Hjemmelavet fudge med chokolade og hasselnød

REKLAME for Nestlé

Så meldte julen sig, skal jeg da lige love for. Der er snart ikke det gadehjørne her i Lyngby, som ikke er pyntet op med julelys, plastikgran og hvid pulversne. Men jeg elsker det. Julen er simpelthen dét, der gør, at december går hurtigt, og at vi kommer ud på den anden side og hen i mod foråret hvor lyset vender tilbage. Så jeg nyder julen, – det gør jeg virkelig.

Jeg kan godt afsløre, at jeg løber stærkt denne gang, og det er mest af alt takket være min konfektbog, som er blevet taget så godt imod. Hvor er det dejligt. TAK til alle jer, der har investeret jeres penge i min bog. Men derfor har jeg så sandelig også fået konfekt på hjernen i år – faktisk så har flere af mine veninder spurgt, om vi ikke skal lave en lille konfekt-hygge-dag i år. Veninder som normalt ikke byder ind til den slags 😉 Det er da sjovt. De må jo åbenbart mene, at jeg potentielt kan være behjælpelig…haha.

Jeg synes bare, det er skønt! Men i denne omgang skal det ikke handle om mine veninder og deres juledrømme om konfekthygge og store traktementer… Det skal handle om konfekt – til jer, that is! 

Så værs’go. En af mine yndlingsopskrifter på fudge blev lige til en juleversion, hvis man kommer lidt kanel i massen.

Hjemmelavet fudge opskrift

Min helt egen opskrift på saftig og sød hjemmelavet fudge med kanel, chokolade og hasselnød

TIP: Se “how to” i step-by-step billeder nederst 🙂

36 stk.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 40 min
køletid: helst natten over

Fudge opskrift

450 g hvidt sukker
120 g smør
1 dl letmælk
1/2 dl piskefløde
1 dåse Nestlé sødet kondenseret mælk
1/2 tsk vaniljesukker (eller kanel)

Fyld til fudgekaramellerne

100 g hasselnødder
70 g god mørk chokolade (knapper eller grovhakket) – jeg anvender Callebaut Madagascar 67,4%

Sådan laver du hjemmelavet fudge:

Start med at tænde for ovnen på 200 grader. Når ovnen er varm ristes hasselnødderne på en bradepande i ovnen i 8-10 minutter. Dernæst gnides de fri for skaller i et rent viskestykke og hakkes groft.

I mellemtiden koges sukker, smør, letmælk, piskefløde, kondenseret mælk og vaniljesukker (eller kanel) op i en lille gryde. Lad det småkoge i ca. 20 minutter til temperaturen er 117 grader. Tjek med et termometer. – Du kan alternativt teste om karamelmassen er rigtig ved at komme en dråbe af massen ned i iskoldt vand. Hvis dråben kan trilles til en lille kugle og ikke bare opløses, er karamelmassen kogt færdig.

Tag gryden af varmen, hæld massen i en røremaskine med piskeris og pisk massen i ca. 10-15 minutter ved fuld kraft til den er luftig og kølet en del af (men massen er altså stadig meget varm!). Fordel dernæst halvdelen massen i en form beklædt med bagepapir (ca. 10 x 25 cm) og tryk de hakkede hasselnødder ned i overfladen. Drys med chokoladeknapperne og fordel resten af fudgemassen henover. Tryk det hele godt sammen – brug bagepapiret til hjælp, så du ikke brænder hænderne. Stil formen køligt til næste dag og skær så fudgen ud i 36 mundrette stykker.

Velbekomme.

Hjemmelavet fudge opskrift med chokolade Hjemmelavet fudge nærbillede Luca fudge luca alf fudge

Step by step guide i billeder

 

 

0/5 (0 Reviews)

9 reaktioner

  1. Den skal afprøves.
    Jeg har set på nettet fudge lavet med kondenseret mælk og hvid chokolade.
    Der var ingen opskrift, men tænker, at så skal massen vel ikke op på 117 grader, vel??

  2. Det ser så lækkert ud – jeg elsker fudge?. Jeg kan desværre ikke tåle nødder, hvilket især i denne tid kræver omskrivning af rigtig mange opskrifter. Men ville du forslå jeg puttede mandler i i stedet? Jeg tænker uden skal, ristet let i ovnen?

  3. De ser så lækre ud! Jeg har netop lagt varer i min kurv på Nemlig, og der sneg sig lige ind til en omgang fudge til weekenden. Lækkert!

    Jeg modtog min konfektbog i går morges kl. 3. Hold da op en ekspres levering! Tak 🙂

  4. Hej Annemette.
    Efter at have set din og Lisbeth Østergaards insta story om fudge blev jeg inspireret til at prøve.
    Nu fik jeg så et flip til aften og tænkte nu skal det være, og må indrømme at jeg prøvede meget at følge billederne herinde.
    Men var spændt da jeg skulle piske for jeg har ingen røremaskine så det var med elpisker.
    Nu er det i køleskabet og jeg håber virkelig det er lykkes..
    Rigtig glædelig jul til dig og din familie 🌲😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop