Cheesecake med calvados og bagte blommer

Opskriften er SPONSORERET af Lidl – og udviklet af mig 🙂

Jeg har igen været pÃ¥ indkøb i Lidl. Det kan I vel nok regne ud, – for de af jer der følger troligt med her pÃ¥ bloggen har sikkert luret, at jeg har indgÃ¥et et længe ønsket samarbejde med Lidl. Wupdeedooh! SÃ¥ altsÃ¥ – hermed fÃ¥r I den lækreste opskrift pÃ¥ en “voksen” cheesecake med calvados og bagte blommer (mums filibumbum!), der passer perfekt ind pÃ¥ pÃ¥skebordet (I kan læse meget mere om min pÃ¥skefrokost pÃ¥ tirsdag)…

CHEESECAKE MED CALVADOS OG BAGTE BLOMMER
– alt er købt i Lidl! naturligvis…

Crunchy kiksebund
60 g fuldkornskiks
30 g hasselnødder
50 g smør

Cheesecakecreme
4 blade husblas
1/2 vaniljestang
60 g flormelis
200 g flødeost
125 g creme fraiche 18%
2 dl piskefløde
0,5 dl calvados

Bagte blommer
3 store røde blommer
40 g lyst rørsukker
1/2 citron, saften heraf

Crunchy kiksebund: Blend kiks og nødder i en minihakker til fint mel. Smelt smørret og rør det sammen. Fordel  kiksemassen pÃ¥ bunden af en form (diameter 16-18 cm) foret med bagepapir. Tryk den hÃ¥rdt sammen. Stil pÃ¥ køl. 

Cheesecakecreme: Udblød husblassen i rigeligt koldt vand. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med flormelissen. Rør vaniljesukkeret, flødeost og creme fraiche godt sammen. Pisk fløden til let skum og vend dem sammen med ostecremen. Smelt husblassen over vandbad. NÃ¥r husblassen akkurat er smeltet tilsættes calvados og denne blanding vendes nu i ostemassen i en tynd strÃ¥le. Fordel cremen ovenpÃ¥ kiksebunden og glat overfladen. Stil pÃ¥ køl til massen har sat sig – gerne 2-3 timer.

Bagte blommer: Halvér blommerne og fjern stenene. Skær dem i kvarte. Vend dem i sukker og citronsaft og bag dem i en lille bradepande i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 15-20 min til de er karamelliserede og møre. Køl af.

Server kagen med de bagte blommer og den sirup, der hænger ved blommerne fra bagningen. Du kan med fordel skære kagen fri langs kanten af bagepapiret inden du serverer den. Alternativt kan du anvende kageplast langs kanten af formen for et mere skarpt udtryk.

Velbekomme!

Gør som smÃ¥ 200.000 andre danskere og følg Lidl pÃ¥ deres Facebook-side her.

4 reaktioner

    1. Kære Jeanet,

      det kan du tro at du kan. Jeg bruger dem til alt muligt. De smager skønt drysset med en smule kanelsukker inden de går i ovnen, og så til vaniljeis. Eller også vildt lækre til små marengsreder med flødeskum og lidt lakridssirup. Du kan også køle dem helt af og så skære dem i små bidder og komme dem i en lagkage. Bare slip fantasien løs. KNUS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN