Din sunde fornuft – den bedste kur på markedet!

Annonce for en skide god app, der hjælper mig og min kæreste 😉

Jeg indrømmer det – jeg er imod at gå på kur. Punktum. (.) Og så fristes man sikkert nok til at tænke – dahh! – naturligvis, for damen (mig) behøver sgu da heller ikke at gå på kur. Og nej, det ved jeg. Men men men… Jeg er jo ikke den eneste, der sidder med ved middagsbordet i min husholdning. Min kæreste, Micky, sidder der også – og han har et helt andet forhold til mad end jeg. Han er efter min overbevisning den flotteste fyr i byen, og jeg er vild med at han er totalt moderigtig med sine lidt rundere kanter – men jeg tror ikke, han selv har det helt på samme måde. Han vil gerne lige smide et par kilo. Det må jeg så hjælpe med til, – for det nytter ikke så meget, at jeg sidder og propper mig med pasta og flødesovs, mens han sidder og stikker i en salat. Det skaber en lidt kedelig stemning ved middagsbordet. Jeg kan bedst lide, at vi spiser den samme mad. Så hvad gør man? Jeg skal jo ikke tabe mig – overhovedet! Så vi forsøger os med Lifesum-app‘en, hvor vi hver især kan bruge den til det behov, vi føler matcher os. (Micky har brugt app’en før – lidt sporadisk – men med virkelig gode resultater).

IMG_5580

IMG_5665

Så jeg vil primært anvende app’en til at holde øje med om jeg drikker nok vand, og Micky vil holde øje med hvor meget han forbrænder, når han cykler på job, hvormange kcal maden indeholder og om han spiser for meget eller for lidt. Altsammen med det fokus at blive bedre til at kende sin krop og mærke efter. Målet er, at kunne mærke sult, mæthed og fysisk velvære – helt uden brug af noge app. Så app’en er i virkeligheden vores middel til målet.

Jeg har brugt alt for mange timer i mine teenage-år på at være bekymret omkring min krop, vægt og udseende til at jeg vil spilde min tid på kure og den slags. Jeg har haft spiseforstyrrelse, vægtsvingninger, uren hed osv osv. Alt det, som rigtigt mange kender til. Jeg kender alt for mange kvinder, der er unødigt bekymrede om deres appelsinhud, slappe mormor-arme og løse maveskind. Kvinder der ser godt ud, og som bør have det godt med sig selv. Så hvis de virkelig er kede af hvordan kiloene fordeler sig – så skulle de måske prøve min kur?!

Jeg har nemlig sat alle sejl ind på at genvinde min sunde fornuft. Eller rettere  – jeg har genvundet min sunde fornuft – men det tog altså nogle år. Så nu skal Micky genvinde sin (kan I høre at jeg har en plan!? haha).

Ind i mellem har det krævet hjælp at finde tilbage på “sunde-fornuft-sporet”. For man kan sagtens lige miste grebet. Selv mig, der virkelig lever efter at lade mig selv spise hvad jeg vil, i passende (fornuftige) mængder – det vil sige at intet er forbudt – kan have brug for at mindes om, hvad der egentlig er godt for mig. For den eneste grund til, at jeg tør slappe af og “hvile” på min sunde fornuft og stole på at den er i stand til at guide mig, er jo, at jeg véd hvad min sunde fornuft er baseret på: en hel masse viden om kost og næring. Den viden har jeg, fordi jeg interesserer mig for den slags og læser artikler, bøger mm om madvarer, søvn, vand, motion og lignende. Lifesum-app‘en er sådan et værktøj. Et værktøj der styrker din sunde fornuft – på en simpel og let spiselig måde. Som kan hjælpe dig ind på rette spor.

IMG_5672

Fordi en sund fornuft er den bedste kur, der overhovedet findes.

Det siger sig selv. Hvis din fornuft er sund, så er du sund, – på den betingelse at du lytter til fornuften. Men for at grave din sunde fornuft frem igen (for jeg antager at du – som så mange andre – til tider lægger din sunde fornuft på hylden), så kræver det måske, at du lige stiller skarpt. Jeg ved det selv, fordi jeg som teenager mistede grebet, for så igen at tage kontrollen. Og igen da jeg gennemgik en skilsmisse var jeg så stresset, at jeg måtte søge hjælp hos en diætist for at minde mig selv om, hvor ofte og hvor meget man skal spise for at være velernæret. Jeg havde nærmest glemt det, fordi jeg var helt ude på et følelsesmæssigt sidespor. I sådan en situation havde lifesum-app‘en været guld værd.

Nu lyder det måske som om, at jeg bare har fået totalt tjek på det. (eller?) Det har jeg som sådan også, i hvert fald når det kommer til at have det godt med min krop og leve med en god, sund og fornuftig balance mellem det søde og det sunde. Jeg mener jo, at dét at spise kage faktisk er sundt – fordi når vi spiser kage, så nyder vi. Og nydelse er sundhed. Ligesom kærlighed er sund for os. Det giver os glæde, overskud og bonuspoint på det sociale plan såvel som på hygge-kontoen. Så husk nu lige det!

Men vi kan vel allesammen godt regne ud, at med mit “sunde” daglige indtag af kage, så hører der sig nok også en sund mængde indtag af alverdens grøntsager og magert kød dertil. Det siger min sunde fornuft mig i hvert fald. Og hey, – det er jo den jeg lytter til.

Hent lifesum-app’en her.

Mangler du inspiration til træning og kost, så se her.IMG_5671

IMG_5654

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop