Inden du blev mor VS. Efter du blev mor

Jeg har valgt at liste en række ord, der på magisk vis ændrer betydning, det sekund man bliver mor. I tilføjer bare til listen i kommentarfeltet, hvis I føler for det.

“Vi”

Inden du blev mor: en betegnelse for dig og din kæreste
Efter du blev mor: Betegnelsen for dit barn. ala “Vi øver os på at sove igennem”. “Vi drikker af flaske nu”. “Vi har lært at sige vov vov”.

“Gå kold”

Inden du blev mor: Noget du gjorde fredag/lørdag nat – eller tidlige morgentimer – henover toiletbrættet med en halvtom flaske prosecco i hånden og en skoddet cigaret i mundvigen.
Efter du blev mor: Noget du gør hver eneste gang dit barn sover. På sofaen. Henover køkkenbordet. I sengen. I bilen. I bussen. Whereever. Hvorend der kan soves, så kan man altid lige nappe én på øjet.

“Give et bab”

Inden du blev mor: Måske noget du kunne finde på at gøre ved din kæreste, hvis den frække stemning lige skulle løftes. 😉
Efter du blev mor: Stikke en babs i kæften på ungen.

“Fritid”

Inden du blev mor: Noget du havde, – indimellem…
Efter du blev mor: Noget du længes efter, – konstant!

“Søvn”

Inden du blev mor: Noget du fik. Hver nat. I doser, som du helt selv kunne råde over. Noget du til tider valgte fra, med fuldt overlæg endda.
Efter du blev mor: Noget du savner. Men har meget svært ved at definere. Hvad er søvn? – det er så lang tid siden at du har fået det, at du ikke helt kan genkalde oplevelsen.

“Børneorm”

Inden du blev mor: Hvad fanden er det?
Efter du blev mor: Dit værste mareridt!

“Bekymringer”

Inden du blev mor: “Gad vide om den lyserøde kjole matcher mine pink stiletter? EJ, måske ikke… måske jeg skal købe de der fede deminpumps jeg så i Illum den anden dag?! Note to self: Få fedt job og tjen mange flere penge! Skal, skal ikke. Skal, skal ikke. Denimpumps, pink stilletter? Hmmm… Ej, jeg køber en anden kjole”
Efter du blev mor: “Åh nej, man må ikke give gulerod til en 2-årig. Det kan han dø af. Åh gud, og et halstørklæde – det kan han dø af. Og hvad med snørren i hans hættetrøje. Den kan han dø af. Og hvad med den autostol jeg har købt, er den god nok – eller måske vi slet ikke skal køre i bil – for det kan vi allesammen dø af!”

“Madpakke”

Inden du blev mor: Noget man laver, når man har totalt overskud.
Efter du blev mor: skoleagurker, pølsestænger, figenstænger, ostehapsere, drikkeyoghurt, riskiks, rosinpakker, osv. osv. – faktisk bare ALT, der kan kommes nemt og hurtigt ned i en pose og se bare nogenlunde fornuftigt ud.

“Vasketøj”

Inden du blev mor: – jeg ved ikke en gang hvad jeg skal skrive…
Efter du blev mor: Oh yes! punktum.

“Kvalitetstid”

Inden du blev mor: Noget du troede betød hyggelige stunder ved børnenes sengekant med en god bog og højtlæsning.
Efter du blev mor: De 3 minutter du har til dig selv på toilettet om morgenen.

“Normal”

Inden du blev mor: Blot et ord, du tænker bedst beskriver rammen for, hvad de fleste mennesker gør.
Efter du blev mor: Noget du virkelig tvivler på, at dit barn er? Thank God, for google.

“Hovedrengøring”

Inden du blev mor: Støvsugning, rengøring, pudsning af spejle, vaske guld, vaske toilet etc.
Efter du blev mor: Lusekæmning.

“Sex”

Inden du blev mor: Noget man bare gør. Dig. Din kæreste. Simple as that!
Efter du blev mor: En pragtpræstation, den vildeste form for multitasking, totalt overblik på højeste niveau – som foregår med ét øre på bebs, ét øje på din kæreste, ét bryst in action – ét bryst klemt ned i grim amme-bh klar til blive hevet frem (just in case), med munden midt i et kys, mens du forsøger at nynne “se den lille kattekilling” (miaw!) så ungen sover … en balancegang uden sammenligning.

“Kærlighed”

Inden du blev mor: Noget du ville have.
Efter du blev mor: Noget du ikke kan lade være at give.

IMG_7516

IMG_5870

 

3 reaktioner

 1. Hahaha… spot on… Super godt skrevet 🙂 Kan som mor til 3 børn i alderen 7 og 8 år samt 8 mdr sætte mig ind i alle punkterne..

 2. Hej Annemette,
  Fedt, dejligt, sjovt og helt korrekt indlæg. Det er bare så sigende. Jeg plejer også at sige:
  “Jeg var den bedste mor, lige indtil jeg fik børn”. Åh ja, hvor bliver man dog bare klogere, men også rigere.
  Rigtig dejlig dag til dig og dine
  Fra en småbørns mor ?

 3. “Mad”
  Før børn:
  Noget man spiser 3-6 gange om dagen. Bruger måske lang tid på at lave, kæle for smagen, og ikke mindst nyde. Måske mens man ser sin kæreste dybt i øjnene og taler om nutid og fremtid.

  Efter børn: Kan laves på max 20 min. Spises med en gaffel i én hånd, mens man mader baby med den anden. Spises uden samtale med andre voksne, men med sætninger som ‘lad være at komme pastaen ind i lillesøsters øre’, ‘tag lige den sure sok væk fra bordet’, ‘jeg er ked af alt lasagnen blev lidt sort på toppen, men jeg glemte den i ovnen mens jeg skiftede bleer, tørrede mælk op og smurte madpakker’.

  “Personlig hygiejne”
  Før børn: Bad hver dag, og vaske hår min. hver anden. Og barberer ben o.a.

  “Efter børn”
  Hårvask 1-2 gange om ugen, hvis man er heldig… Men ingen tid til føn og glatning. Bare op i en knold.
  Hårfjerning er en by i Rusland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop