Chokoladecupcakes – Lækre chokoladecupcakes med frosting

Chokolade med chokolade med chokoladebidder med frosting med mere chokolade og med masser af smag! YUM! What’s not to like? 
Her får du opskriften på lækre chokolade cupcakes med frosting, som er nemme at lave. 

Se med her. Det er nogle skønne simple kager, der bare tager kegler. Eller hvad?

Chokolade cupcakes – med cream cheese frosting

12 stk.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 30 min
bagetid: 15 min

CUPCAKES
200 g blødt smør
200 g lyst rørsukker
3 æg, str M/L
200 g hvedemel
70 g kakao
1 tsk bagepulver
et nip salt
120 g grofthakket mørk chokolade
1 dl mælk

FROSTING
200 g blødt smør
400 g flormelis
1/2 citron, saften
1 tsk vaniljesukker
200 g flødeost
evt. pastafarve

Sådan laver du lækre chokolade cupcakes

Cupcakes:

Tænd for ovnen på 170 grader varmluft.
Pisk det bløde smør og sukkeret helt hvidt og luftigt. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Bland hvedemel, kakao, salt og bagepulver i en skål og sigt det ned i æggemassen. Tilsæt grofthakket chokolade og mælk og rør forsigtigt det hele sammen. Kom dejen i en engangssprøjtepose, klip et lille hul for enden og fordel dejen i 12 muffinsforme, der er sat ned i en muffinbradepande. Bag kagerne ved 170 grader varmluft i ca. 15-20 min. Køl kagerne helt af inden de dekoreres.

Frosting:

Pisk smørret blødt. Tilsæt sigtet flormelis lidt ad gangen under stadig piskning. Pisk citronsaft og vaniljesukker i. Pisk længe. Det kan godt tage 5-10 min før den rette luftige konsistens opnåes. Rør flødeosten lind og rør den i cremen.

Farv evt. frostingen med lidt pastafarve. Kom frostingen i en engangssprøjtepose med en tylle efter eget valg. Dekorer kagerne med frosting.

Velbekomme!

Husk at tag @Sweetcakekarma, hvis du deler dine opskrifter på Instagram – jeg elsker at se jeres resultater!

IMG_0068
Summary
Published On
Cook Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

28 reaktioner

  1. Hej Annemette. Kan se du, i videoen, kommer mælk i dejen, men der står ikke i opskriften hvor meget der skal i? Jeg skal bage dem imorgen 🙂
    Hilsen Monique

  2. Lige et sidste undrende spørsmål. Kan se at dine muffins holder formen men da jeg bagte dem faldt de sammen da de kølede af så der ligesom kom et dyk i midten. Hvad gør jeg forkert? ☺

    1. Tja, det er sgu et godt spørgsmål… jeg ved det jo ikke, men prøv evt at sigte de tørre ingredienser, så du ikke rører for meget i dejen. Og vær sikker på at din ovn er godt opvarmet. Åbn ikke lågen under bagningen. Hmmm..hvad ellers? Jo, husk at dine ingredienser har samme temperatur når du arbejder med dem. Knus

  3. Hej Annemette
    Jeg har tænkt mig at lave disse cupcakes til min datters dåb, men vil gerne have hindbærsmag i frostingen, for smags- og for syns skyld.
    Er det ‘bare’ at tilsætte frysertørret hindbær, eller skal jeg justere i opskriften?
    Jeg vil altid helst bage på dagen for servering, men det er desværre ikke muligt da vi skal være tidligt i kirken. Kan frostingen godt holde formen til næste dag?

    Tak for en inspirerende blog. Er tosset med den og dine bøger.

    Mvh Signe

    1. Kære Signe. Ja frysetørret hindbærstøv ville være skønt at tilsætte. Frostingen kan sagtens holde formen, men husk at den skal være på køl pga flødeosten. Rigtig god fornøjelse! Og tak for de søde ord. Kh AM

  4. Hej Annemette. Tror du, at man med succes, kunne lave disse muffins glutenfri?
    Hilsen herfra

    1. Jeg er faktisk lidt i tvivl om ikke de bliver lidt kedelige. Men prøv da, så kan du jo informere os andre… Knus

  5. Kære Annemette.

    Jeg har tænkt mig at lave disse lækre cupcakes til min søns dåb på søndag. Jeg ville helst lave dem færdig fredag. Vil de kunne holde sig fint til søndag tror du? Såfremt de kommer på køl? er bange for om de bliver tørre 🙂 Alternativt, bage fredag, pynte lørdag? Skal også lave stor kage med fondant, så er lidt presset i tid 😀

    Kh, Cecilie.

    1. Ja det kan jeg godt forstå. Jeg synes at cupcakes godt kan blive tørre – men altså, det er jo bare en chance man må tage 😉 Jeg synes det vigtigste er at du får en god dåb for din søn og at du ikke er stresset. – jeg har jo selv stået der tre gange, så I know!
      Det er helt klart bedst at du pynter samme dag som de bliver bagt, for pynten er med til at sørge for at kagerne ikke bliver tørre. KNUS

      1. Tusind tak for svar. Og du har helt ret mht. dåb, det skal bare være en dejlig og rolig dag, så Hector for en god oplevelse med så mange mennesker 🙂 Jeg bager fredag/lørdag, og håber de stadig er gode søndag. Om ikke andet at de pynter flot 😀 KH Cecilie.

  6. Jeg har flere spørgsmål om både kage og smørcreme, men ved ikke hvor jeg skal “placere” spørgsmålet under dine opskrifter, så her kommer de væltende – og så håber jeg, du har tid og lyst at svare, ved godt de er lidt omfattende:)
    Jeg skal lave 2 kager; en gulerods- og en chokoladekage. Begge skal laves i springform, deles og have smørcreme inden i og gulerodskagen cheese cream udenpå og chokoladekagen noget chokolade/kakao smørcreme.
    Er det samme creme man bruger til opsmøring som til fyld inden i kagerne? Eller vil jeg i gulerodskagens tilfælde skulle smøre op med cheese-cream frostingen, inden jeg lavede rose-swirls?
    Skal smørcremen være med eller uden æg?
    Leder efter en chokoladekageopskrift, hvor den er luftig og lækker og ikke chokolade-agtig og tung som en brownie – kan denne opskrift bruges og laves i springform i stedet? Og i så fald, hvad er bagetiden så?
    Sidst vil jeg gerne vide, om det er nødvendigt at samle kagerne med fyld nede i springformen igen, mens de sætter sig, eller om jeg bare kan samle dem ude og herefter stille på køl…?
    Der er også noget med mængden af smørcreme, hvor meget jeg skal bruge, men de andre ting er vigtigere at få svar på – for man kan jo aldrig lave for meget “snadder” 😀 Tak for en dejlig side!!!
    Bedste hilsner, Ditte

  7. Hej Annemette ☺

    Mon disse lækre cupcakes kan fryses? Jeg skal lave 80 af dem til en navngivningsfest nemlig. De bliver selvfølgelig pyntet på dagen.

    Knus Najda ☺

  8. Hej
    Jeg skal lave vanilje og chokolade cupcakes og hvis det kunne lade sig gøre af den samme dej.
    Jeg kan ikke finde en opskrift på din side på vanilje cupcakes kan jeg bruge ovenstående opskrift og bare lade være med at tilsætte kakao og chokolade?
    bedste hilsner Mie

  9. Hej Annemette. Super lækker opskrift – tak! Hvilket mærke er din 1’er tyller fra, og hvor er det muligt at købe den? Mange hilsner Amalie

  10. Hej Annemette. Tak for en super inspirerende side – jeg vil forsøge mig med disse cupcakes i weekenden, når min søn fylder 1 år 🙂
    Vedrørende frostingen: Jeg ejer ikke en håndmixer – den blev kasseret, da jeg købte en køkkenmaskine 😀 Kan frostingen piskes i køkkenmaskine med samme resultat? Og skal man så bruge piskeriset eller spaden?

  11. Hej AnneMette,
    Tænker du, det bliver for meget chokolade, hvis man tilsætter hvid chokolade i frostingen? Hvis nej, hvor meget skal man da putte i?
    På forhånd tak!

    1. Tjo, altså jeg ville nok ikke gøre det, men det er fordi jeg selv er mest vild med det enkle. Men prøv da, og så husk at skrive her hvordan det gik 😉

  12. Hej AnneMette!
    Dejen er super god, men tror du det er muligt at putte den i en springform i stedet for og pynte den bagefter?

  13. Kan de mon fryses og dermed laves EU god tid og så er det kun pynt på dagen? 🙈

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN