Græskarkage med chai-spice og hvid chokolade frosting

Reklame for Lidl

Halloween er over os, og derfor skal der bages den nærmest obligatoriske halloweenkage. Eller hvad? Om man er til den uhyggelige eller mere hyggelige version, – ja det må man jo selv om. Men jeg er helt klart til den her slags kager, hvor det hele bliver lidt mere fint og cute og knap så meget til afrevne lemmer og edderkopper i maden…haha. Jeg kan godt lide at en halloweenkage, der tiltaler øjet, og rent faktisk ligner noget, man får lyst til at sætte tænderne i. Om det passer helt ind i den ægte Halloween-ånd, er jeg måske lidt i tvivl om, men jeg forestiller mig, at der er andre, der har det som jeg.Lidl ønsker naturligvis også alle jer en fantastisk Halloween. Hvis du søger mere inspiration og flere opskrifter, så følg evt. Lidl på deres Facebook-side ligesom hundredetusindvis af andre danskere – eller tjek deres hjemmeside for flere opskrifter og gode tilbud.

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-19

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-14

Hyggelig græskarkage med chai-spice og hvid chokolade frosting

Dej til Græskarkage
1 lille hokkaido græskar (ca. 700 g med skal)
4 æg, str M/L
230 g lyst rørsukker
200 g smeltet smør
270 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 spsk chai-spice blanding (hjemmelavet blanding, se nedenfor – bemærk, du skal ikke bruge hele mængden)
revet citronskal fra 1/2 øko citron

Chai-spice blanding (du skal kun bruge en mindre mængde)
1 spsk stødt kanel
1 spsk stødt kardemomme
1/2 spsk stødt ingefær
1/2 tsk allehånde
1/2 tsk stødt nellike
1/2 tsk stødt muskatnød
1/4 tsk hvid peber

Hvid chokolade frosting
150 g god hvid chokolade
250 g mascarpone
125 g flormelis

Pynt
70 g ren rå marcipan
orange og grøn pastafarve
evt. rød og gul pulverfarve til skygger
+ lidt chokoladekrymmel til pynt

Sådan laver du en lækker græskarkage:

Græskarkagedej: Skær skallen af græskaret og fjern kernerne. Det giver ca. 4-500 g græskarkød uden skræl og kerner. Skær græskaret i mindre bidder og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 25 min til de er møre. Køl let af og mos græskarstykkerne groft med en gaffel.

Pisk æg og rørsukker længe til det er helt lyst og luftigt. Vend det smeltede, afkølede smør heri. Bland hvedemel med bagepulver og 1 spsk chai-spice blanding. Sigt det ned i æggemassen, tilsæt fintrevet citronskal og vend det hele godt sammen.

Fyld dejen i en springform (diameter 23 cm), der er foret på bunden med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet ovn ca. 40 min ved 175 graders varmluft. Tjek om den er gennembagt ved at stikke ned i midten af kagen med en lille spids genstand. Hænger der ubagt dej ved, skal kagen bages et par minutter længere.

Køl kagen af. I mellemtiden kan du lave frosting.

Hvid chokolade frosting: Start med at tage mascarponen ud af køleskabet og lad den stå i en halv times tid, så den ikke er iskold. Smelt chokoladen over vandbad. Lad chokoladen svale til den kun er lun. Kom mascarpone, hvid smeltet chokolade og flormelis op i en skål og pisk det godt sammen med en el-pisker til en cremet konsistens. Sæt på køl indtil kagen er helt kølet af.

Smør frosting ud over toppen af kagen. Drys med chokoladekrymmel og dekorér med små søde håndformede marcipangræskar. Se hvordan du laver dem i en tydelig step-by-step fotoguide længere nede på siden.

Step-by-step fotoguide til at lave små græskar i marcipan

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-1

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-2

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-3

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-4

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-5

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-6

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-7

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-8

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-9

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-10

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-11

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-13

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-22

 

 

En reaktion

  1. Hej ven!!!🌺
    Tak for dig i dag (lørdag) vi så dig på messen og hørte dit skønne foredrag jeg fik ikke kontakt da der var såå mange folk men bare lige at se dig gjorde mig glad!! Så dejligt at høre dig og din menig og omrokering på livet. Glæden og kampen ved det! Din blog er indspirerende og jeg glædes over dig. Jeg sad med et smil på læben og nød dine ord. Jeg var lige ved at råbe se mig jeg er lige her og synes du er skøn…haha….. jeg håber at møde dig en anden gang.
    Tak for dig!!!
    Kh Middelfart

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop