Gulerodskage med frosting

Ja, det er en klassisker. Der er ikke så meget andet at sige. But a damn good one!

Her kommer min opskrift, som jeg selv er ret stolt over – den er juicy, sød, krydret og lige præcis så god som en gulerodkage skal være…

Gulerodskage med frosting

8 personer
Sværhedsgrad: Let
Arbejdstid: 20 min
Bagetid: 40 time

Kagedej
150 g sukker
2 æg
1,5 dl solsikkeolie
150 g hvedemel
2 tsk kanel
1 tsk vanillesukker
½ tsk salt
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
150 g revne gulerødder
evt. hakkede valnødder

Frosting
kornene fra 1 vaniljestang
150 g blødt smør
150 g flormelis
200 g philedelphia flødeost

Tænd ovnen på 170 grader.

Gulerodskage: Rør sukker og æg sammen. Tilsæt olien. Bland hvedemel med kanel, salt, bagepulver og natron, og sigt i dejen. Vend revne gulerødder og valnødder i.

Fordel dejen i en smurt springform på ca. 20 cm. Bag kagen i ca. 40-45 min. Mærk efter med en lille kniv, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages den lidt længere tid. Afkøl kagen og pynt med et tykt lag frosting.

Frosting: Pisk vaniljekorn, blødt smør og flormelis hvidt og luftigt – tager ca 5-10 min. Rør flødeosten i til sidst. Kom frostingen i en sprøjtepose med en stjerneylle og afsæt en store roset ovenpå kagen. Drys med lidt kanel.

Velbekomme.

img_0842

img_0844

0/5 (0 Reviews)

5 reaktioner

 1. Opbevares den i køleskabet når cremen er kommet på så det ikke ‘smelter’. Vil nemlig lave den dagen før jeg skal bruge den så.

 2. Hej
  Har netop bagt denne skønne kage. Den står til afkøling endnu.
  Undrer mig lidt over, hvorfor æg og sukker ikke skal piskes luftigt men blot røres sammen?
  Jeg piskede det for tænkte at det gav lidt volumen? Og så lod jeg gulerødder stå i olien lidt, for til sidst at vende det i dejen. Det synes jeg er nemmere, og man risikerer ikke at ægge/sukker massen skilder.

  Glæder mig til at sætte tænderne i kagen senere 🙂

 3. Haha tænkte jeg lige ville mixe denne sammen til i eftermiddag men skulle da vist have startet lidt tidligere med sådan en lang bagetid 🤪

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop