Buttede Churros, opskrift på en ordentlig portion!

Reklame for Lidl

Så blev det, næsten, jul…

Julen er over os, og vi går en tid i møde, hvor de fleste af os nok ser frem mod lidt ekstra sul på sidebenene, og hvad så? Det er december, det er mega koldt udenfor – så det hele varmer ♥ For mig skal der ikke spares på noget, når det er jul og jeg tillader mig at nyde godt af både sukkersøde sager, hjemmebag, konfekt og julemad. Naturligvis ikke i mængder, der er uansvarlige – men er der én ting, jeg nægter at bruge min jul på, så er det at tælle kalorier (det kan jeg gøre i januar, tak!).

Én ting, jeg til gengæld virkelig nyder i den søde juletid og nu hvor det er koldt, er at lave bagværk til ungerne, når de kommer hjem fra skole eller i weekenderne. I denne her mørke tid er det ekstra hyggeligt at sætte sig med en kop kakao og lidt æbleskiver, – eller churros, som jeg har lavet til jer i dag!

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-29

Et godt samarbejde.

Min opskrift er udviklet med ingredienser, jeg udelukkende har handlet hos Lidl. Jeg har lagt vægt på at handle så økologisk som muligt, og jeg har valgt at bruge vaniljesukker fremfor vaniljestang for at gøre det ekstra nemt at følge opskriften og gøre dine indkøb.

Hvis du ikke allerede vidste det, (er der egentlig nogen af mine læsere, hvis næse der er gået forbi?) – så har jeg i hele 2018 haft et vedvarende godt samarbejde med Lidl. Jeg har virkelig glædet mig over at udvikle den ene lækre opskrift efter den anden til jer med udgangspunkt Lidls sortiment. Jeg har sat ekstra fokus på økologiske råvarer og de danskproducerede varer, som Lidl forhandler så mange af under navnet “En bid af Danmark”. Jeg håber I har fået mange gode timer og lækkert bagværk ud af opskrifterne?

Men nok om det, nu til det… Buttede, lækre, smækre churros. (måske er min opskrift på nemme donuts også noget for dig?)

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-1

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-26

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-24

Opskrift på sprøde og søde Churros med kanelflorsukker

Nok til ca 30 churros på 10-15 cm længde
ca. 4-6 pers
sværhedsgrad: let

En stor portion dej til Churros
5 dl vand
60 g smør
50 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljesukker, med top
et lille nip fint bordsalt
400 g hvedemel
fintrevet skal af 1/4 citron
2 æg, str M/L

2 liter fritureolie, til stegning

Kaneldrys
3 spsk flormelis eller 3 spsk hvidt sukker
2 tsk kanel

Min Churros opskrift, sådan gør du:

Churros: Kog vand, smør og rørsukker op i en lille gryde. I en stor skål blander du vaniljesukker, bordsalt, hvedemel og fintrevet citronskal. Tilsæt det kogende vand til melblandingen og pisk dejen godt sammen, mens du tilsætter de to æg, med en elpisker eller på røremaskine.

Dejens konsistensen skal være ret fast i det. Men ikke så “hård”, at dejen ikke kan sprøjtes ud af en sprøjtepose. Men det er vigtigt du er opmærksom på, at dejen ikke må være for tynd, for så vil de ikke holde formen, når du koger den i olien – og så mister dine churros helt den karakteristiske stjerneform, og det ville være ærgerligt.

Kom en lille smule af dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle for enden. (Hvis du vælger en mindre stjernetylle bliver dine churros knap så buttede som mine, og de vil være endnu mere sprøde). Du skal ikke fylde posen med al dejen fra start, da det vil gøre processen med at trykke de lækre churros ud af posen endnu sværere. Derfor så husk, at du altid kan fylde mere dej i posen hen ad vejen.

Sådan steger du churros:

Stegning: Varm olien op til 180 grader – brug et termometer. Hvis du ikke har et termometer, så kan du lave en lille test ved at stikke en tandstik ned i olien. Hvis det syder om tandstikken er olien klar. Skru da ned på mellemhøjt blus (du skal ikke have olien ved maks varme mens du steger) og steg dine churros 5-6 stykker ad gangen. Du sprøjter strimler af dej direkte ned i den varme olie, og med en saks klipper du dejen over undervejs, når strimlerne har passende længde. Mine churros er ca. 15 cm lange.

Tag dem op af olien når de er stegt jævnt på alle sider, lad dem dryppe af kortvarigt på lidt køkkenrulle og drys dem dernæst med lidt kanelflorsukker eller kanelsukker afhængigt af om du vælger flormelis eller hvidt sukker.

Nydes straks. Velbekomme!

Step by step fotoguide

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-2

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-3

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-4

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-5

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-7

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-8

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-9

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-10

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-11

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-14

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-15

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-17

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-18

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-19

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-21

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-22

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-13

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-23

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-26

churros-opskrift-annemette-voss-lidl-30

 

 

 

4 reaktioner

  1. Hej Annemette
    Jeg står og vil afprøve opskriften i dag, men grundet lidt tidspres vil jeg høre dig, om man kan lave dejen på forhånd og lade den stå på køl et par timer før den skal bruges😊? Kh. Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN