Chokoladecookies: Sprøde langs kanten og seje i midten

Chokoladecookies på havebord

Indeholder reklame for Piece of cake-bogen
Reklamelinks er markeret *

Jeg elsker virkelig gode, hjemmebagte chokoladecookies, og disse er ingen undtagelse. De er super intense i smagen og den sprøde kant med den seje og chewy midte er helt perfekt i min optik. Det er faktisk præcis sådan en god cookie med chokolade skal være, hvis du spørger mig.

Jeg synes ikke, at du skal begynde at eksperimentere med denne opskrift. Det må du naturligvis selv om, men jeg mener virkelig, at den er udviklet til perfektion. Så bare gør, som der står – så bliver du også kæmpe fan af disse chokoladecookies – det vil jeg mene.


Opskriften er fra min bog Piece of cake, der er en bog, der specielt er udviklet for at give en række bud på nogle nemme og hurtige hverdagsopskrifter, hvor alle kan være med. Lige fra nybegynderen til den mere øvede kagebager, der bare gerne vil lave noget nemt. Selvom bogen hele tiden har været en succes, så må jeg indrømme, at da Coronakrisen ramte Danmark, så fik danskerne virkelig øjnene op for bogen, – og jeg antager det handler om, at det er en rigtig god bog at samles om, også med børn i køkkenet.

Hvis du bare er typen, der er ellevild med cookies, så kan jeg da lige smide nogle flere på bordet her. Prøv også følgende opskrifter:

Chewy cookies – fyldte med farverige smarties
Tranebærcookies med hvid chokolade
Chocolate chip cookies

Relevante links ifht. opskriften

Mørk Callebaut Chokolade, 811, 54,5%*
Hvid Callebaut Chokolade, W2*

Chokoladecookies – de bedste

Til 12 stk.
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 15 min
Hviletid: 15 min.
Bagetid: 12-14 min

100 g mørk chokolade (50-70 % kakao)
100 g smør
300 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
120 g hvedemel
50 g kakaopulver
½ tsk natron
½ tsk fint salt
100 g hvid chokolade

Sådan laver du de lækreste chokoladecookies:

Start med at tænde for ovnen på 180 grader varmluft.

Hak den mørke chokolade groft og kom den i en lille gryde sammen med smørret. Smelt de to ting sammen ved lav varme.

Pisk chokoladesmørret sammen med sukker og æg i en stor skål med en elpisker.

Bland hvedemel, kakao, natron og fint salt og kom det gennem en sigte ned i dejen. Rør det godt sammen med en grydeske.

Hak den hvide chokolade groft og rør den i dejen.

Lad dejen hvile på køkkenbordet i 15 minutter.

Afsæt dernæst 12 store klatter dej (hver klat svarer til 1 stor spiseskefuld) på to bageplader beklædt med bagepapir, 6 på hver bageplade. Sørg for, at der er lidt afstand imellem klatterne.

Bag de lækre cookies i den varme ovn i 12-14 minutter, til de sprækker lidt i overfladen.

Køl dem helt af, inden de fjernes fra bagepladen. Opbevar dine cookies i en kagedåse eller plastbøtte med tætsluttende låg.

 

Opskriften er udviklet af Annemette Voss Fridthjof. Du kan finde flere inspirerende opskrifter på annemettevoss.dk

2 reaktioner

  1. Kan man bruge hvid chokolade til at smelte og undlade de 50g kakaopulver for at få lyse cookies?

  2. Vildt lækre cookies. Lavede dem i dag og hele familien smagte og de blev godkendt af dem alle! Mums ❤️❤️
    De skal helt sikkert laves igen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN