Sidste dag på job inden jeg gik på sommerferie – hvad gør man så, når man hedder Annemette Voss? Man medbringer da kage! Banankage med nødder i karamel som topping.
Og kunne du godt tænke dig min opskrift på banankage – jamen, så skal du ikke vente længere. Og lad mig med det samme sige, at dette bliver ikke den sidste. Jeg kan nemlig ret godt lide banankage – og gerne på flere forskellige måder. Både som bananabread, som svampet banankage ala Dittes version og som en mere klassisk “tør” skærekage. Faktisk kan jeg bare enormt godt lide banankage. Punktum.
Så jeg har ikke kun én opskrift på banankage, jeg har flere i ærmet. Men lad os lægge ud med denne, som er toppet med lækker nøddekaramel – som leder tankerne hen på en slags drømmekagefortolkning.
Nyd den! Den er lækker 😉
Here we go…
Banankage med nødder
Banankagedej
1 polynesisk vaniljestang
270 g hvidt sukker
4 æg, str M
150 g smeltet smør, afkølet
1/2 tsk fint salt
1 1/2 tsk bagepulver
150 g hvedemel
fintrevet skal af 1/4 øko citron
1-2 store modne bananer, som bananmos
Karamel med nødder og havregryn
50 g grovvalsede havregryn
75 g hakkede nødder (jeg har blandet paranødder, hassel- og pecannødder i denne version) – bare tøm skuffen.
70 g smør
150 g brun farin
2 spsk mælk
Sådan laver du banankage med nødder:
Banankagedej: Pisk æg, vaniljekorn og sukker til det er hvidt og luftigt. Bland salt, bagepulver og hvedemel og sigt det ned i dejen. Smelt smørret og vend det i dejen skiftevis med bananmosen. Tilsæt finrevet citronskal. Fordel dejen i en rund bageform, beklædt med bagepapir på sider og bund og bag kagen ved 175 grader varmluft, først 40-45 min. Tilbered i mellemtiden toppingen (læs herunder)…
Karameltopping med nødder og havregryn: Kom alle ingredienserne op i en lille gryde og lad det småkoge i 10 min under omrøring. Fordel toppingen henover den næsten færdigbagte kage. Bag kagen færdig ved 175grader, med topping, i ca 5-10 min.
Hvis du er vild med denne kage, så lad mig foreslå, at du også prøver min drømmekage eller min 100% økologiske kage med æble og havre.
9 reaktioner
Hvor stor en form har du brugt?
Den er 23 cm i diameter 😉
Min kage blev klæg og toppingen er tør. Hvad har jeg lavet forkert. Jeg har fulgt opskriften helt nøje. Brugt 2 bananer
Tak for feedback 😉 Lad mig prøve at besvare…
Jeg tænker at kagen skal have længere i ovnen – for det første. Og måske er æggesnapsen ikke pisket luftig nok, eller måske har du været lidt hård ved dejen da du vendte melet i?
Toppingen bør ikke være tør. Det forstår jeg faktisk ikke. Har den bagt for længe i ovnen?
Kan lave toppoing uden nødder? Og i såfald hvor meget extra havregryn skal jeg så komme i? ☺️
Det kan du sagtens. Prøv med ca 1 lille dl ekstra havregryn. Knus
Tak 😊 Det er nu afprøvet og den blev super lækker 😍
Super lækker kage, som er havnet på opslagstavlen!
Tak for opskrift.
Jeg har prøvet din opskrift og er begejstret! Selvfølgelig har dine bagemål minglet mine fint, men hele spisekoret – børn og børnebørn – jublede. Tillykke til dig med en super opskrift – og tillykke til mig fordi jeg fandt dig via et alternativt ønske til chokoladetopping. En dejlig dag blev en jubeldag – skønt!
Helene i Vandkanten