Det er pinligt, hvad jeg tænkte om andre mødre…

Jeg er så træt!

Og I kan måske se, at det kræver en hel del make-up at se frisk ud om morgenen for mit vedkommende – lige for tiden. Men nu skal I høre hvorfor…

Tro mig – jeg har haft fordomme om mødre. Både før jeg fik børn, og så sandelig også efter. Og det er selvom at jeg er sådan et menneske, der virkelig gør det til en ære at lægge fordommene på hylden – og lade tvivlen komme folk tilgode. Oftest! For når det kommer til mødre og deres babyer – så er vi bare ikke allesammen helt ens, – ja faktisk så har jeg ladet mig fortælle af op til flere veninder, at de decideret har måtte opgive venskaber efter at de selv eller veninden blev mor, udelukkende på baggrund af at de var top-uenige om, hvordan man opdrager børn. Tænk, alligevel!

Et af de helt store emner, der virkelig kan få mødre op af stolen, er søvn. Babyens søvn – eller mangel på sammen – og heraf også mors (og fars) mangel på søvn. Hvilket aldrig rigtig har givet mening for mig, eftersom jeg har haft to drenge, der bare sov. S O V! Fra de kom til verden, så sov de. Naturligvis har vi haft den enkelte søvnløse nat i ny og næ – og jeg husker da også svagt at stå og vugge dem febrilsk i mine arme kl 03.00 om natten mens jeg grædende sang med min blideste stemme: “sov nu lille skat…sov nu sødt lille skat… sov nu bare for fanden, lille skat…” Men her taler vi altså virkelig om undtagelsen fremfor reglen. For var der noget, som jeg tænkte, at jeg havde totalt meget styr på, så var det hvordan man får en baby til at sove.

Men hvordan skulle jeg dog tænke andet? Jeg mener, begge mine store drenge har man lige fra de var 4 mndr gamle kunne lægge i deres seng kl 19.00 og så sover de til kl 06.30 dagen efter (med de undtagelser, ik!)… sådan er det faktisk stadig selvom de nu er snart 6 og 8 år. Og det har krævet ganske lille indsats for at nå til det punkt. Det var noget med “godnat og sov godt”-metoden – 3-4 dages hardcore indsats, og så var dén i vinkel.

Så, til mit eget forsvar, I kan da vel ikke blive overraskede over, at jeg virkelig troede, at jeg havde svaret. Eller?

Men nej!

Alle mine fordomme om dårlige mødre, der ikke kan få deres børn til at falde i søvn – med mindre de bruger halvanden time ved sengekanten og synger “se min kjole” på repeat, samtidig med at de skal udføre diverse ritualer omkring mælkeflaske i sengen, bamsens præcise placering i sengen, særlige indviklinger i dynen og jeg skal komme efter jer – er hermed lagt i graven. Alle fordommene! Jeg har ikke svaret, alligevel!

For ærlig talt, mit barn vil ikke sove! Som i “jeg-er-vågnen-fra-kl-23-24-og-igen-kl-02-04-hver-nat-måden”! Og hvis han kan komme til det, så vågner han også gerne op kl 05.30 for at fejre, at nu begynder endnu en dag… Så jeg er træt på den der “jeg-har-sgu-ikke-sovet-i-et-år-for-real” måden… han er heldigvis jordens nemmeste barn om dagen (nemmere end de to store var, juhuu!), hvilket gør, at jeg bedre kan holde nætterne ud, for jeg er ikke på forhånd drænet, når vi rammer aftenputningen. Men det er hårdt.

Så, hvad gør man?

Kugledyner?
Kamille-te?
Zoneterapi?
Massage?
Varme bade?

Kom med input. Please. Jeg er desperat.

 

12 reaktioner

 1. Åhhh, jeg kan så godt følge dig.. Er helt i samme båd med mit barn nr. 3. Hun er 4 måneder og synes bestemt heller ikke at tiden skal bruges til at sove i..
  Har også en dreng og en pige på 8 og 6 år, og de har altid sovet godt – også som babyer. Så jeg har ligesom dig tidligere tænkt at barslerne var så hyggelige, fordi jeg fik godt med søvn og masser af tid til mig selv, da de 2 store sov så godt både dag og nat..
  Nu render jeg bare rundt med store poser under øjnene, og er i konstant søvnunderskud..
  Jeg er nok kommet dertil, hvor jeg har accepteret tilstanden, og bare håber på at der på et tidspunkt kommer en periode, hvor hun vil sove lidt mere sammenhængende..

  Jeg har desværre ikke nogen magiske råd, men jeg vil bare lige sige, at jeg synes rigtigt godt om din blog, især nu hvor den er begyndt at indeholde flere personlige indlæg fra dig..

  1. Kære Sara, tak for din feedback. Jeg vil forsøge at holde en god balance mellem personlige, sjove, business, bage- etc reslaterede blogposts fremover. KNUS

 2. TYNGDEPOSE!!!! Det har været vores redning! En sovepose med tyngde, som giver barnet tryghed og får det til at SOVE… Og endda længe! Find deres FB-side ‘Tyngdepose + Babydeepsleep’. Den er alle pengene værd ?

 3. Hej Annemette,
  Min første indskydelse er hverken massage, kugledyne eller lignende, men derimod FAR.
  Kan du ikke lade faren tage over i nogle nætter, jeg ved godt, at hvis du ammer er det ikke så lige til, men
  måske det kan løses, så lillemanden kan få en flaske af far.
  Du har ret, man kan virkelig blive desperat og bare trænge så meget til søvn.

 4. Her troede vi også vi havde heeelt styr på nattesøvnen. Indtil pigebarnet blev 5 mdr. Så var det slut med det ?Hun ynder også at vågne x mange, sådan for ligesom at fejre at vi stadig er i live…eller noget ?Hos os hjalp det dog, da vi begyndte at putte arvingen i slyngevuggen til natten. Og når så mor og far går i seng, blir hun putter over i alm tremmeseng, som har fået monteret Britax bed rockers – så kan man liiige vugge lidt med sengen, hvis arvingen skulle vågne op. Her virker det ?Hun er nu knap 7 mer og vågner stadig 2-4 gange pr nat, men vi er nede på at det max er 10 min pr gang (og ja, er klar over at mor-politiet nu står parat med div formaninger ift slyngevuggen, for puuuu haaaaa, den slipper vi jo så ALDRIG af med igen. Men you know what, det virker her. For vores barn. Som vi kender bedst ?Og jeg har endnu ikke kendskab til 15-årige som sover i slyngevugger, så tror også vi kommer ud over den periode her igen ?)

 5. Jeg tør ik få barn nr 3? – jeg har nemlig også haft/og har stadig de letteste børn, når det kommer til nattesøvn!
  Er han mon urolig eller ligefrem ulykkelig om natten – måske du skulle få ham tjekket hos en kiropraktor!? I visse tilfælde kan det gøre underværker at få løsnet noget, der sidder og nager..
  Kæmpe kram?

 6. Elsker dine ærlige billeder og fortællinger ???? har to som også har været gode om natten, så har desværre ingen råd. Jeg sov dog ikke da jeg fik “uroligt sind” efter min første på 17 dage gik i et voldsomt krampeanfald og holdte med at trække vejret og hun røg med babu på sygehuset og lå i respirator i to dage. Derefter kunne jeg ikke sove, så har virkelig også lidt af seriøs søvnunderskud. Kan derfor sagtens sætte mig ind i, hvor hårdt det er… Tror man skal acceptere tingenes tilstand og passe på ikke at have for mange jern i ilden???

 7. Hej Annemette.
  Har du prøvet kamillete bad?
  Lav en 1 l. Kamillete og hæld det i hans badevand. Det giver en beroligende effekt – selv på min store dreng på 11 med opmærksomhedforstyrrelse svarende til ADHD.
  Måske det vil hjælpe lidt på din lille mand 🙂
  VH Connie

 8. Min dreng er lige sådan. Kors jeg er træt! Og vi har en pige på knap tre. Hvis den lille ikke er vågen, så vågner den store med mareridt ? Jeg siger dog hele tiden til mig selv “det er en midlertidig tilstand. Det vender lige om lidt” Men Hvis du prøver den tyngdepose, så lav lige et indlæg om den ik ?

 9. Hejsa Anne Mette,

  Jeg har ikke alverdens gode råd, men kan kun fortælle om vores oplevelser.

  Vi har altid haft piger der sover godt, ligesom dine 2 første. Pånær en periode hver, hvor de vågnede ofte. De har sovet i vores seng fra start og er så blevet flyttet over i en vugge senere. Den ældste begyndte at vågne ofte da hun var omkring et halvt år. Vi fandt efter lidt tid ud af at hun vågnede nemt ved vores lyde og bevægelser, og hun blev derfor flyttet på eget værelse og sov så igennem.
  Det var nemt at fejlrette da den lille fik samme tur da hun var 4 måneder. Jeg synes dog at hun var lige lille nok til eget værelse, så vuggen blev bare stillet lige uden for sovrværelsedøren med samme gode resultat ?

  Jeg kan ikke huske hvor gammel din dreng er, men måske er det tid til grød/en ekstra gang grød om dagen, evt. lige inden puttetid?

  Mvh Anne

  1. Kære Anne, tak for at du tager dig tid til at skrive. Jeg har længe forsøgt at få min kæreste med på ideen om, at Luca skal ud af vores soveværelse. Jeg tror måske jeg kan overtale ham med dit svar! Så TAK! Knus

 10. Herhjemme samsover vi. Begge vores børn har ligget i smørhullet indtil de var 3½ – lillebror som forventes på trapperne snarest får samme plads 🙂
  Indtil vi erkendte og accepterede at det var dét de havde brug for kæmpede vi os igennem zoneterapi, kiropraktik, ørelæger, tyngdeposer, eget værelse, “sov-godt metoden”.

  You name it – we have tried it!

  God kamp. Jeg håber at I snart finder svaret på jeres udfordringer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop