Focaccia med surdej og nigellafrø

Reklame for Brødbogen
(købes på webshoppen)

focaccia med surdej og nigellafrø

(lavet i Go’morgen Danmark d 29/9 2019)

Portioner: 1 brød  / 6-8 pers
Forberedningstid: 20 min + 12-14 timer hævetid
Tilberedningstid: 20-25 min i ovn
Sværhedsgrad: mellem

INGREDIENSER

10 g gær
5 dl koldt vand
1/2 dl hvedesurdej, opfrisket ca 8-10 timer før (Find guide til surdej her)
500 g ølandshvedemel – gerne stenkværnet og fintsigtet
10 g Maldon havsalt
2 spsk olivenolie til formen
1 dl olivenolie til oven på brødet
2 spsk nigellafrø til drys
1 tsk Maldon havsalt til drys

TILBEREDNING

Opløs gæren i vandet. Tilsæt surdej, ølandshvedemel og havsalt og ælt dejen godt igennem på køkkenmaskine med dejkrog ved fuld kraft, til dejen slipper skålens sider og samler sig om krogen som en klump.

Smør din bageform med 2 spsk olie – du kan også komme et stykke bagepapir i formen for sikkerheds skyld og smøre bagepapiret med olie – jeg anvender en lille bradepande der måler ca 25 x 30 cm. Hæld dejen i formen og tryk den forsigtigt ud til siderne. Dæk formen med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet i 12-14 timer, til dejen er hævet op til dobbelt størrelse.

Varm ovnen op til 230 grader varmluft.

Hæld 1 dl god olivenolie hen over brødets overflade, drys med nigellafrø og salt og brug så fingrene til at stikke huller ned i brødets overflade, hvor olien kan finde vej og lægge sig i små ‘søer’.

Bag brødet i den varme ovn i 20-25 minutter, til det har fået en mørk gylden overflade. Lad brødet køle af i formen i ca. 5 minutter, hvorefter det løftes over på en bagerist og køler helt af, inden det skæres ud i mindre stykker og nydes. 

Brødet egner sig rigtig godt som tilbehør til etnisk inspireret mad, tapas eller bare som en lille snack. 

Fryseegnet.

Tø brødet op ved stuetemperatur i løbet af et par timer. Det behøver ikke at blive varmet op igen, men du kan sagtens sætte det i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 5-6 minutter. Så er det så godt som friskbagt.

BRØDBOGEN kan købes på webshoppen

Foto: Kristina Christiansen

Foto: Sif Meincke // Fra Brødbogen, Politikens Forlag

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop