DIY: Lav dit eget memory spil med tilpasset sværhedsgrad

I dag afholdt jeg en LIVE-udsendelse på instagram – jeg kalder det BilledkunstLIVE – hvor både børn og voksne er velkomne til at se med. Det er naturligvis primært rettet mod børn, så ungerne kan få tiden til at gå på noget hyggeligt i kreativt i denne tid, hvor vi er så meget derhjemme og hver for sig.

Har du set hvordan du laver fint påskepynt? (kan også bruges til jul)

Et memory spil er super nemt selv at lave, og det er også rigtig nemt at tilpasse til den alder barnet har. Hvis barnet er helt lille, så kan det være nok at brikkerne bare består af “rød plet”, “blå plet” etc. Men hvis det er til et større barn eller voksne kan man tegne komplekse mønstre, der næsten er ens, så det bliver rigtig svært at huske, hvilke brikker der passer sammen.

Sådan laver du dit eget memory spil

Du skal bruge pap, almindeligt papir, lineal, saks, lim, farveblyanter/tuscher/vandfarver

Klip en masse stykker pap ud i størrelsen 6×8 cm. Der skal mindst være 16 stykker, så der kan være 8 stik i ét spil.

Klip dernæst et A4 stykke hvidt papir ud i 16 lige store stykker – det gøres nemt ved bare at folde papiret på midten – igen og igen – til det er inddelt i 16 stykker, så er det nemt at klippe efter.

Tegn forskellige motiver på de små papirlapper – det er vigtigt at motiverne passer sammen to og to. Det behøver ikke være fuldstændigt identiske, f.eks. er en blomst en blomst, og passer sammen, selvom blomsterne har forskellig farve.

Lav så mange tegninger du ønsker i sæt af to. Og lim dem på bagsiden af papstykkerne.

Opbevar dit hjemmelaveedee memory spil i en fin lille æske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop