Frøsnappere

Frøsnappere med vaniljeremonce

10 stk.
sværhedsgrad: medium
arbejdtid: 45 min
hævetid: 15 + 30 min
bagetid: 12-15 min

Gærdej
25 g gær
1 dl vand
2 dl sødmælk
3 spsk lyst rørsukker
500 g økologisk hvedemel
1 tsk fint bordsalt
250 g koldt smør

Fyld
1/2 vaniljestang
100 g blødt smør
100 g lyst rørsukker
50 g ren rå marcipan

I øvrigt
1 æg, til pensling
2 spsk blå birkes
2 spsk sesamfrø

Lun vand og mælk og rør gæren ud heri. Tilsæt en smule mel sammen med sukker og salt. Rør det godt sammen. Ælt melet ind i dejen lidt efter lidt og stop når dejen slipper håndfladerne. Stil dejen til hævning i 20 min.

Rul dejen tyndt ud til et rektangel på ca. 1 cm i tykkelsen. Skær smørret i meget tynde skiver og fordel det tæt på 2/3 af dejen. Fold den tredjedel uden smør indover den del med smør. Fold nu den sidste tredjedel hvor der er smør på ind over midten. Nu har du en dej i tre lag med smør mellem hvert lag.

Rul nænsomt, uden at trykke, dejen flad til 1 cm. i tykkelsen. Fold dejen sammen i tredjedele, som før – nu blot uden smør. Læg dejen på køl i 30 min. Tag dejen ud og gentag processen. Nu har du i teorien 27 lag dej med smør mellem hvert lag – det kan være svært at se og gennemskue.

Rør nu remoncen sammen af korn fra vaniljestangen, smør, sukker og fint revet marcipan. Rul dejen ud til en størrelse på ca. 30 x 40 cm og fordel remoncen på dejen i et jævnt lag. Fold dejen på midten på den lange led. Pensl med sammenpisket æg og drys med birkes og sesam. Skær 10 strimler, ca. 4 cm bredde, og sno dem et par gange. Placer førsnapperne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem midt i ovnen ved 230 grader i ca. 12-15 min. til de er gyldne og sprøde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN