Blommekage med mandler – saftig og superlet

Reklame for min bog

Foto: Claudia Dons

Blommekage med mandler

I dag, – sådan en våd fredag, – byder jeg på denne saftige og svampede blommekage med mandler, som passer perfekt til de mørke eftermiddage. Opskriften er utrolig nem, så får du gæster på besøg eller vil forkæle familien, kan du hurtigt lave denne og servere en lækker kage. Det bliver ikke meget nemmere end når man lige bikser en god formkage sammen. 

Opskriften er fra Piece of cake-bogen, som du i øvrigt kan købe her. Den er fuld af opskrifter til dig, som ønsker at resultatet skal være vellykket og smage godt HVER gang. Jeg udviklede bogen i samarbejde med min veninde Mascha Vang, som ikke havde ‘de bedste’ bageevner i køkkenet, – men det har hun fået nu! Mascha troede aldrig, at hun skulle lære at bage, men jeg viste hende hvordan. 

Sandkagedej lyder lidt farmor-agtigt, men en god grundsandkagedej kan danne basis for alle mulige lækre formkager. Du kan fx tilsætte friske bær, citrusskal, citrussaft, hakket chokolade, tørrede frugter, nødder osv. Inden du går i gang med at lave denne dej, kan du med fordel lade ingredienserne stå på køkkenbordet i 1 times tid, så de får stuetemperatur. Hvis du bruger koldt smør og kolde æg, så vil dejen typisk skille, dvs. blive grynet, og det giver et ringere resultat.

Hvilken formkage er din “Go to”-formkage? 

Blommekage

Til 1 kage/8-10 personer
Sværhedsgrad: superlet

Sandkagedej med appelsinskal: 

250 g sukker (hvidt sukker eller lyst rørsukker)
250 g blødt smør (ikke smeltet, bare blødt)
2 tsk vaniljesukker, med top
5 æg, str. M/L
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver, uden top
fintrevet skal af ½ økologisk appelsin

Blomme- og mandelfyld:

3 modne røde blommer
50 g mandler
2 spsk flormelis, til drys

Sådan bager du blommekage med mandler:

Sandkagedej med appelsinskal:

  1. Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Kom sukker, blødt smør i mindre bidder og vaniljesukker i en dyb skål. Brug en elpisker til at piske det luftigt og lyst – det tager ca. 5 minutter, før det er rigtigt luftigt.
  2. Tilsæt dernæst æggene ét ad gangen, hvor du sørger for at piske kraftigt i dejen, efter at hvert æg er tilsat.
  3. Bland hvedemel med bagepulver og kom det gennem en sigte ned i dejen.
  4. Vend nænsomt dejen sammen med en dejskraber, til den har en helt jævn og glat konsistens.
  5. Tilsæt dernæst fintrevet appelsinskal og vend dejen godt sammen med en grydeske.
  6. Beklæd en bageform med bagepapir (mål: ca. 20-24 cm i diameter). Du kan også lave en aflang kage og bruge en rugbrødsform på ca. 30 cm i længden.
  7. Fordel dejen i formen og glat overfladen.

Blomme- og mandelfyld:

  1. Skær blommerne i både, smid stenene ud. Tryk blommestykkerne godt ned i dejen.
  2. Hak mandlerne groft og drys dem på kagen.
  3. Bag i den varme ovn i ca. 55-60 minutter, til den er gennembagt. Tjek, om kagen er færdig. Hænger der dej ved, når du stikker i kagen med en lille skarp kniv, bages den i lidt længere tid. Køl kagen af i formen. Lige inden servering befrier du den for bagepapir og drysser med lidt flormelis gennem en sigte.

God fornøjelse i køkkenet og velbekomme!l

 

Måske vil du også synes om min opskrift fra Piece of cake-bogen på en nem og god brownie med valnødder? 

0/5 (0 Reviews)

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop