Blommemarmelade

Jeg tænkte, at det var på tide at jeg fik lavet lidt marmelade. Det er jo den årstid hvor det begynder at blive mere og mere hyggeligt at komme ind i køkkenet efter en lang varm sommer ved vandet. Og marmelade, syltetøj og kompot er så nemt lige at kaste sig over. Derudover er mine børn ret glade for hjemmelavet blommemarmelade, så hvorfor ik?

Opskriften får I her. Det er en lækker krydret én af slagsen. Mums.

Blommemarmelade

2 glas
sværhedsgrad: let

8 blommer – giver ca 700 g frugtkød
400 g syltesukker
1 vaniljestang
1 kanelstang
citronskal og saft fra 1/2 citron
1/2 dl vand
evt. atamon til konservering

Skær blommerne i mundrette stykker – kassér stenene. Kom blommer, syltesukker, vaniljekor og -stang, kanelstang, citronskal og saft og vand op i en lille gryde. Lad det småkoge i ca. 15 min. Konserver evt. med atamon og hæld på skoldede glas.

Opbevares på køl efter åbning.

Tip: Marmeladen egner sig rigtig godt som tilbehør til ost!

blommemarmelade-gram-annemette-voss-6

blommemarmelade-gram-annemette-voss-14

blommemarmelade-gram-annemette-voss-11

blommemarmelade-gram-annemette-voss-10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop