Hvad ved jeg egentlig om wienerbrød?

Sig mig lige – ÆRLIGT – har du nogensinde turdet at kaste dig ud i at bage wienerbrød?

Jeg har mange gange ladet som om, at wienerbrød var noget jeg kunne i søvne, selvom jeg faktisk ikke havde bagt wienerbrød siden jeg var 9 år gammel, og var til hjemkundskab i folkeskolen. Hvorfor jeg justerede lidt på sandheden (okay så, jeg løj) ved jeg egentlig ikke helt. Jeg tror at det var noget med, at jeg lige havde vundet titlen som Danmarks bedste amatørbager 2013, og med dén titel følte jeg, at der medfulgte et ansvar. Sådan lidt præstations-/konkurrencepræget mentalitet. Ingen (og jeg mener INGEN) måtte på daværende tidspunkt fristes til at tro, at jeg faktisk bare var den her helt almindelige kage-glade bagekone, som var vild med kanelsnegle og hygge ved køkkenbordet. For nu havde de dygtige folk på DR jo lige skabt det er perfekte image af mig, som en pyntesyg æstetiker, der gik mere op i udseendet (altså af kagen) end smagen. Og jeg følte også lidt, at tv havde gjort mig til en slags ekspert på mit område, hvilket jeg overhovedet ikke var. Lad mig med det samme sige (og slå fast for evigt) at jeg går ufatteligt meget op i smagen. Smagen er MEGET vigtigere end udseendet. Det er ligesom en kæreste; – dejligt hvis han er pæn – men ret ligegyldigt hvis indholdet ikke er i orden…right?!

Der er røget utroligt meget ‘vand under broen’ siden da, og idag der er jeg faktisk ved at have opbygget en rimelig stor viden omkring det meste indenfor mit fag. Nu tør jeg til gengæld også godt indrømme det, når der er ting, som jeg: 1) ikke er god til, 2) ikke kan lide, eller 3) som jeg faktisk ikke aner noget om. Jeg har fundet ud af, at min styrke er faktisk min amatør-rolle. At jeg jo ER ligesom alle de andre kageglade bagekoner derhjemme i køkkenerne. At min viden også kun kommer igennem utallige forsøg og fejlforsøg. Derfor tager jeg heller ikke bagekurser eller chocolatier-uddannelser og lign. Jeg vil faktisk helst have lært det hele på den der learning-by-doing metode. Så folk kan spejle sig i mig. – Det kan da godt være, at jeg en dag kaster mig over noget efteruddannelse – men ikke lige foreløbig.

Nå; back on track… Vil du lære at lave wienerbrød? For nu er jeg faktisk blevet rigtigt god til at lave wienerdej – så god at jeg også tør undervise i det. Du kan jo starte med at se med her i denne YouTube video, hvor jeg laver hindbærsnegle med marcipan. Mumsfillibabba, siger jeg bare! Det er en af mine yndlingsopskrifter fra min bog Kagekarma – som du forøvrigt kan købe HER 🙂

Du kan bruge wienerdejen som en slags grunddej – og så kan du bare justere fyldet efter din egen smag. God fornøjelse…

Skærmbillede 2015-11-15 kl. 20.24.53

Skærmbillede 2015-11-15 kl. 20.24.08

Tja, hvis du skulle have mod på at høre, hvilken kage jeg var – hvis jeg altså skal vælge – så kan du se med her i denne ret fjollede video, hvor Marie og jeg forsøger at besvare nogle af livets allerstørste spørgsmål:) LINK til video…

Skærmbillede 2015-11-15 kl. 20.24.35

Du kan også variere dine snegle, så de er med almindeligt kanelfyld – her med chokolade på toppen, guldstøv og frysetørrede hindbær. Også VERY NICE!

 

 

En reaktion

  1. Hej Annemette,

    Føj for den lede hankat…….man skal aldrig, som i ALDRIG tjekke din hjemmeside ud en kedelig mandag formiddag på kontoret…..man bliver så lækkersulten!
    Det ser godt nok lækkert ud, det eneste jeg har at se frem til er en fald madpakke senere på dagen….suk !
    Dejligt at du går op i smagen, men også skønt at du er så dygtig til at pynte kagerne, fordi man spiser jo også med øjnene :=))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop