Chokolademuffins med skumfidusfrosting

IMG_6390

REKLAME – chokolademuffins udviklet for HARIBO – og den er go’!

Chokolademuffins med skumfidusfrosting

– også kaldet “Chokovulkaner”, da der gemmer sig skumfiduser inde i kagerne, som bryder ud under bagningen.

Muffindej med chokolade (12 stk.)
220 g hvedemel
170 g lyst rørsukker
80 g kakao
1 tsk fint salt
2 tsk natron
2 tsk vaniljesukker
2 æg, str M
2 dl varmt vand
1 dl solsikkeolie
12 store Haribo Chamallows skumfiduser

Skumfidusfrosting
100 g æggehvide
175 g hvidt sukker
2 dl mini skumfiduser
lidt pink pastafarve

Chokolademuffins: Sigt alle de tørre ingredienser ned i en skål. Bland de våde ingredienser i en anden skål og rør derefter det hele sammen. Fordel dejen i en muffinbradepande beklædt med papirskapsler. Tryk en stor skumfidus ned i midten af hver muffin – sørg for at den er godt dækket af dej. Bag de små mufffins ved 175 grader i ca 12-15 min. Køl af. (Skumfiduserne vil bryde ud under bagningen, – det er meningen)

Skumfidusfrosting: Pisk med en elpisker æggehvide og sukker over vandbad ved høj varme til en luftig og fast masse dannes. Pisk hele tiden. Det tager ca. 7-8 minutter. Tilsæt skumfiduserne og pisk videre indtil de er helt opløst og massen er cremet og sprøjtefast.

Pensl indersiden af en sprøjtepose foret med en stor kruset tylle med lidt pastafarve. Kom frostingen heri og fordel den i bløde toppe ovenpå kagerne.

IMG_6366

IMG_6365

Bland de tørre ingredienser i én skål og de våde i en anden. Derefter røres det sammen.

IMG_6371

IMG_6374

IMG_6372

IMG_6375

Sørg for at skumfiduserne bliver dækket rigtigt godt til med dej. Ellers vil skumfiduserne ikke bare bryde ud, men nærmest hoppe helt ud af kagerne og glide af under bagningen.

IMG_6382

Sådan ser kagerne ud, når de kommer ud af ovnen. Herfra får de navnet “vulkaner” pga skumfiduserne bryder ud under bagningen.

IMG_6406

IMG_6399

Prøv flere lækre opskrifter med HARIBO Chamallows.

3 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop