Focaccia med surdej og nigellafrø

Reklame for Brødbogen
(købes på webshoppen)

focaccia med surdej og nigellafrø

(lavet i Go’morgen Danmark d 29/9 2019)

Portioner: 1 brød  / 6-8 pers
Forberedningstid: 20 min + 12-14 timer hævetid
Tilberedningstid: 20-25 min i ovn
Sværhedsgrad: mellem

INGREDIENSER

10 g gær
5 dl koldt vand
1/2 dl hvedesurdej, opfrisket ca 8-10 timer før (Find guide til surdej her)
500 g ølandshvedemel – gerne stenkværnet og fintsigtet
10 g Maldon havsalt
2 spsk olivenolie til formen
1 dl olivenolie til oven på brødet
2 spsk nigellafrø til drys
1 tsk Maldon havsalt til drys

TILBEREDNING

Opløs gæren i vandet. Tilsæt surdej, ølandshvedemel og havsalt og ælt dejen godt igennem på køkkenmaskine med dejkrog ved fuld kraft, til dejen slipper skålens sider og samler sig om krogen som en klump.

Smør din bageform med 2 spsk olie – du kan også komme et stykke bagepapir i formen for sikkerheds skyld og smøre bagepapiret med olie – jeg anvender en lille bradepande der måler ca 25 x 30 cm. Hæld dejen i formen og tryk den forsigtigt ud til siderne. Dæk formen med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet i 12-14 timer, til dejen er hævet op til dobbelt størrelse.

Varm ovnen op til 230 grader varmluft.

Hæld 1 dl god olivenolie hen over brødets overflade, drys med nigellafrø og salt og brug så fingrene til at stikke huller ned i brødets overflade, hvor olien kan finde vej og lægge sig i små ‘søer’.

Bag brødet i den varme ovn i 20-25 minutter, til det har fået en mørk gylden overflade. Lad brødet køle af i formen i ca. 5 minutter, hvorefter det løftes over på en bagerist og køler helt af, inden det skæres ud i mindre stykker og nydes. 

Brødet egner sig rigtig godt som tilbehør til etnisk inspireret mad, tapas eller bare som en lille snack. 

Fryseegnet.

Tø brødet op ved stuetemperatur i løbet af et par timer. Det behøver ikke at blive varmet op igen, men du kan sagtens sætte det i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 5-6 minutter. Så er det så godt som friskbagt.

BRØDBOGEN kan købes på webshoppen

Foto: Kristina Christiansen

Foto: Sif Meincke // Fra Brødbogen, Politikens Forlag

En reaktion

  1. Nøj……det ser lækkert ud.Hvad vil du erstatte nigellafrø med, hvis man vil lave det til en gang brunch?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN