Corona har i den grad lært os, at vi holder af hverdagen…ik?!

Indeholder reklame for Rosendahl 

Jeg har tænkt meget over, hvad jeg kan lære af denne her underlige tid. Og I kan tro, jeg har tænkt over, hvad det egentlig er, jeg savner allermest! 

Fordi mens jeg forsøger at få hverdagen til at hænge sammen herhjemme og sender indhold ud på IG og ser med hos andre, der også sender kreativt og eftertænksomt indhold ud over rampen, ja, så mærker jeg en general tendens til at italesætte, at vi savner hverdagen, som den var.

Og hvor er det egentlig dejligt at vide. Vi holder af hverdagen, – det er ikke bare en floskel. Måske er vi danskere faktisk de lykkeligste i verden, trods alt, fordi vi er åbenbart utrolig glade for vores hverdag. Det er fedt. Hellere glade for hverdagen end glade for udelukkende fest og farver.

Hvilket leder mig til det næste; fest og farver. For man kan jo sagtens fejre hverdagen.

Jeg savner simpelthen så meget at være sammen med venner og familie en festlig hverdagsaften. Jeg savner at skåle med andre end min mand, omend jeg er glad for ham. Jeg savner at servere et stykke hjemmebagt kage for en veninde og få et kram som tak. Jeg savner at skabe en fest i hverdagen med en kop varm kakao med flødeskum og krymmel for børnene og deres legekammerater. Jeg savner at gå i skoven uden frygt for at komme for tæt på fremmede mennesker, – jeg tager faktisk mig selv i ikke engang at turde kigge op og hilse på folk, som sådan en slags misforstået corona-afstand.

Det er vel ‘bare’ de små ting, jeg savner – men hold da op, hvor jeg altså savner dem. 

Det allerførste jeg gør, når Coronatiden er ovre

Det allerførste, jeg vil gøre, så snart Coronastormen er blæst af, er at invitere mine forældre med på stranden. Det skal være med picnickurv, børn, hund, hjemmebag og forhåbentlig godt vejr og solskin fra oven. Jeg savner helt vildt meget at se mine børn få et kys og kram af mormor og morfar, og jeg savner selv at kramme mine forældre. 

Coronatiden har virkelig lært mig, at nok er det dejligt at sælge bøger og (stadig) kunne tjene penge, men det er slet ikke halvt så vigtigt, som at være sammen med dem jeg elsker. Kan I følge mig?

Og i min nyindkøbte picnickurv skal der et par store tæpper, så vi alle kan sidde ned. Der skal varm kakao, flødeskum (og krymmel), brandvarm kaffe i termokrus, blomster, hjemmebagt velduftende kage – her får du i øvrigt opskriften på den uimodståelige påskekage på billederne. Det nye Grand Cru TAKE er perfekt til formålet. Det er et virkelig fint stel til udendørsbrug, der er lavet i bambusmelaminkomposit, som er både let, robust og ridsefast.

Vi regner ikke med at have budget til en sommerferie i udlandet i år, så jeg satser på flere udflugter, teltture og ophold i den danske natur, så stellet skal nok komme til sin ret i løbet af sommeren. Og så passer det rigtig godt sammen med mit Grand Cru SENSE, som mine køkkenskabe er fyldt med. Og farverne i Grand Cru TAKE – de to grå nuancer kombineret med den friske okkergule er virkelig pænt. Jeg elsker jo farver, og jeg synes, man skal være modig og mikse de tre nuancer – det er ret tjekket. 

I dag tog jeg i skoven og på stranden med børnene og Micky – med tilsvarende picnickurv, som beskrevet herover. Vi måtte jo ‘nøjes’ med at være sammen med hinanden, og så må vi have hyggen med bedsteforældrene til gode. Vi samlede sten og pinde, som vi skal bruge på mandag, hvor jeg holder BilledkunstLIVE på IG kl 10 (til alle der har lyst til at se med og være kreative).

Jeg håber, at I kan finde lidt inspiration i indlægget her. Gør noget særlig ud af hverdagen, selvom hverdagen slet ikke er, hvad den plejer. Jeg håber at I også – nu hvor påsken bliver så fin med skønt vejr – vil komme ud i naturen og være sammen med jeres allernærmeste, så længe I husker at holde behørig afstand til alle de andre, der også er ude. 

Hvad er det første DU vil gøre, når Corona er forbi? 

En reaktion

  1. Tak fordi du deler dine tanker. Altid interessant at læse med. 🙂

    For min del må jeg sige, at jeg tager en dag ad gangen. Jeg gør mig ikke tanker om hvad jeg ikke kan gøre endnu, men glæder mig naturligvis til det tidspunkt hvor folk er sunde og raske all over igen.

    Jeg tror egentlig det hele ændrede sig på det tidspunkt, hvor jeg hørte om, at en meget positiv kvinde, som selv har hjulpet andre i hundredvis som sygeplejerske blev ramt. Ikke at jeg godt kunne sige mig selv, at hun var i front med det job hun havde, men det bliver pludselig meget relevant, at erkende, at virus ikke kender forskel på gode eller ‘mindre gode’ mennesker. ALLE kan blive smittede, og derfor bliver fokus mere på at holde sig sund og virusfri end at ærgre sig over, hvad der lige nu ikke kan lade sig gøre.

    Men derfor er det stadig godt, du glæder dig – og jeg er også helt sikker på både dine forældre og børn har det på præcis samme måde.

    God søndag, og god Påske forude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop