Chokorona – en rigtig drøm af en chokoladekage

Chokorona Chokoladekage Klassiker

Reklamelinks, markeret med *

Lige midt i, at Corona havde allerbedst fat i Danmark – I véd, der hvor ALT var lukket ned, og den depressive stemning var på sit højeste, så havde min venindes søn fødselsdag. Jeg synes, det var SÅ trist for sådan en 12-årig knægt, at han skulle fejre fødselsdag helt uden sine venner og familie – så jeg ville kompensere lidt ved at bage en god chokoladekage til ham.

Det blev til denne Chokoladekage smurt med frisk hindbærmarmelade (kan varieres) og toppet med en cremet lys chokolademousse på toppen. Kagen var så lækker, at jeg straks tænkte, at den virkelig burde gå hen og blive en slags klassiker i mit kageunivers.

Måske også fordi det virkelig er en kage, der gør en glad. Det er sådan en kage, som nærmest alle kan lide, og man bliver i så godt humør for hver bid at alt nok skal blive godt igen, hvis vi tillader os selv at nyde et stykke chokorona kage. Eller, det er i hvert fald mit største håb.

Del rigtig gerne dine billeder af kagen med hashtagget #chokorona og #clubkagekarma – så følger jeg med, og jeg bliver totalt glad, hver gang jeg ser nogen, der hygger sig med at bage udfra mine opskrifter.

Prøv denne her opskrift, hvis det i virkeligheden var en intens glutenfri chokoladekage du ledte efter. Og hvis du er interesseret i flere nemme, gode opskrifter, så er min bog Piece of cake måske lige noget for dig.

Chokorona kage – kagen, der gør alting godt igen

Chokolademousse
2 blade husblas
4 dl piskefløde
130 g lys chokolade (Callebaut 33,6%, 823*)

Chokokagedej
250 g smør
180 g hvedemel
50 g kakao
350 g lyst rørsukker
3 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
3 æg str M/L
2 dl kogende vand

I øvrigt
1 dl marmelade (evt hjemmelavet hindbærmarmelade)
125 g friske bær til pynt
Spiselige blomster

Start med at tilberede chokolademoussen: Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i ca 15 min. Hak chokoladen groft og kom den i en lille, dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet og rør den i chokoladen i en tynd stråle, mens du hele tiden rører i bunden af skålen med en dejskraber i små cirkulære bevægelser. Chokoladen og fløden vil langsomt samle sig til en ensartet flydende chokoldefløde. Tilsæt den afdryppede, udblødte husblas direkte til den varme chokoladefløde. Rør det sammen til husblassen er helt opløst. Hæld chokoladefløden ud i en bred skål eller lign, dæk den til med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen for at undgå kondens, og sæt chokoladefløden i køleskab i mindst 2 timer, til den er HELT køleskabskold.

Tilbered nu kagen: Tænd for ovnen på 170 grader varmluft.

Smelt smørret ved lav varme. Lad det svale. Rør hvedemel, kakao, rørsukker, vaniljesukker, bagepulver og natron rigtig godt sammen i en dyb skål til der ikke er flere klumper. Tilsæt det smeltede smør og æg – rør det godt sammen. Tilsæt til slut det kogende vand og rør dejen jævn. Dejen er meget tynd i det, det skal den være.

Kom bagepapir på både bund og sider af en springform (diameter ca. 28 cm). Fyld dejen i formen og bag den i ca 30 min til den føles fast i det. Køl kagen helt af, inden den dekoreres.

Dekoration: Placer chokoladebunden på et fad. Smør marmelade ud over kagens overflade. Tag den køleskabskolde chokoladefløde frem og pisk den til en sprøjtefast chokolademousse med en elpisker. Kom chokolademoussen i en sprøjtepose med en stjernetylle og dekorer kagen top med moussen i et fint mønster. Dekorer til slut med friske bær, spiselige blomster og hvad du ellers synes er fint.

Jeg håber, at I alle passer godt på hinanden. At I gjorde det før Corona, og at I vil gøre det efter Corona. Lad os huske på, hvor meget vi egentlig kan overkomme, når vi står sammen – også selvom det er hver for sig.

Rigtig god Chokorona. Nyd kagen – jeg lover dig, alt bliver godt igen.

27 reaktioner

    1. På køl kan den sagtens holde sig 3-4 dage. Men ja, den er klart bedst, når den er friskbagt

  1. Jeg føler lidt den stadig er neget blød/flydende efter den er kommet ud af ovnen? Den er self stadigvæk meget varm men er jeg stadig på rette vej og sætter kagen sig når den bliver kold? Den har fået 30 min.

    1. Hvis den stadig er våd og flydende skal den have mere tid i ovnen. Der kan være stor forskel på bagetid afhængigt af ovn. Den samler sig ikke når den køle af.

  2. Hej. Kagen er bare super lækker. Hvis jeg vil lave kagen i dobbeltportion og i en firkantet form hvilken str vil du så tro jeg skal bruge og hvor længe i ovnen??

  3. Hej
    Super lækker chokoladekage.
    Hvor stor firkantet form skal jeg bruge til en dobbeltportion?

  4. Kan man lave kage idag, lave moussen og sætte den på køl til imorgen og så først “samle” kage imorgen?

  5. Kan man bruge chokolade i bunden i stedet for kakao, hvor meget i det tilfælde? Hvis man ikke har natron, hvor meget ekstra bagepulver skal jeg bruge?

    1. nej til chokolade i stedet for kakao. Og du kan godt udelade natron, – brug 1/2 tsk bagepulver mere

  6. Kan jeg godt lave kagen iaften og moussen? Og så først pynte den i morgen på chokolade kagen? ?

    1. Ja du kan lave moussen (uden at piske den fast) et par dage i forvejen, – det samme gælder kagen. Men den dag du skal servere kagen pisker du moussen op og dekorerer, så det er friskt

    1. Ja, men den bliver simpelthen bedre som kage. Siger det bare 🙂 I muffinsforme skal de have ca 20-23 min

  7. Vil gerne prøve at lave det samme flotte mønster på kagen som du har gjort, har du nogle fif eller video på det?

  8. Hejsa Annemette?? kan man lave moussen med en anden chokolade, som f.eks. Ruby chokolade eller karamelliseret hvid chokolade???

  9. Hej:)
    Når jeg smelter chokoladen i fløden, oplever jeg at chokoladen ikke vil smelte helt, så der er en masse små splinter chokolade i… og jeg har rørt okay længe i den.
    Ved du hvad jeg gør galt?
    Mvh Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN