deler – så må du jo også gerne!
  Kh christine

 13. Fedt indlæg 👌 Jeg synes det er vigtigt at kunne tale om penge/økonomi…taler med flere af mine veninder om det, og især én af dem ved rigtig meget, og er god at spare med👍 I den kommende uge skal jeg have undersøgt muligheden for at omlægge lånet i mit hus, så jeg forhåbentlig kan begynde at udleve nogle af mine drømme 🙏😘

  Kh Charlotte 🌷

 14. Dejligt åbent og ærligt indlæg. Ville ønske vi var mere åbne om vores løn og indkomster generelt i Danmark. Ikke fordi vi skulle være misundelige på dem der tjener mere, men tror mange ting ville være mere gennemskueligt😊 jeg vil byde ind med min timeløn som lageransat 132 kr i timen. Bliver ikke millionær foreløbig med den løn. Men tingene render rundt og jeg elsker mit atbejde🙌🏻🙌🏻

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop