Hindbærtærte med lakrids og appelsin

hindbaertaerte-lakrids-annemette-voss-15

Reklame – Opskriften er udviklet for Lakrids by Johan Bülow

Har du smagt de nye LOVE lakridser fra Lakrids by Johan Bülow? Min favorit er med 100% sikkerhed Orange Love, som smager af sød lakrids, hvid chokolade, appelsin og hindbær. Smagsnoter, der bare ikke er til at komme udenom i min verden. I love it – som Ole Henriksen ville have sagt.

Så kan det da godt være, at de dér lakridser er lidt pricey – men jeg er endnu ikke stødt på én eneste efterligning, som jeg synes gør det bare halvt så godt.

Jeg har lavet denne fine lille tærte, hvor, – ja, lets face it, – jeg gik lidt amok med pynten – men ved I hvad, jeg havde det  sjovt! Smagen sidder altså bare lige i skabet. Det bliver jeg nødt til at sige – min mor var testkanin, og hun var svært tilfreds.

hindbaertaerte-lakrids-annemette-voss-22

Opskrift på hindbærtærte med lakrids og appelsin

2 stk tærter á 18 cm i diameter
sværhedsgrad: svær
arbejdstid: 2 timer
bagetid: ca 15 min
køleskabstid: 2 timer, mindst.

TIP: Tilbered opskriften i den rækkefølge, som beskrevet herunder, så bliver resultatet bedst og hurtigst muligt færdigt.

Gylden ganache

250 g Callebaut GOLD chokolade (eller hvid chokolade)
125 g piskefløde
2 tsk fint lakridspulver

Hindbærgelé

4 blade husblas
1 polynesisk vaniljestang
140 g lyst rørsukker
330 friske hindbær
saft af 1 øko appelsin
saft af 1/2 øko citron
2 spsk mørk rom

Mørdejsbunde 

100 g smør
200 g hvedemel
60 g flormelis
1 æg str M
et nip fint salt
+ 4 spsk salt lakridssirup til pensling

Hindbærcreme

200 g friske hindbær
80 g lyst rørsukker
1/2 øko appelsin – fintrevet skal
65 g æggeblomme
1 dl sødmælk
1/2 dl piskefløde
20 g maizena majsstivelse
et nip salt
35 g smør

Pynt

LOVE lakrids by Johan Bülow – (Orange love)
skovsyrer
små sukkerperler eller lign.
guldstøv
friske hindbær

Sådan laver du hindbærtærte med lakrids og appelsin:

Gylden ganache: Kom chokoladeknapperne op i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet sammen med lakridspulveret – rør det sammen til der ikke er flere klumper lakrids tilbage. Hæld den meget varme fløde over chokoladen og blend det med en stavblender til du opnår en jævn og glat chokoladecreme. Hæld ganachen ud på en stor tallerken for at opnå hurtigere afkøling. Dæk til med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen for at undgå kondens, og sæt til side ved stuetemperatur.

Hindbærgelé: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 15 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule sukker og kom vaniljesukkeret, hindbær og resten af sukkeret op i en lille tykbundet gryde sammen med saften fra 1 appelsin og en halv citron. Lad det småkoge i ca 5 minutter. Tilsæt mørk rom – smag til med mere rom, hvis du synes. Tag gryden af varmen og lad hindbærlagen svale i 5 minutter. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas direkte og rør det godt sammen. Dæk til med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen for at undgå kondens, og sæt til side ved stuetemperatur.

Mørdejsbunde: Smuldr smør, hvedemel, flormelis og salt til det minder om brødkrummer. Tilsæt æg og saml dejen hurtigt. Undgå at ælte for meget. Dejen føles fedtet – det er helt rigtigt. Kom dejen i en frysepose, tryk den let flad, og læg den i fryseren i 10 minutter.

Del dejen i to og rul hver del ud i lidt mel på en ren bordplade til en tykkelse på ca 2 mm. Beklæd de to tærteforme med dejen og tryk overskydende dej væk langs kanten for at opnå en pæn afslutning.

Læg et stykke bagepapir ned i hver tærte, fordel nogle linser/bønner herpå og blindbag bundene ved 200 grader varmluft i 10 minutter. Fjern linser og bagepapir og bag bundene yderligere 5-7 minutter til de er let gyldne.

Lad bundene køle af i formene.

Pensl de afkølede mørdejsbunde med et helt tyndt lag salt lakridssirup på bunden.

Hindbærcreme: Kom hindbær, sukker og fintrevet appelsinskal op i en lille gryde og lad det småkoge i et par minutter ved medium varme. Sigt lagen, så de små korn fra hindbærrene sigtes bort. Kom lagen tilbage i gryden over medium varme. Rør æggeblommer, sødmælk, fløde og maizena rigtigt godt sammen. Tilsæt det i en tynd stråle under konstant omrøring til hindbærlagen, der forsat koger videre ved lav varme. Når cremen begynder at tykne koges den godt igennem i et minuts tid. Tilsæt salt.

Tag gryden af varmen og rør smørret i i små bidder. Hvis cremen skille, kan du med fordel samle den igen ved at give den en tur med en stavblender.

Fordel den lune creme i de to tærtebunde og sæt kagerne på køl i mindst en time til cremen er mere fast i det.

Fordel hindbærgeléen ovenpå og sæt kagerne på køl i mindst en time til geléen har sat sig.

Kom ganachen i sprøjtepose med en dekorativ tylle og pynt dine kager fantasifuldt med ganache, hindbær, lakridspulver, guldstøv etc.

Prøv også mine små tærter med lakrids, brombær og fersken.

img_5689

hindbaertaerte-lakrids-annemette-voss-22

hindbaertaerte-lakrids-annemette-voss-19

hindbaertaerte-lakrids-annemette-voss-8

Fotos: Kristina Christiansen

0/5 (0 Reviews)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop